Jste spokojené v místě, kde bydlíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
11.8.21 23:02

Jste spokojené v místě kde bydlíte?

Ahoj, jak jste spokojené v místě vašeho bydliště? My bydlíme s dětmi u přítele v bytě v jedné části Plzně a moc se mi tu nelíbí, respektive nevím kam denně s dětmi chodit, byla jsem zvyklá na sídliště a kolem mít hřiště a prostě jsem tam byla zvyklá až do 28 let, žila jsem u mamky a tady si prostě nemůžu nějak zvyknout, znám tam lidi kolem i sousedy a tady nikoho, je to jako bydlet v jiném městě, tak by mě zajímalo jestli některé taky máte takové zkušenosti a pocity popřípadě, jak je vytěsnit nebo vyřešit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1130
11.8.21 23:14

Já nejsem spokojená a pro to se budeme brzo stěhovat. Mělo to být dočasně a jsme tu už 4. Rokem :?…Pocity mi zůstali jen jsem se naučila s tím prostě žít až do teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.21 23:22

Jo, jsem spokojená. Občas se mi zasteskne po centru Prahy, to jsem milovala. Tady máme zase barák a zahradu s do centra můžu tramvají nebo metrem. Ale ne i to stejné jako si všude dojít pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
11.8.21 23:25

My šli loni do čtvrti, kam jsme ani jeden vůbec nechtěli (z vnějšku působí jako paneláková džungle), ale našel se tam pro nás ideální byt. A zvykli jsme si rychle a už bych neměnila. Paneláků je tu sice vážně hodně, ale mimo to spousta hřišť, zeleně, školky…Původní čtvrť, kde jsem žila v podstatě od narození a stěhovala se jen v rámci ní, mám moc ráda, ale tady se s dítětem cítím líp.

Jak dlouho v novém bytě bydlíš? Pokud jsi tam hodně nešťastná, zkuste si o tom promluvit a třeba by přítel byl ochotný se přestěhovat, pokud on to tam vyloženě nemiluje, ale myslím, že chlapi obecně jsou v tomhle přizpůsobivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
11.8.21 23:30

Já jsem spokojená, aktuálně to plně vyhovuje mým potřebám, ale vím že tu nechci strávit celý život. Vím kam bych chtěla na stáří jít, mám takový krásný sen a doufám, že mi to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
11.8.21 23:41

Já jsem spokojená docela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 05:11
@barbora21 píše:
Ahoj, jak jste spokojené v místě vašeho bydliště? My bydlíme s dětmi u přítele v bytě v jedné části Plzně a moc se mi tu nelíbí, respektive nevím kam denně s dětmi chodit, byla jsem zvyklá na sídliště a kolem mít hřiště a prostě jsem tam byla zvyklá až do 28 let, žila jsem u mamky a tady si prostě nemůžu nějak zvyknout, znám tam lidi kolem i sousedy a tady nikoho, je to jako bydlet v jiném městě, tak by mě zajímalo jestli některé taky máte takové zkušenosti a pocity popřípadě, jak je vytěsnit nebo vyřešit. :roll:

Já jsem z Prahy, od narození jsem žila v paneláku na sídlišti a líbilo se mi tam. Pak jsem poznala budoucího manžela a přestěhovala se k němu na Smíchov, což je skoro centrum Prahy, všude hluk, auta, tramvaje, ulice, prach, minimum zeleně atd. Ze začátku to byl nezvyk, ale pro mě výhoda - měla jsem to blízko do práce, pracuji v centru. Neuměla jsem si však představit vychovávat v tomto děti. Teď čekáme druhé a byt rekonstruujeme, takže v něm zůstáváme. Líbí se nám tu. Máme všude blízko a když chceme vyloženě zeleň a přírodu, sjedeme pár minut autem a jsme tam.
Sídliště má samozřejmě své výhody, ale třeba v Praze zase nevýhodu - je většinou na okraji Prahy a člověk je tam jaksi “uzavřený”, nebo já to tak měla, že jsme byla líná kamkoliv vyjíždět (ve smyslu do centra), protože to byla cesta minimálně na 45 min. A nevýhoda sídliště a paneláků - hluk, vše je od sousedů slyšet, jde smrad stoupačkami a i v rámci bytu, záchod a koupelna většinou uprosťřed bytu, takže všichni všechno slyší :lol:
V centru jsme v cihlovém a to je jiná úroveň.

• Citovat
  • Upravit
2276
12.8.21 06:24

Ja jsem hodne spokojena, ale trvalo mi asi rok nez jsem si zvykla. Bydlela jsem v centru Prahy a praci jsem mela pesky 10 minut od baraku. Po prestehovani jsem jezdila 40 minut busem a pak jeste 15 minut metrem,,HRUZA”, tak jsem si nasla praci 10 minut autem od domu a jsem mega spokojena.

Ted mame domek se zahradou a to se se smradlavou a vsude pokalenou Prahou neda srovnat. Do Ph ted jezdim jen kdyz musim a uz bych tam bydlet nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 06:27

Nejsem spokojená, naštěstí vím, že je to dočasné. Hodně udělala i změna životního stylu, původně jsme v tomto bytě chtěli bydlet sami a prostě chodit do práce a rodinu zakládat po přestěhování do domu, kvůli covidu máme děti o něco dřív. Žijeme v brněnském bronxu, v moc pěkném bytě, ale hrozné ulici, sousedi jsou v pohodě, naštěstí nežijeme vysloveně v té no go zóně. Dům má parádní zahradu, tam můžeme s dítětem být, ale jinak na vycházky bída. Zeleň skoro žádná, to není obecně v Brně, člověk musí jet až za město, ale že by tu byl nějaký větší park, kde by se dalo jet s kočárkem, to ne. Takže brázdím centrum. Kdysi jsem chodívala kolem Svitavy, ale bohužel na mě pořád někdo nějak útočil, slovně, jednou mě i poplivali. Já byla kdysi celkem bez předsudků, ale po roce mé nadšení vyprchalo, stačí jít fakt jen po ulici s kočárkem, aby ti lidi začali nadávat. Je tu fakt hodně prostitutek a překupníků drog, obchody se dějí za bílého dne. Hrůza. Na dětské hřiště bych v této čtvrti nešla ani omylem. Pak se k tomu přidávají celkové nevýhody Brna, chybějící chodníky, chybějící přechody pro chodce, zábradlí kam se podíváš, semafory na každém pidipřechodu, bariérovost veřejného prostoru. Od Brna jsem měla velká očekávání, odcházím hodně zklamaná. Oni tvrdí, že jsou předměstí Vídně, podle mě je to předměstí Balkánu.

• Citovat
  • Upravit
30922
12.8.21 06:36

Ano, jsem spokojená moc a zároveň jsem vděčná, že jsme vyřešili bydlení před 10 lety. Dnes jsou ceny v okolí astronomické. Trochu na mě doléhá smutek, jak budou řešit bydlení naše děti, naštěstí jsou ještě malé a třeba se situace s domy a pozemky trochu změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.8.21 06:45

Jsem spokojená. Menší město, vše na dosah. Když se chceme hrabat v hlíně a slyšet cirkulárku, jedeme do nedaleké vsi „na chalupu“. Jinak mi vyhovuje panelák. Sama jsem tak vyrostla. Syn má blízko školu a kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
12.8.21 06:58

Velmi. Dům se zahradou u lesa, už se tam nedá stavět. Cyklostezka hned za domem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
12.8.21 07:06

Před 8 lety jsem se stěhovala za chlapem do jeho města a byla nešťastná. Nelíbilo se mi tam, neměla jsem tam žádné kamarádky. Byt maličký. Všude „černo“ (snad si rozumíme.)
Nedokázala jsem si představit tam žít, byla jsem šťastná doma a nechtělo se mi jít pryč.

Mno, po těch 8letech jsme se stěhovali zpět do mého rodného domu a já jsem opět nešťastná :D Manželova rodná hrouda byla větší, víc obchodů - tesco, penny… všude jednoduchý přístup, milion zásilkoven, všechno vzdálené 5 minut chůze od bytu. Téměř všude bezbarierový přístup.
Na panelák jsem si zvykla ale s příchodem dětí se to taky změnilo, protože jsme se v malém bytě opravdu tísnili.
Teď jsem na baráku, mám tu svatý klid, zahradu a kamarádky, ale můžu zapomenout na nějaké výlety s kočárkem, protože jsou tu všude kopce, schody a místy vůbec žádné chodníky a úzké cesty.
Takže doporučuju hledat na tom přestěhování pozitiva a soustředit se na ně. Člověk vždycky najde něco z čeho může být nešťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
12.8.21 07:16

Domek ve staré zástavbě na kraji Prahy, do centra 20 minut, do lesa 5. Malá zahrada, klid, kamarádi. :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
12.8.21 07:24

Taky bydlíme v Plzni. Bydleli jsme na Doubravce, po rozvodu jsem se přestěhovala na Slovany. Často se snažíme cestovat do jiných částí města. Ať si děti užijí i jiná hřiště. Nejhorší pro mě je Lochotín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný