Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, tak máme doma menší spory. Malá (9.m) má trošku rýmku, a docela pokašlává, má drahá polovička mi doma obíjí o hlavu, že za to můžou procházky a jestli jí to chci ještě zhoršit(pozn. teploty nemá). Já naopak tvrdím, že jí procházky neuškodí, že horší je pořád sedět doma( navíc teď když topíme v krbu je doma dost suchý vzduch- i když se ho snažím zvlhčovat, většinou ještě s nějakým eukalypt.olejem.)
Tak nevím- kdo má teda pravdu a co je pro mimi lepší???????,
Ahoj, my ven chodíme i s kašlem a rýmou, pokud není teplota
Většinou stejně s kašlem končíme u MUDr., které nám v 99% tu procházku ven doporučí
Nešla bych teda v nějaké fujavici, když bude mrholit a tak, to bych se sama nikam moc nehnala, ale jinak ven ano ![]()
My chodíme na procházky s rýmou v případě, že k tomu nejsou teploty ani silný kašel. Při obyč. rýmě se venku určitě líp dýchá, ale hodně kašlající dítko podle mne ven nepatří. Zvlášť ne do tohohle počasí.
Ahoj. Záleží taky na počasí.
Já mám nemocnou tu starší (rýma, kašel, zánět spojivek, snad už zaléčený - ale i tak měla radši brýle) a dneska už jsme ven šly, páč kdyby ne, tak bych se já doma nejspíš zcvokla. ![]()
Já myslím, že pokud nejsou horečky nebo nějaké fakt nepříznivé počasí (velký mráz, vítr, silný déšť..), tak zvlášť pro dítě v kočárku je lepší jít na chvíli ven
. Starší dítě s kašlem bych nenechala moc běhat (teda snažila bych se o to), nechodila radši moc mezi děti (na hřiště a tak), ale ven bych šla.
Nejsem odborník, ale řekla bych, že kašel je spíš ze suchého vzduchu než z pobytu venku
.
ahoj, tak já když malá nemá teplotu, s ní ven jdu. Pořádně bych ji oblékla a stačí chvilka - půl hodinky.
Mě to říkala i doktorka - když nejsou teploty ven.
Beru to i podle sebe - pokud mám trochu rýmu a kašel, tak se mi venku dýchá o hodně líp. ![]()
Uvidíš co poradí ostatní.
Když nemá teploty tak určitě na chvilku můžeš,nabalit do kočárku.ten vlhký studený vzduch udělá dobře ![]()
My by jsme jinak byli doma celoročně
![]()
hkac píše:Nejsem odborník, ale řekla bych, že kašel je spíš ze suchého vzduchu než z pobytu venku.
Taky si myslím že ten suchý vzduch udělá svoje, však se snažím zvlhčovat co to dá.
Jinak jsem ráda že to s těma procházkama vidíte stejně, ten můj chlap by nás nejraději s prvním kýchnutím zavřel hned doma, aby se to náhodou nezhoršilo.
Jinak kdyby ten kašel byl silný, tak to už pádím k Dr, ale spíš mi jde o to abych mu mohla říct, že takový názor nemám sama.
Ahoj, ven určitě choďte, pokud není velký mráz, vítr, déšť atp. Mudra mi říká, venku opravdu co nejvíc, v bytě se bacily akorát točí pořád dokala, venku se líp dýchá. Malá má teď zánět středního ucha, je bez teploty a ven (ptala jsem se) jít může, ale nesmí běhat, pořádně ji obléct a můžem vyrazit. Takže chodte, čerství vzduch, snad ještě nikomu neuškodil ![]()
ankasz píše:
ten můj chlap by nás nejraději s prvním kýchnutím zavřel hned doma, aby se to náhodou nezhoršilo.
Tak to mu řekni, ať přestane chodit do práce a vůbec radši nevycházejte mezi lidi, páč to je riziko, že něco chytne(te) největší
. ALe zase je hezký, že se tak stará, ne? ![]()
s rýmou ven bez problémů, kašel pokud je v kočáře taky. nedávno jsem řešila s naší mudrou a ta jen nedoporučovala při silném kašli venku běhat, což asi u vás ještě nehrozí. Ať jste brzy zdraví. ![]()
Nám doktorka řekla že kašel a rýma nevadí, nesmí mít teplotu a neměli by být velké mrazy, ty zatím nejsou takže ven určitě jděte,
pořád lepší čerstvej vzduch než vydejchanej doma ![]()
Ahoj. Malá (6. měsíců) má teď taky rýmu a kašel a doktorka mi říkala, že pokud nebudou teploty, tak klidně můžeme jít ven.
Ahoj, s rýmou v klidu ven, v chladu se stejně líp dýchá. Pokud nemá teplotu, tak co byste nemohli ven?
Výborně, takže vesele pokračuju s procházkama dále. Moje drahá polovička, má někdy až trochu moc strach, a je fakt stará se úžasně (někdy až zírám kde jsem takového chlapa našla
)
ankasz píše:
Výborně, takže vesele pokračuju s procházkama dále. Moje drahá polovička, má někdy až trochu moc strach, a je fakt stará se úžasně (někdy až zírám kde jsem takového chlapa našla)
Tož to si gratuluj, mamo!! ![]()