Nemocné dítě a procházka

6271
25.11.10 22:06

kašel,rýma a procházky

Ahojky, tak máme doma menší spory. Malá (9.m) má trošku rýmku, a docela pokašlává, má drahá polovička mi doma obíjí o hlavu, že za to můžou procházky a jestli jí to chci ještě zhoršit(pozn. teploty nemá). Já naopak tvrdím, že jí procházky neuškodí, že horší je pořád sedět doma( navíc teď když topíme v krbu je doma dost suchý vzduch- i když se ho snažím zvlhčovat, většinou ještě s nějakým eukalypt.olejem.)
Tak nevím- kdo má teda pravdu a co je pro mimi lepší???????,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
25.11.10 22:11

Ahoj, my ven chodíme i s kašlem a rýmou, pokud není teplota :wink: Většinou stejně s kašlem končíme u MUDr., které nám v 99% tu procházku ven doporučí :wink: Nešla bych teda v nějaké fujavici, když bude mrholit a tak, to bych se sama nikam moc nehnala, ale jinak ven ano :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
25.11.10 22:11

My chodíme na procházky s rýmou v případě, že k tomu nejsou teploty ani silný kašel. Při obyč. rýmě se venku určitě líp dýchá, ale hodně kašlající dítko podle mne ven nepatří. Zvlášť ne do tohohle počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.11.10 22:12

Ahoj. Záleží taky na počasí.

Já mám nemocnou tu starší (rýma, kašel, zánět spojivek, snad už zaléčený - ale i tak měla radši brýle) a dneska už jsme ven šly, páč kdyby ne, tak bych se já doma nejspíš zcvokla. :D

Já myslím, že pokud nejsou horečky nebo nějaké fakt nepříznivé počasí (velký mráz, vítr, silný déšť..), tak zvlášť pro dítě v kočárku je lepší jít na chvíli ven :nevim: . Starší dítě s kašlem bych nenechala moc běhat (teda snažila bych se o to), nechodila radši moc mezi děti (na hřiště a tak), ale ven bych šla.

Nejsem odborník, ale řekla bych, že kašel je spíš ze suchého vzduchu než z pobytu venku ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
25.11.10 22:13

ahoj, tak já když malá nemá teplotu, s ní ven jdu. Pořádně bych ji oblékla a stačí chvilka - půl hodinky.
Mě to říkala i doktorka - když nejsou teploty ven.
Beru to i podle sebe - pokud mám trochu rýmu a kašel, tak se mi venku dýchá o hodně líp. :nevim:
Uvidíš co poradí ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.11.10 22:22

Když nemá teploty tak určitě na chvilku můžeš,nabalit do kočárku.ten vlhký studený vzduch udělá dobře :wink:

My by jsme jinak byli doma celoročně :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
25.11.10 22:23
hkac píše:Nejsem odborník, ale řekla bych, že kašel je spíš ze suchého vzduchu než z pobytu venku ;) .

Taky si myslím že ten suchý vzduch udělá svoje, však se snažím zvlhčovat co to dá.
Jinak jsem ráda že to s těma procházkama vidíte stejně, ten můj chlap by nás nejraději s prvním kýchnutím zavřel hned doma, aby se to náhodou nezhoršilo.
Jinak kdyby ten kašel byl silný, tak to už pádím k Dr, ale spíš mi jde o to abych mu mohla říct, že takový názor nemám sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
25.11.10 22:24

Ahoj, ven určitě choďte, pokud není velký mráz, vítr, déšť atp. Mudra mi říká, venku opravdu co nejvíc, v bytě se bacily akorát točí pořád dokala, venku se líp dýchá. Malá má teď zánět středního ucha, je bez teploty a ven (ptala jsem se) jít může, ale nesmí běhat, pořádně ji obléct a můžem vyrazit. Takže chodte, čerství vzduch, snad ještě nikomu neuškodil :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.11.10 22:25
ankasz píše:
ten můj chlap by nás nejraději s prvním kýchnutím zavřel hned doma, aby se to náhodou nezhoršilo.

Tak to mu řekni, ať přestane chodit do práce a vůbec radši nevycházejte mezi lidi, páč to je riziko, že něco chytne(te) největší :mrgreen: . ALe zase je hezký, že se tak stará, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
25.11.10 22:28

s rýmou ven bez problémů, kašel pokud je v kočáře taky. nedávno jsem řešila s naší mudrou a ta jen nedoporučovala při silném kašli venku běhat, což asi u vás ještě nehrozí. Ať jste brzy zdraví. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
25.11.10 22:58

Nám doktorka řekla že kašel a rýma nevadí, nesmí mít teplotu a neměli by být velké mrazy, ty zatím nejsou takže ven určitě jděte, 8-o :palec: pořád lepší čerstvej vzduch než vydejchanej doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
26.11.10 08:17

Ahoj. Malá (6. měsíců) má teď taky rýmu a kašel a doktorka mi říkala, že pokud nebudou teploty, tak klidně můžeme jít ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.11.10 13:16

Ahoj, s rýmou v klidu ven, v chladu se stejně líp dýchá. Pokud nemá teplotu, tak co byste nemohli ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
26.11.10 20:00

Výborně, takže vesele pokračuju s procházkama dále. Moje drahá polovička, má někdy až trochu moc strach, a je fakt stará se úžasně (někdy až zírám kde jsem takového chlapa našla :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
27.11.10 08:32
ankasz píše:
Výborně, takže vesele pokračuju s procházkama dále. Moje drahá polovička, má někdy až trochu moc strach, a je fakt stará se úžasně (někdy až zírám kde jsem takového chlapa našla :lol: )

Tož to si gratuluj, mamo!! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+