Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dotaz, za chvilku jedem na pohotovost, ale i takl se ptám. Malá mi celou noc brečí, k ránu i blinkala, včera mela teplotu 37,5 ted uplne hoří, dáví se. Celou noc mi nespí je nevrlá… Je jí 9měs a je kojená. Díky za odpovedi
Nějaká viróza, teď je toho hodně..zvracet může i z rýmy jak jí teče do krku..ať je malé brzo lépe
Děěěkuji,,, no snad bude v pohode, má i zimnici beruška mojje :/ mám ještě 28mes prcka a s ním jsme byli neustale v nemocnici jjako s miminkem :-// a zopakovat si to z malou nechci… :// ted řádí ta chřipka tak se dcl l bojím :-/ale rýmu moc právě nemá :// tak newím :-/každopádne pohotovost je od 10hod tak tam pojedem
Určitě jeďte, je ještě moc malá aby jste to řešili sami doma…možná by vás vzali i dřív ne, se zimnicí? když jí není dobře, nemusí jí sednout ani jídlo/mlíčko. Nejhorší je když jsou děti nemocné, ach jo
Mlíčko.. já kojím…
noo jeduuu líp 100× zbytečne než neco podělat
@misphulin na 9M je jen kojená? Jak už zaznělo, nějaká viroza. Malý teď má kašel a rýmu, taky se dáví - jak mu stéká do krku a první den byl hrozný, večer nemohl usnout - od 22 do půl jedné byl vzhůru, pak už od 4 nespal a za ty 3 a půl hod. byl snad 15× vzhůru. nezvracel, ale z toho kašle k tomu daleko neměl. Teplotu měl 38° a včera to už bylo lepší.
@jowana já prvního syna plně kojila do 10. měsíce
čekali jsme na výsledky alergo testů, dr. na to nic neříkala…druhého plně osm měsíců (ten je bez problémů, ale pro jistotu na doporučení kožní) a stejně pak tak 10. měsíce nepozřel víc jak lžičku jídla děnně a tak tři kukuřičné křupky…zato teď jsou otesánci ![]()
Angina? My měli teploty, nechutenství, zvracení a i tu zimnici. Držím pěsti.
Příspěvek upraven 26.01.13 v 08:30
@axaxa a alergie mají? Vím, že doporučení se každou chvíli mění, ale mě přijde lepší, když si dítě pomalu zvyká. Pak jsem se dočetla i nové studie a výsledky jsou docela zajímavé http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/
@jowana no právě pořád se to mění, starší alergie má - kasein, travní pyly, roztoči..od tří měsíců silný atop. ekzém, ale alergie se prokázaly až ve 3 letech (4. testování), do té doby nic…mladší je v pořádku, bez alergie i ekzému a snad to tak vydří, holt to odnesl jen jeden z nich ![]()
Newím. ještě nikdy ji nebylo co ted, jsem ji meřila teplotu a má 38,5 a debilní pohotovost má až od 10
My měli 38,8 a kromě nechutenství, zimnice, se jevil v pohodě. Doktorka říkala, že zuby. Jenže asi třetí den žádná změna, mě pořád tvrdila že zuby jsme jeli na pohotovost a tam zjistili anginu. Já se bála co to bude. Drž se a dej vědět.
@misphulin a to má po odečtu nebo bez? v zadečku se 0,5°odečítá. Pokud po odečtu, tak jí dej raději něco na teplotu, obvzláš´t než vyjedete..
@axaxa tak snad malá bude v pořádku.