Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem, vánoce za dveřmi a my ještě nemáme žádné dárky pro to naše zlato. V září mu byly dva a když jsem se koukala na hračky, tak je jich hromadu, ale náš drahý synátor se spoustou hraček nevyhraje. On je hodně technický, nejraději něco montuje, ale kufříky s nářadím už má dva, takže to nic. Koukala jsem na vláčkodráhu a ta je až od tří let a jinak mě nic moc nenapadá. Máme lego, jeden čas ho docela bralo, ale teď už nic moc ani si s tím nehraje. Jsme trochu limotovaní i penězma, chtěla bych se vejit do 1500.-
@MinkaD nekoukej na to ze je ta vlackodraha od tri…bude to okusovat? vsadim boty ze nebude. Moje dcera si hraje s hrackama od tri let uz asi od 18 mesicu.
v tomhle veku deti radi maluji, tak cokoliv na malovani, pastelky, prstove barvy, plastelinu.
mam stejne starou dceru - dostane kolo-odrazedlo, duplo, vlackodrahu na doplneni, nejhlavnejsi darek je ale velky Burak z filmu Auta, to naprosto zboznuje. No a dalsi veci.
Mně napadá hudební hračka - myšleno něco, co svítí a vydává různé zvuky. Pak možná sadu nádobí (vím, je to kluk, ale u nás teda vaří rády obě děti!), případně nějaké odrážedlo na doma. To se vejdete do limitu taky. Jinak u takhle malých dětí vedou různé tašky přes rameno, ve kterých si důležitě nosí svých pár švestek ![]()
Ta vláčkodráha je super, syn jí dostal loni, to mu bylo přesně jako tvému synovi a letos dostane další, ať si jí může rozšířit, je to opravdu skvělá hračka, když přestane bavit, uklidí se a za čas se zas postaví. Ještě mě napadlo, loni dostal syn patrovou garáž na angličáky, to ho taky baví, je tam výtah, klouzačka na auta, tak to je taky dobrý…
No stavebnice lori a jí podobné, jsou to větší kostky s většíma špuntama než duplo, jsou k tomu podvozky a tak… s tim náš malej řádí taky od 2 let a letos dostane k vánocům další kostky ![]()
Tak našemu byly dva roky v listopadu, kupujeme mu k Vánocům dřevěné pexeso, pak helikoptéru se zvukem, pak magnetickou tabulku na kreslení. Všechno jsou to stovkové položky. K narozkám dostal velkou tatrovku, z tý má radost, jinak je to taky montér, ale nářadí z plastu ho nebere, krade tatínkovi to skutečný
Rád si čte se mnou knížky, miluje krtka. Takže asi tak ![]()
Já jsem někde v obchodech viděla auto nebo motorku a to šlo celý rozebrat, byl u toho šroubovák, bylo to dost velký, ne nějaký pidi šroubováček a šroubky, nebo stavebnici s velkýma kostkama, s tím si synovec dost vyhraje, kreslící tabulku.
Můj syn dostal dřevěnou vlackodrahu, ještě mu nebyly dva a nikdy zádný problém. Hodně hraček to tak ma z důvodu bezpecnosti, i když je na ne ve třech letech v podstatě pozdě. Jinak mě napadá, jsou stavebnice pro nejmenší, které si sám pomoci šroubu a rodicu muže smontova, t koloodráželo, větší plastovou motorku, modelinu Play-dohody, hudebni nástroje, autíčka, garáž, knihy, razítka, je toho hodně, ale vás si s tím asi hrát nebude.
Ta vláčkodráha mě fakt zaujala, že by ho to snad mohlo bavit, to že je to od tří, mě trochu zarazilo, ale asi bych do toho šla:) Ono u spoustu hraček vím, že ho prostě bavit nebudou. Spíš něco, co by ho rozvíjelo? Sakra, asi nemám fantazii, či co, bo prostě nevím..
Ahoj, ja koupila traktor, drevene puzzle, modelina, lego, vlacky ma taky rad
My teda taky už kupujwmw věci pro děti od 3 let.Syn už to neochutnává, neokusuje, tak se nebojím, že by to spolkl.My kupujeme Duplo. Kostky už věsmes má, takže doplňujeme jen autem, motorkou a vrtulníkem. Nejvíce ho totiž baví, hrát si stěmi panáčky a strkat je do auta.
Jinak je knížka Krtek, kde je 20 magnetků a t se dávají do obrázků. Je to pěkné a stojí to 200 Kč. M máme krtek a kamarádi, krtek a roční období a krtek pracuje ![]()
Když má syn rád nářadí a rád kutí, tak proč mu třeba nekoupíte něco ve stylu kuchyňky pro holky-velký stůl na nářadí pro kluky?
Detem je dva a ctvrt a mam pro ne vlackodrahu,3D dreveny puzzle s autama pro kluka, jezdici trakturek se zviratkama, hral si s tim u kamaradky asi hodinu, je stejnej jako tvuj, technickej, vsechno rozebere, miluje auta, od babicek dostane hasicsky auto, ktery sviti a strika vodu, pak takovou mozaiku pro male deti, co se tam vkladaji cudliky a tvori obrazky, sadu modeliny s vykrajovatkama, razitka pro male deti, vsechno je to kolem 200 az 300, akorat ty vlacky josu drazsi.. prvni sadu vlackodrahy dostaly deti uz v lete k narozeninam a hraji si s ni.. na doporuceny vek byhc nekoukala, oni se jisti, aby deti neco nespolkly, spis podle toho co ho zajima.. jeste u nas je hrozne oblibene penove obrazky do vany, ktere se namoci a lepi na dlazdice a ted jsem jeste koupila malovani do vany..
My malému dáme odrazedlo, vlackodrahu a dva roky nám budou v únoru…
Můj syn v tomhle věku miloval puzzle, a potom ještě taková rozebírací autíčka. Mají různé druhy, různé velikosti. Je to plastové auto smontované plastovými šrouby, matičkami a různými podobnými vymoženostmi. To klučík mohl montovat třeba půl dne a byl nadšený.