Chronická zácpa u 4letých

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
25.1.13 18:25

Chronická zácpa u 4letých

Maminky, prosím, pomozte!!! Vnučka má chronickou zácpu, nejde třeba týden a potom je to teda POROD!!! Teď jsme byly v nemocnici (operace obou kýl). Tam mi řekli, že jí mám dávat LACTULOZU a upravit jídelníček, zařadit vločky, otruby atd. Prosím, která máte zkušenosti, poraďte nějaký vzorový jídelníček. Jsem nějak bez nápadu, vůbec nevím jak to zkloubit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2969
25.1.13 18:31

Naše cácorka začala mít zácpu kolem 4 let, někdy i 14-ti denní. Nepomáhalo nic. Ona totiž skoro vůbec nejí, vystačí si s úplným minimem jídla. Je schopná nic nesníst. Na wc to bylo jak píšeš porod-pláč, bolest, kopání vzteky do mísy. Teď máme za sebou biopsii střev kvůli podezření na celiakii /výsledky z krve ji ukázaly/ a za týden se dozvíme verdikt. Zácpa je jedním ze symptomů. Jídelníček bohužel neporadím, u nás jsem ráda, že do té pusy něco dostane. Za měsíc ji bude 9 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
25.1.13 18:40

@hanstro, Haničko a probiotika jí dáváš? Třeba Lacidofil, Laktobacílky nebo něco podobného. Ne jednorázově - dlouhodobě a pravidelně. Plus doplnit jogurty, kefírem, apod.

Jinak, velmi důležitá věc, na kterou se dost zapomíná - prosté zařazení spousty vlákniny do jídelníčku nijak nepomůže, pokud dítě dostatečně nepije. Naopak, vlastně to ještě celé zhorší… A tím „dostatečně“ myslím skutečně hodně, je potřeba do něj opravdu co půlhodinu nalít decinku vody.

Taky pomáhá trošku dítě „promastit“ - tj. čas od času zařadit trošku mastnější jídlo, používat dost kvalitního olivového oleje a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
25.1.13 18:48

@BohunkaP A ty laktobacílky bys dávala denně? Já je teď koupila, že má ATB kvůli infekci na kůži a ty mě sní. Jinak jogurt, kefír, ovoce, zeleninu do pusy nevezme. Ani moc nepije. Ze školy vrací svačinu, obědu se nedotkne, svačinu odpolko vynechá a večer něco málo zobne. Můžou se tedy jíst nějak dlouhodobě? Sice je to peněz jak želez, ale už jsme též z ní na prášky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
25.1.13 18:56

Ahoj, s bojem se zácpou máme bohužel také dlouhodobé zkušenosti, hodně informací jsem čerpala v této diskusi:
https://www.emimino.cz/…ankovani/41/?…
Pravidelné podávání laktulózy u našeho syna hodně pomohlo, v diskusi byla doporučovaná i dieta podle Mařatky, která hodně pomohla jednomu chlapečkovi se zácpou. Zkus třeba napsat i tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
25.1.13 19:07

Děkuji za informace!!! A kde se koupí ty laktobacílky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
25.1.13 19:24

My dáváme dětem tyto: http://www.docsimon.cz/…-pastilky-30
Kupujeme v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
25.1.13 19:25

Nám hodně pomohl parafínový olej, laktulosa vůbec. Ten olej působí stejně. Je pouze na předpis!!! Dává se 1-5ml/kg/24hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
25.1.13 19:47
@1024 píše:
A ty laktobacílky bys dávala denně? Já je teď koupila, že má ATB kvůli infekci na kůži a ty mě sní. Jinak jogurt, kefír, ovoce, zeleninu do pusy nevezme. Ani moc nepije. Ze školy vrací svačinu, obědu se nedotkne, svačinu odpolko vynechá a večer něco málo zobne. Můžou se tedy jíst nějak dlouhodobě? Sice je to peněz jak želez, ale už jsme též z ní na prášky

Já je dávám každý den už od podzimu, oběma dětem. Ne Laktobacílky, ty jsou zbytečně předražené - dávám Lacidofil, vysýpací tobolky. Mladší se je naučil polykat teprve minulý měsíc, do té doby jsem mu je vysypávala do jídla. Teď už je normálně polykají, každé ráno jednu tobolku.

Pomáhá nám to i na zvýšení imunity, letos nejsou skoro vůbec nemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
25.1.13 19:51
@hanstro píše:
Děkuji za informace!!! A kde se koupí ty laktobacílky?

V každé lékárně.

My kupujeme tyto: http://www.samoleceni.cz/…dofil-cps.45.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
25.1.13 20:46

@BohunkaP Díky na ně juknu. Musela bych to ale sypat tajně, ona nesní ani prášek i ty ATB jsme dostali v tekuté formě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
25.1.13 21:42
@BohunkaP píše:
V každé lékárně.My kupujeme tyto: http://www.samoleceni.cz/…dofil-cps.45.

No jóó, ale tam píšou, že je to na průjem!!! :roll:
Tak nevím! :! :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
25.1.13 22:40
@hanstro píše:
No jóó, ale tam píšou, že je to na průjem!!! :roll:
Tak nevím! :! :|

Lacidofil je přípravek určený pro prevenci zažívacích poruch a pro regulování činnosti trávicího ústrojí.

Probiotika jako doplněk stravy se používají na jakékoli zažívací poruchy, a krom toho také na zvýšení imunity organismu.

Pediatrička Tvé vnučky Ti tuto informaci jistě potvrdí, stačí se přeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.1.13 00:11
@BohunkaP píše:
Lacidofil je přípravek určený pro prevenci zažívacích poruch a pro regulování činnosti trávicího ústrojí.

Probiotika jako doplněk stravy se používají na jakékoli zažívací poruchy, a krom toho také na zvýšení imunity organismu.

Pediatrička Tvé vnučky Ti tuto informaci jistě potvrdí, stačí se přeptat.

Děkuji za vysvětlení :kytka:
Já se v tom prd vyznám :! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.1.13 00:26

BohunkaP - Bohunko, takže myslíš Lacidofil každý den a dlohodobě?! K tomu různé jogurty, acidofilní mléka, kompoty (nejlépe švestkový), ovoce (hrušky, hroznové víno, jablka, kiwi, pomeranče, mandarinky), syrovou zeleninu (jakou?), vlákninu (koupit v lékárně?).
Máme tady napsáno - alespoň 3× týdně luštěniny!!! :! Ale já vůbec nevím co a jak jí mám uvařit, čočku nechce a hrách jedině jako rozmixovanou hladkou polévku. No a jiné luštěniny se u nás nejí, takže vůbec nevím jak co připravit!
Dále přidávat otruby a vločky kam to jen půjde. Také nevím jak, nikdy se s tím u nás nepracovalo, ani v rodině. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí