Chronická zácpa u 4letých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22031
26.1.13 10:08

@hanstro, přesně tak bych se to snažila dělat. Lacidofil každý den jednu tobolku, zeleninu v syrové podobě jakoukoli (třeba nastrouhanou mrkev, přidat olivový olej, citron, trochu osladit), podle toho, co má ráda… z ovoce vynechat banány, ze sladkostí vynechat čokoládu a kakao.

Ty luštěniny jsou ošemetné - jsou strašně zdravé, ale hodně dětí to zkrátka nechce. Možná lepší ty vločky - zahustit s nimi polévku místo jíšky, rozvařit je na kaši, osladit a třeba přidat ovoce, koupit sypané „müsli“ a dávat na snídani s mlékem nebo jen tak na zobání…

A hlavně pít, pít, pít - vodu, taky třeba ty šťávy z kompotu, to by jí mohlo chutnat, vynechat černý čaj, pokud snad někdy dáváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.1.13 13:14

@bohunka - děkuji, něco jsem nakoupila. Pak písnu, teď bohužel nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
26.1.13 19:38

@hanstro
Vkládám sem odkaz na podle mě velmi přínosný článek, kdybys měla čas se na něj mrknout
http://www.solen.cz/…08/06/11.pdf
Je tam o výživových opatřeních při zácpě, ale taky o tom, že děcko, které vědomě zadržuje, se musí znovu „naučit“ vyprázdnit se, no a taky něco právě třeba o laktulóze (ta našemu synovi pomohla v tom, že kakání změkčila, takže po nějaké době se zbavil strachu z případné bolesti při kakání, který předtím měl).

Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.1.13 21:19
@luon píše:
@hanstro
Vkládám sem odkaz na podle mě velmi přínosný článek, kdybys měla čas se na něj mrknout
http://www.solen.cz/…08/06/11.pdf
Je tam o výživových opatřeních při zácpě, ale taky o tom, že děcko, které vědomě zadržuje, se musí znovu „naučit“ vyprázdnit se, no a taky něco právě třeba o laktulóze (ta našemu synovi pomohla v tom, že kakání změkčila, takže po nějaké době se zbavil strachu z případné bolesti při kakání, který předtím měl).Držím palce :kytka:

Děkuji, tak jsem si to přečetla a jsem z toho tak trochu jelen! Samé cizí a odborná slova…ale jóó, něco jsem se přeci jen dozvěděla. Kdyby to bylo napsáno „lidsky“, tak by to teda bylo lepší! :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
27.1.13 10:55

Co vařit?

Kačenka má z jídelníčku vyřadit rýži a těstoviny! Vůbec nevím, jaké přílohy dávat, přece nemůže jíst stále dokola brambory a knedlíky! :roll:
Vůbec mi nechce ty vločky, mnohozrný chleba a ani švestkový kompot :! :,( Co dělat?

Tak jsem koupila Lactulosu, Laktobacily (prý jsou silnější než Laktobacilky), glycerinové čípky, ochucená acidofilní mlíčka, Activia jogurt, švestkový, broskvový a ananasový kompot, hroznové víno, rajčátka cherry, hrušku, hruškový džus s dužinou, mnohozrný chleba, vločky, jablíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
27.1.13 16:05

@hanstro Knedlíky spíš taky nebudou vhodné… V tom článku píšou, že je vhodné omezit rýži a těstoviny. Nemyslím, že byste je museli úplně vynechat, ale snažit se třeba častěji dávat ty brambory… A pokud možno zeleninu, ovoce, já jsem se naučila zahušťovat polévky vločkami. Ale je pravda, že jsem dietetická opatření sama až tolik neřešila, protože náš malý měl zácpu psychického původu - prostě se bál kakat a vědomě zadržoval.
Laktulózu dávejte určitě každý den, sama jsem ji nejdřív zkoušela malému dávat nárazově, ale to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
27.1.13 21:05

Děkuji všem za všeobecné rady, ale to bohužel všechno už vím!!!
Chtěla jsem nějaké konkrétní jídla, co připravovat, jak použít vločky atd!
Nějaké jídelníčky, recepty :roll: :hug: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
31.1.13 08:41

@hanstro, jídelníček Ti tady nikdo nesestavíme - sama musíš najít způsob, jak ty doporučené věci propašovat do jídel, která Ti vnučka jí. Třeba ty vločky můžeš použít všude, kde zahušťuješ - nasypeš do vařící se polévky a necháš je tam rozvařit.

Píšeš, že spoustu věcí nejí - třeba já Ti tady můžu stokrát napsat, jak vařím ovesnou kaši se švestkovým kompotem, ale Tobě to stejně nepomůže. Totéž s čočkou nakyselo nebo čočkovou polévkou… :nevim:

Nebo se k tomu musíš postavit tak, že ji prostě k jídlu (resp. k těmto jídlům) začneš nutit - „vím, že Ti to nechutná, ale je to od paní doktorky, tohle se sníst musí“… Pak by měly recepty smysl - ale jestli to nemáš v úmyslu, musíš holt postupovat „pašeráckou metodou“… šup kousek sem, kousek tam, aby se to nepoznalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
31.1.13 18:17

@BohunkaP - Děkuji Bohunko, pašuju a dělám to tak jak píšeš, když něco nechce - Paní doktorka říkala,,, ještě dvě lžíce…
Dneska byl úúúspěch, ráno se vykakala bez čípku jupííííí!!! :potlesk: :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí