Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hele, znala jsem rodinu, kde žilo 12 lidí (4 dospělý, 8 dětí) ve 2+1. Zvládli to, takže to zvládnete i vy.
Rok po škole jsem měla 2 pokoje v domě u rodičů, ale děti jsem ještě neplanovala. Něco jsem odpracovala, nasetrila. Pak jsem potkala manzela a spolu jsme si pořídili dům na hypotéku. Splácet budeme ještě dlouho. Ale ve 20 jsem si taky říkala, že vlastní min nikdy nebudu, kde bych na to vzala.
Jsme po vysoké škole, takže nám už není náct a zdraví nás poměrně honí do dítěte, co nejdřív. Takže buď budeme čekat na bydlení a pak poridime možná tak kočky, protože už nebudu moci mít děti nebo budou děti teď, i když nemáme bydlení dle představ. ![]()
Ceny nemovitostí jsou šílený to je fakt, ale to co píšeš ještě horší jen ze zvědavosti odkud jsi?
@ka2ka píše:
Ceny nemovitostí jsou šílený to je fakt, ale to co píšeš ještě horší jen ze zvědavosti odkud jsi?
Jsme z Prahy.
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy.
to jsem si myslela tam je to fakt mimo, jedině podnájem a šetřit, a nebo nějaký okraj Prahy?
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy.
Tak se nekoukej po hezkých bytech, ale po starších na rekonstrukci. Prodávala jsem v zimě 3kk v paneláku za 4. Nemusíte mít těch dětí hned 5 ne?
A kolik dětí v jak velkém bytě si představuješ? Ten byt je Vas? Pokud ano, nasetrit si a prodat, koupit větší.
Když jsme našli nějaký byt, který nebyl úplná krabice a nestal přes 5 mil, tak nás přeplatili o 2 mil nad kupní cenu. ![]()
A tak to tady teď funguje, ceny v inzercích nejsou realita, protože vždy to končí aukci a cena je vyšponovaná úplně jinam.
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy.
Tak přestěhovat. Bez dětí je mobilita lepši a jsou levnější lokality. Jinak naše bývalá pronajimatelka žila se 2 sestrami a rodiči v 1+1 celý život v Brně. Svůj barák si postavila až ve cca 40 a v cca 55 splacela pořád hypotéku kolem 10 tis.
Mně stačí dvě děti, ale v tom 2+1 mi to přijde hodně dětí. A byt nemáme, sháníme, jen nemáme na dostatečně velký v naší situaci.
Byty v panelácích, které potřebuji rekonstrukci stejně stojí dost. Jestli jste prodávali za 4 mil 3+kk, který měl více jak 60m, tak jste výjimka a podsadili jste si cenu. ![]()
Budete muset hypo pokud chcete zůstat v praze jako ceny jsou strašný to jo, ale ona ta praha není středobod vesmíru
@PETRAKIM píše:
Tak přestěhovat. Bez dětí je mobilita lepši a jsou levnější lokality. Jinak naše bývalá pronajimatelka žila se 2 sestrami a rodiči v 1+1 celý život v Brně. Svůj barák si postavila až ve cca 40 a v cca 55 splacela pořád hypotéku kolem 10 tis.
Můžeme se přestěhovat ledatak do Brna a tam to není lepší, náš obor to nedovoluje. Za par let budeme mít kvalifikaci a dost nadprůměrný plat, ale pak bude pozdě zas na děti. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj
Při pročítání diskuzí mi přijde, že každý tady má několikapatrový barák nebo alespoň 100m byt.My bohužel ne, jsme chudí, jsme rok po škole a ceny nemovitostí rostou tak, že za 5 mil tu máme malý 1+1/2+1. Okolí na tom není lépe, ruina stojí 6 mil+ a byt v okolí je stejně za 5 mil za 3+kk, který má kolem 60m nebo je větší, ale topí se tam kotlem v lepším případě a v horším budu muset mít v obýváku dřevo. Úroky hypoték každý den rostou a rok po škole nemáme v kapse miliony.
Prosím, je tu někdo, kdo má malý byt v něm více dětí a nikdo netrpí? Přijde mi, že se mám pořídit maximálně psa, protože nemáme na byt za 14 milionu a nemůžeme opustit tohle okolí.
Při čtení diskuzí zde čtu hlavně o tom, jak pokoj o 12m je špajz na jídlo a ne pokoj. Vlastně všechno menší jak 90m je jen kumbál.
Také lidi říkají, jak sehnali obři paláce za 2miliony, možná tak před rokem, dvěmi a víc. I my bychom na tím před rokem byli lépe, jen za covid to tu vyrostlo o 1-2 miliony.
Ber to tak, že to, co kdo píše na netu je pravda tak na 60%. Vem si, že třeba v 80. letech
bylo běžné, že v jednom panelákovém bytě bydlely dvě rodiny, tzv. staří s mladými. A teď to překvapení: naprostá většina to přežila
Ahoj
Při pročítání diskuzí mi přijde, že každý tady má několikapatrový barák nebo alespoň 100m byt.
My bohužel ne, jsme chudí, jsme rok po škole a ceny nemovitostí rostou tak, že za 5 mil tu máme malý 1+1/2+1. Okolí na tom není lépe, ruina stojí 6 mil+ a byt v okolí je stejně za 5 mil za 3+kk, který má kolem 60m nebo je větší, ale topí se tam kotlem v lepším případě a v horším budu muset mít v obýváku dřevo. Úroky hypoték každý den rostou a rok po škole nemáme v kapse miliony.
Prosím, je tu někdo, kdo má malý byt v něm více dětí a nikdo netrpí? Přijde mi, že se mám pořídit maximálně psa, protože nemáme na byt za 14 milionu a nemůžeme opustit tohle okolí.
Při čtení diskuzí zde čtu hlavně o tom, jak pokoj o 12m je špajz na jídlo a ne pokoj. Vlastně všechno menší jak 90m je jen kumbál.
Také lidi říkají, jak sehnali obři paláce za 2miliony, možná tak před rokem, dvěmi a víc. I my bychom na tím před rokem byli lépe, jen za covid to tu vyrostlo o 1-2 miliony.