Malý byt a více dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1695
11.8.21 21:34
@Anonymní píše:
@andelka83 tak my třeba máme 7+1, když počítám nedodelane sklepní komnaty, tak celkem 11+1, zatím pouze dvě děti, z toho jedno mimino, a využíváme vše :nevim: kazdej pokoj je na něco určen už teď, jen je dokončit, aby to i nějak vypadalo :nevim: ale ten dům je dělaný tak, ze nemůžeš ty pokoje nevyuzivat :lol:

Jen mimo téma. Takhle velký barák uklízíš sama, nebo ti na to někdo chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 21:42

@Alushka.S jednou za dva týdny mi chodí paní a udělá to cele najednou (zatím jen ten vrch, a jednu místnost dole, proste ty hotové, kde už není bordel), a mimo to se snažím po troškách poklizet já průběžně plus pomalinku s partnerem nějak pracujem i na tom zbytku, když to jde :lol:

• Citovat
  • Upravit
13976
11.8.21 21:44
@Semtex píše:
Mne by tím směrem napadlo Štětí nebo Lovosice například :lol: tam by ceny měly byt ok a dojezd do Prahy stále možný.
štětí je hodně špatná lokalita. Lovosice nevím, ale po D8 do Prahy fakt není dobrý dojezd
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.8.21 21:55

Bydleli jsme ve 2+kk (40 m2) se dvěmi dětmi. Kvůli tomu, že jsme chtěli dětí víc, šli jsme do většího bytu. Ale jinak by nám to v pohodě stačilo. Spali jsme všichni v jednom pokoji. Když si vezmu naše starší děti (teď 5 a 6 let), byly by tam spokojené pořád. Jsou rádi spolu, jsou šťastní, když s nimi usnu v pokoji. Zatím nevyžadují vlastní prostor. Ale předpokládám, že třeba až jim bude 10 let, tak už budou za svůj pokoj rádi. Kdybych se rozhodovala já, raději budu mít v malém bytě 2 děti než jedno, protože sourozence (alespoň z mého pohledu) nikdo dospělý nahradit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
11.8.21 22:05
@Anonymní píše:
@andelka83 tak my třeba máme 7+1, když počítám nedodelane sklepní komnaty, tak celkem 11+1, zatím pouze dvě děti, z toho jedno mimino, a využíváme vše :nevim: kazdej pokoj je na něco určen už teď, jen je dokončit, aby to i nějak vypadalo :nevim: ale ten dům je dělaný tak, ze nemůžeš ty pokoje nevyuzivat :lol:

A neztratite se tam? :mrgreen: Ne, fakt..co vlastně rodina potřebuje.. kuchyň, obývák ( dejme tomu jídelnu, ale to by stejně musela být hned u kuchyně, protože cokoliv nosit někam dál je pro mě masakr), ložnice a pokoj dětí podle počtu. Mít jich pět tak bych 7+1 taky brala.
A co až děti budou z hnízda budete v tom 11+1 dělat? :think: Mně by tam bylo asi smutno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
11.8.21 22:06
@Lucie_Sx píše:
Dite muzes mit kdekoliv.
Zkuste hledat cestu chaty, maringotky, mobilheimu. Zvetsi se ti prostor o ten venek.

Jo a ještě jsi zapomněla dodat aby si koupili a zimu kožichy :roll: Co je to za radu jít do chaty nebo maringotky? Jo jasně mimino v maringotce, to je hotovej případ pro sociálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.21 22:30
@andelka83 píše:
Tchanovci mají 6+1 ( jedna kuchyň, dvě wc),měli tři děti, každý svůj pokoj, potud ok. Ale jeden pokoj v podstatě neužívali, halu/ jídelnu taky ne, a kdyby u nich nezůstal nakonec bydlet nejmladší syn s rodinou ( což bych třeba já nikdy nedala, bydlet s rodiči) tak v tom baráku zůstanou sami dva. Což mi přijde ujeté.

To máme my 6 + kk. A využíváme běžně vše. Obývák a kuchyně jsou spojeny v jednu místnost. Ten jeden pokoj navíc je využívány, že je to uni pracovna. Mám tam běhací pás. Kdyby náhodou někdy rodiče potřebovali, tak se tam vleze manželská postel, že si je k nám snadno vezmeme. A v podkroví jsou tři dětské pokoje a ložnice. Plus různé tech. zázemí, sociálky a garáž. Akorát velký barák pro nás pět. Ale v Praze je tohle pro běžnou rodinu asi nereálné. My jsme ho pořídili 2014. To bylo ještě v době, kdy nebyla tak vyšroubovaná cena za vše a všude v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.8.21 22:45
@andelka83 píše:
A neztratite se tam? :mrgreen: Ne, fakt..co vlastně rodina potřebuje.. kuchyň, obývák ( dejme tomu jídelnu, ale to by stejně musela být hned u kuchyně, protože cokoliv nosit někam dál je pro mě masakr), ložnice a pokoj dětí podle počtu. Mít jich pět tak bych 7+1 taky brala.
A co až děti budou z hnízda budete v tom 11+1 dělat? :think: Mně by tam bylo asi smutno..

Mně třeba přijde fajn, že staří rodiče mají velký dům. Protože až přijde čas, kdy bude třeba se o ně starat, tak to pro toho pečujícího člověka znamená, že bude mít nějaké soukromí. Takhle se já se sourozenci třeba střídáme u rodičů. A máme tam své pokoje, své zázemí. Strašně to ulehčuje situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 22:50

Bydlíme v Praze v bytě 1+1 na 44m2. Dvě malé děti ještě nechodící do školky a třetí v břiše. U domu je malá zahrada, nicméně tak špatně zařízená, že je nemožné tam vypustit děti bez dozoru, takže děti mám opravdu 24/7 za zadkem. Jsme v nájmu za 12.000,– do ničeho dražšího dávat peníze nechceme. Jsem na malý prostor zvyklá, děti si hrají různě po bytě, muž celý týden pryč, jezdí na víkendy. Dá se tak žít, pokud neznáš nic lepšího. Taky bych byla šťastnější za větší byt, ale muž chce za každou cenu do baráku a zatím se nedaří nic dostupného najít a to ani mimo Prahu v jiných městech.

• Citovat
  • Upravit
22558
12.8.21 07:27

V 2+1, asi 60m, jsem zila s rodici a starsim sourozencem do mych 14 a slo to. Pokoje byly pruchozi a byt nemel koupelnu a taky se to zvladlo. Jo a takoveto super byty byly skoro v centru Prahy a to uz mel vafky. Ta generace pred nami v tom byte mela kaminka na uhli a o 1 mistnost min a taky tam vychovali 2 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
12.8.21 08:22
@Masina píše:
Mně třeba přijde fajn, že staří rodiče mají velký dům. Protože až přijde čas, kdy bude třeba se o ně starat, tak to pro toho pečujícího člověka znamená, že bude mít nějaké soukromí. Takhle se já se sourozenci třeba střídáme u rodičů. A máme tam své pokoje, své zázemí. Strašně to ulehčuje situaci.

To byste měli, i kdyby senior bydlel v bytě ne? Pokud by to nebyla garsonka. Naopak starat se kromě rodiče ještě o velký barák, zahradu..musí být náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 08:39
@andelka83 píše:

Hele tak trochu počítáme, že k nám půjde někdo z rodičů ve stáří, kdo bude potřebovat, třeba nakonec budeme mít takovej malej důchoďák :lol: :P hlavně tedy moje maminka, žije sama, celkem daleko :nevim: a kdo ví, vzhledem k tomu, jaká je situace s bydlením, možná ještě někdo z děti uvítá byt - bylo by možno pristavet úplně samostatnou oddělenou jednotku v podkroví.

Ale jinak má zatím každé z děti svůj pokoj, muž pracovnu spojenou s pokojem pro hosty, pak je tu obývák, prádelna, jídelna, ložnice, já chci dilnicku na siti, pak bude sauna a sklad a jestli bude ještě další ditko, pokoj pro hosty/pracovna se přestěhuje jinam a máme úplně plno 8) :lol:

• Citovat
  • Upravit
32915
12.8.21 08:46

S tím rodičem to chápu, u nás si taky bereme domů, nebo se jezdí k němu, ale nikdo nemá barák ( naopak se děda z domku stěhoval k tetě do bytu). O vícegeneračním bydlení moc iluze nemám, sami jsme tak tři roky žili, švagrová 8 let, tchanovci desetiletí..když není jiná možnost, tak asi je to pomoc, ale jinak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
12.8.21 08:52

Jinak ty věci jako dílna, sklad, prádelna, sauna atd považuji spíš za zázemí nebo provozní místnosti, ne pokoje, tak to jsem nepočítala do toho x+1. U mojí mamky je taky zvlášť komora a spíž ( a je to super pomoc) a nepočítá se to. My to nemáme a chybí to. Ideální by bylo nějaké spojení jejího 2+1 a našeho 3+1, ale to bych po konstruktérech bytů 60-70 let chtěla moc no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
12.8.21 10:32
@Oriseka píše:
V 2+1, asi 60m, jsem zila s rodici a starsim sourozencem do mych 14 a slo to. Pokoje byly pruchozi a byt nemel koupelnu a taky se to zvladlo. Jo a takoveto super byty byly skoro v centru Prahy a to uz mel vafky. Ta generace pred nami v tom byte mela kaminka na uhli a o 1 mistnost min a taky tam vychovali 2 deti.

Když byt neměl koupelnu, kde jste se myli? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný