Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poradíte? Nabídka muhláčků, muchlacích deček je velká. Poradíte jaký, či jakou máte a osvědčil se? Prosím.
Těžko říct, každému něco jiného. Mě se osvědčila obyčejná „plyšová“ dečka, dá se s ní i přikrýt, malý ji miluje…
Muchláček dečku přímo nemám, to neporadím, my ale měli usínáčka- kašpárka od Simby, akorát do ručičky a při stisku svítícího. Akorát ten stisk to teda chtělo větší, mimčo by nemělo šanci. A nevýhoda, že se nedal kvůli bateriím prát. Jinak úspěch to mělo veliký. No a jinak sestra má tu usínací dečku s hlavičkou zvířátka, ale výrobce nějak asi nedomyslel, chtěl to udělat asi pro dítě zajímavější. A sice to, že vnitřek té dečky je celofánový, takže šustící. No a malá, když ho má v postýlce a přebírá ho, tak to šustění celkem bych řekla i ruší z toho usínání, tak nevím, no. Ségra dost na to nadávala a malá ho teda má spíš na hraní než na usínání. Takže pokud usínáčka, tak nešustícího.
![]()
Jo, nejlepsi je jednoducha z prijemneho materialu, vynechala bych ty s plastovyma kousatkama atd, na kousani muze mit jine veci, muchlovaci decka by mela byt cela mekka. fajn jsou uzliky na rozich na zuzlani.
jo a dej pozor, aby se dala prat! ja jsem dostala jednu darem a tam bylo napsano - neprat, pouze otrit. coz je uplne na nic…
@Ali-Ali
Jo, jo přesně, neprat je v tomto případě úplně naprd. To byl přesně ten případ, jak jsem psala, my teda toho usínáčka ale dostali, takže to jsem ovlivnit nemohla. Jinak stačí třeba bavlněná plena s potiskem, přeložit / aby to bylo hezčí / a v každém rohu udělat uzlík na cumlání, stejně jim jde hlavně o to žužlání, spíš.
No ale zas je fakt, že to není tak pěkné jako ty dečky přímo na to dělané. I když účel to splní taky. Já jako malá žužlala kapesník. ![]()
Tak my meli muchlacku hned nekolik, zadny nezaujal.Maly nejvic ze vseho miluje obycejnou plinu s potiskem..Dodnes s ni usina.. ![]()
Dcerka ma muchlacka z mekouckeho materialu, rekla bych plys. Je to dvouvrstvy ctverec s hlavickou medvidka uprostred s cepickou. Na rozich a cepicce jsou uzliky. Dostala ho k vanocum kdyz ji byl mesic. Od te doby ho ma porad v postylce a bez nej neusne. Je na nem zavisla. Mazli se s nim, zmoula a uz si ho da sama pres hlavicku nez usne.
Ja mela takovej muchlaku nekolik, vetsinou jsme je dostali, jedno jsem koupila ja od sigikid, ten je peknej… ale prislo mi to nakonec teda jako vec k nicemu, dceru to vubec nezaujalo, syn je na to jeste malej.
usinacka jsem chtela od fischer price toho konika, ale nakonec jsme to neporidili.
@marrcellka máme podobnýho, byly k němu dvoje ponožky
malej bez něho neusne ![]()
@dajka16 od jaké, prosím tě, firmy. A nešustí? Šustícího nechci!
@Kacaacert nešustí od jaké firmy nevím u nás ho maj v prodejně s ponožkama anebo je hezkej v DM drogerii a druhého chci koupit v C a A maj tam velkej výběr a jsou větší
Taky je maj v každém dětském obchodě ![]()
@Kacaacert Vjdím že jsi z KM
Taky kuknu do dětskýho naproti kulturáku, viděla sem ho tam taky.Je to sice nejdražší obchod s dětským ve městě, ale když mně se nechce jet až do Zlína jen kvůli muchláčkovi a s benzínem to vyjde na stejnou cenu ![]()