Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky, co to je? Nikdy jsem to neslyšela… kdy to mimi postihuje?
Nas prcek ji ted prodelal pred tydnem…nejdriv vysoke teploty(teda on mel nejvic 38,8) pricitali jsme to zubum,ale po trech dnech teploty zmizeli a na brisku a zadickach se osypal.Osypani zmizelo do dvou dnu.
Jojo, presne tak. Jde o virozu, ktera se projevuje nejdrive teplotou a pak vyrazkou. Je to detska nemoc, ale muze postihnout i dospeleho (ovsem u toho je prubeh zpravidla mnohem horsi - kamos skoncil v nemocnici). Neni to nic vazneho (u nas byl celkovy prubeh velmi mirny a trvalo to i s vyrazkou asi 4 dny)
majinka69 píše:
holky, co to je? Nikdy jsem to neslyšela… kdy to mimi postihuje?
To je to co momentálně řádí u naší Lidušky
špešl stránky tady
mě se to líbí tady popsané
http://www.naseporodnice.cz/…ka-nemoc.php , náš šimi ji právě taky absolvoval
dva dny horečky po odečtu 39,2-4, pak to kleslo pod 38 a večer se osypal - krk, záda, trup a trochu i na hlavě, pomalinku se to ztrácí
teplotu jsme snižovali nurofenem a panadolem čípky, nic víc
Vysoke horecky, Mates mel az 41, asi tri dny, pak se osypal, za dva dny to slezlo. Prej je to nakazlivy, dokud neslezou pupinky.
IMI píše:
Vysoke horecky, Mates mel az 41, asi tri dny, pak se osypal, za dva dny to slezlo. Prej je to nakazlivy, dokud neslezou pupinky.
Dítě je infekční, dokud jsou teploty, jakmile se objeví vyrážka, už ne ![]()
fragola Vidis ja nedke cetla na netu ze dokud nesleze vyrazka. Tenkrat mi doktor rk ze sem hysterka, pac kdyz mu zrovna meril teplotu tak mel ani ne 38, takze sem musela diagnostikovat podle netu a prave sem mela strach aby to nechyt i malej, byl jeste mimino 5-ti tejdeni.
Imi, já tohle o té vyrážce mám od MUDr., té jsem se speciálně ptala, protože jsem čekala, že padnou všichni ostatní
Zajímavé je, že to nikdo nechytl
A 5. nemoc od Věrky taky ne
Tak aspoň něco ![]()
Kluk to ve finale taky nechytnul, myslim, ze mel jeste stejne protilatky ode mne. No ale co si budem povidat, u takovyhle nemoci to asi nebude moc jednoduchy urcit, kdy je nakazlivej a kdy uz ne - nez se zjisti co to je, tak uz je po tom. ![]()
IMI píše:
nez se zjisti co to je, tak uz je po tom.
Tak to je přesný
Nás MUDr. honila 3 dny po vyšetřeních než se Míša osypal ![]()
holky, tak si myslím, že je infekční i potom, co se objeví vyrážka, neb naše druhé dítko čekám, že ji má, když jí už druhý den lítá teplota k 40tce
týden poté, co se malý osypal…
já se ptala dr. na setkávání se s těhotnými a moje doporučovala týden poté, co dítku zmizí vyrážka, tak ještě nee, pak jo
Dobrý den, chci se zeptat na 6 nemoc. Podle toho co všechno jsem si zde přečetla si myslím, že máme 6 nemoc. Jen se chci zeptat zda je možné ji mít již u 4,5 měsíčního dítěte. A také jsme měly nejdříve jeden den zvýšené teploty, další den max 39. Nebyly to 40. ale dnes již bez teplot úplně ale vyrazila vyrazka na těle. Ne v obličeji. Děkuji za názory.
@capino007 Myslim, te to muze byt. Malej ji mel tedy ve dvou letech. Ale take mel 39 a vyrazku take nemel na obliceji.