Malý byt a více dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.8.21 12:50

Malý byt a více dětí

Ahoj :srdce:
Při pročítání diskuzí mi přijde, že každý tady má několikapatrový barák nebo alespoň 100m byt.

My bohužel ne, jsme chudí, jsme rok po škole a ceny nemovitostí rostou tak, že za 5 mil tu máme malý 1+1/2+1. Okolí na tom není lépe, ruina stojí 6 mil+ a byt v okolí je stejně za 5 mil za 3+kk, který má kolem 60m nebo je větší, ale topí se tam kotlem v lepším případě a v horším budu muset mít v obýváku dřevo. Úroky hypoték každý den rostou a rok po škole nemáme v kapse miliony.

Prosím, je tu někdo, kdo má malý byt v něm více dětí a nikdo netrpí? Přijde mi, že se mám pořídit maximálně psa, protože nemáme na byt za 14 milionu a nemůžeme opustit tohle okolí.

Při čtení diskuzí zde čtu hlavně o tom, jak pokoj o 12m je špajz na jídlo a ne pokoj. Vlastně všechno menší jak 90m je jen kumbál. :nevim:

Také lidi říkají, jak sehnali obři paláce za 2miliony, možná tak před rokem, dvěmi a víc. I my bychom na tím před rokem byli lépe, jen za covid to tu vyrostlo o 1-2 miliony. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
meduzka23
11.8.21 12:54

Hele, znala jsem rodinu, kde žilo 12 lidí (4 dospělý, 8 dětí) ve 2+1. Zvládli to, takže to zvládnete i vy.

• Citovat
  • Upravit
35531
11.8.21 12:57

Rok po škole jsem měla 2 pokoje v domě u rodičů, ale děti jsem ještě neplanovala. Něco jsem odpracovala, nasetrila. Pak jsem potkala manzela a spolu jsme si pořídili dům na hypotéku. Splácet budeme ještě dlouho. Ale ve 20 jsem si taky říkala, že vlastní min nikdy nebudu, kde bych na to vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 13:01

Jsme po vysoké škole, takže nám už není náct a zdraví nás poměrně honí do dítěte, co nejdřív. Takže buď budeme čekat na bydlení a pak poridime možná tak kočky, protože už nebudu moci mít děti nebo budou děti teď, i když nemáme bydlení dle představ. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27575
11.8.21 13:02

Ceny nemovitostí jsou šílený to je fakt, ale to co píšeš ještě horší jen ze zvědavosti odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 13:03
@ka2ka píše:
Ceny nemovitostí jsou šílený to je fakt, ale to co píšeš ještě horší jen ze zvědavosti odkud jsi?

Jsme z Prahy.

• Citovat
  • Upravit
27575
11.8.21 13:04
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy.

to jsem si myslela tam je to fakt mimo, jedině podnájem a šetřit, a nebo nějaký okraj Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
11.8.21 13:06
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy.

Tak se nekoukej po hezkých bytech, ale po starších na rekonstrukci. Prodávala jsem v zimě 3kk v paneláku za 4. Nemusíte mít těch dětí hned 5 ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151

A kolik dětí v jak velkém bytě si představuješ? Ten byt je Vas? Pokud ano, nasetrit si a prodat, koupit větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Když jsme našli nějaký byt, který nebyl úplná krabice a nestal přes 5 mil, tak nás přeplatili o 2 mil nad kupní cenu. :zed:

A tak to tady teď funguje, ceny v inzercích nejsou realita, protože vždy to končí aukci a cena je vyšponovaná úplně jinam.

• Citovat
  • Upravit
1326
11.8.21 13:07
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy.

Tak přestěhovat. Bez dětí je mobilita lepši a jsou levnější lokality. Jinak naše bývalá pronajimatelka žila se 2 sestrami a rodiči v 1+1 celý život v Brně. Svůj barák si postavila až ve cca 40 a v cca 55 splacela pořád hypotéku kolem 10 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 13:09

Mně stačí dvě děti, ale v tom 2+1 mi to přijde hodně dětí. A byt nemáme, sháníme, jen nemáme na dostatečně velký v naší situaci.

Byty v panelácích, které potřebuji rekonstrukci stejně stojí dost. Jestli jste prodávali za 4 mil 3+kk, který měl více jak 60m, tak jste výjimka a podsadili jste si cenu. :)

• Citovat
  • Upravit
27575
11.8.21 13:10

Budete muset hypo pokud chcete zůstat v praze jako ceny jsou strašný to jo, ale ona ta praha není středobod vesmíru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 13:11
@PETRAKIM píše:
Tak přestěhovat. Bez dětí je mobilita lepši a jsou levnější lokality. Jinak naše bývalá pronajimatelka žila se 2 sestrami a rodiči v 1+1 celý život v Brně. Svůj barák si postavila až ve cca 40 a v cca 55 splacela pořád hypotéku kolem 10 tis.

Můžeme se přestěhovat ledatak do Brna a tam to není lepší, náš obor to nedovoluje. Za par let budeme mít kvalifikaci a dost nadprůměrný plat, ale pak bude pozdě zas na děti. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3795
11.8.21 13:12
@Anonymní píše:
Ahoj :srdce:
Při pročítání diskuzí mi přijde, že každý tady má několikapatrový barák nebo alespoň 100m byt.

My bohužel ne, jsme chudí, jsme rok po škole a ceny nemovitostí rostou tak, že za 5 mil tu máme malý 1+1/2+1. Okolí na tom není lépe, ruina stojí 6 mil+ a byt v okolí je stejně za 5 mil za 3+kk, který má kolem 60m nebo je větší, ale topí se tam kotlem v lepším případě a v horším budu muset mít v obýváku dřevo. Úroky hypoték každý den rostou a rok po škole nemáme v kapse miliony.

Prosím, je tu někdo, kdo má malý byt v něm více dětí a nikdo netrpí? Přijde mi, že se mám pořídit maximálně psa, protože nemáme na byt za 14 milionu a nemůžeme opustit tohle okolí.

Při čtení diskuzí zde čtu hlavně o tom, jak pokoj o 12m je špajz na jídlo a ne pokoj. Vlastně všechno menší jak 90m je jen kumbál. :nevim:

Také lidi říkají, jak sehnali obři paláce za 2miliony, možná tak před rokem, dvěmi a víc. I my bychom na tím před rokem byli lépe, jen za covid to tu vyrostlo o 1-2 miliony. :,(

Ber to tak, že to, co kdo píše na netu je pravda tak na 60%. Vem si, že třeba v 80. letech :think: bylo běžné, že v jednom panelákovém bytě bydlely dvě rodiny, tzv. staří s mladými. A teď to překvapení: naprostá většina to přežila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný