Co je to za vir?

150
4.6.26 17:12

Co je to za vir?

Ahoj, obracím se s dotazem. Je mi jasne, ze nejste lekari, ale vzhledem k tomu, ze mam 1.díte teprve 2 a pul lete, nemam mnoho zkušeností.
Syn 2,5 roku. V neděli u Dr, kvuli nabehlym uzlinam, kterych jsme si vsimli ten den a uz předchozí týden byl spavější, uknouraný, unavený, skleněné oči. Měl lehký kašel ale spíš v noci v klidu, nic hrozné, mluví jakoby přes nos, jak kdyby chytlé dutiny,

Doktoři udělli sono uzlin-reaktivně zvětšené, benigní uzliny, a krev- ještě ten den volali výsledky- krevní obraz v normě (až na zvýšené lymfocyty? myslím. Říkali něco, co může souviset s mononukleosou. CRP nizke:) Další výsledky v úterý - borelie (negat), překvapivě (dle slov dr i mononukleoza), říkala ale, že je to na začátku nemoci možné- že ještě nejsou v těle protilátky. Že až se vyloučí zbytek, řekneme si postup.
Ve čtvrtek dnes- vyloučili toxokarozu a toxoplazmozu. Volala mi ale jina mlada Dr. která vypadala dost ztraceně. Že je to negat.ale že neví jak dal, že se musi poradit. Načež se poradila a volala zpět at to nechame byt a pozorujeme, ze to muze byt zvetsene az mesic…kdyby se stav horsil, dorazit. Kdyz budem chtit vedet zda to je treba mononukl. at dojdeme za 2 tydny na krev.

Dnes odpo navic syn začal strašně plakat že ho bolí pata…ráno podjel na penny boardu, ale celý den nic, normalne chodil nic nerikal a az odpo ze ho to boli a chodi po ctyrech…no jestli je to z toho nebo neco k nemoci…clovek neví u takoveho prdolky.
Navíc třeba 7 nemoc je s bolestí plosky…
Holky já nevím, nejsem z toho moudrá a samozřejmě mě desi veci jako leukemie a jiné hnusnosti i když krev vyšla pěkně…
Máte nejake zkušenosti? Hlavně jak se nenervit ohledne hnusnych nemoci? Vím, mám 1. díte, zvyknu si…jen jeste nebyl nemocny a nejak me to vzalo…za každé slovo budu ráda. Opatrujte se všichni.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5729
4.6.26 18:46

Uzliny jsou zvětšené prakticky u všech nemocí a není nutné s tím letět hned na pohotovost a absolvovat tolik vyšetření.
Bude to nejspíš obyčejná viróza. Kdyby se z toho vyklubala mononukleóza, tak bude mít horečku (i když nemusí) nebo jiné další příznaky. A kdyby ne, taky dobře, aspoň by to proběhlo lehce. Osobně bych v tom viděla virózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
4.6.26 18:57

A to jste šli v neděli na pohotovost kvůli uzlinám? Na základě čeho mu dělali to sono uzlin? A testy na toxoplazmózu, borelii…to napadlo doktorku? Mé děti jsou na hromadě furt a sono uzlin, ani ostatní testy mu nikdy nedělali. Jednou po 3 dnech čtyřicítek dělali staršímu test na mono, měl i nějaký divoký jazyk, ale nepotvrdilo se to, tak byl verdikt vyležet a srážet teplotu. Syn má nějaké výrazné příznaky, má vysoké horečky? Blbne na skejtu, tak asi ne. Z tvých dalších diskuzí je vidět, že nemocný už byl a že jsi hodně úzkostná. Doporučuji sledovat jeho stav, nejspíš to bude viróza. A už se připravovat na konec rodičovské, mně se to prožívání nemocí zlepšilo po tom, co děti nastoupily do školky a měly těch nemocí hodně, že jsem už otupěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14638
4.6.26 23:08

Takže dítěti skoro nic nebylo, kromě zvětšených uzlin, ale ty jsi šla na pohotovost a spustil se takový kolotoč? Dítě je normální, dokonce sportuje? Celé divné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.6.26 23:33

Nesportuje, podjel na penny boardu ktery lezel v chodbe když šel na polivku do obyvaku… protože hodně plakal bolestí…mel horecky velke… ne kvuli uzlině, před náma byla paní s klíštětem. Nikomu to divné nepřišlo, naopak…proto všechna vyšetření. Nemyslím zvětšené jako hrášek nebo hmatnou bulku, měl prostě dvojnásobný krk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.6.26 23:35

Ano teploty a to že brečel jsem nezmínila, prostě až jak začal hodně plakat, všimli jsme si že má fakt hodne nateklý krk…bylo to dost zničeho nic…ne že by to postupně natíkalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.6.26 23:36

Do té doby jsem si ríkala, že je nemocný…žádne z vysetrení jsem si nevyžádala…takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
5.6.26 07:02

Pak nemá být zdravotnictví v krachu, když se ze široka a zbytečně došetřuje zvětšení uzlin, které bývá doprovodné víceméně u jakékoliv virózy. Zmíněná vyšetření stála dohromady více než 6 tisíc korun. A co se zjistilo - nic, holt viróza. Vskutku ideální případ pro pohotovost, který očividně vůbec nesnesl odkladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
5.6.26 07:26
@Doctus píše: Více

No a mně endokrinoložka odmítla dělat testy na PTH a CA přesto, že jsem je měla dříve současně zvýšené, prý že je to drahé a rvala do mě Vigantol v koňských dávkách, čímž mi zapříčinila těžký metabolický rozvrat organismu. Sama jsem si dodiagnostikovaka samoplatcovskymi vyšetřeními primární hyperparatyreozu a nyní jsem po operaci 3 cm velkého adenomu príštítného tělíska. Dostávat se z toho budu ještě dlouho a kosti mám jak 80 letá babička. Ať žije české zdravotnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
5.6.26 07:47

@Zuzulezabka
To je ten paradox. Kde je vyšetření potřeba, tam se šetří, jinde se vyhazují peníze z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
5.6.26 08:45
@den93 píše: Více

A jak je na tom teď, kolik má horečky, srážíte? Pořád má dvojnásobný krk? Co rýma, kašel? Byli jste u praktické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí