Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, maminky,
máte některá zkušenost s cystoskopií u miminka? Mám 8mi měsíční holčičku a zítra ráno má plánovanou cystoskopii v plné narkóze, ale vše by mělo proběhnout ambulantně. Zajímá mě, jaké máte zkušenosti s miminkem po narkóze, jak to zvládají a jak brzo mohou mlíčko či jiné jídlo. Moje holčička může hamat naposled dnes ve 24:00hod a pít asi ve 4:00hod. Zákrok proběhne mezi 9:00 a 11:00 podle počtu pacientů - není předem dané pořadí. Vůbec nevím, jak to zvládne tak dlouho bez jídla a pití. Jak zvládají miminka období po vyšetření? Tady v Hradci se vyšetření provádí většinou ambulantně. Jak je to u vás? Děkuji za informace.
Tak trochu OT, ale pokud bude malá v plné narkoze, tak jí přeci nepustí domů, ne? i dospělého si po narkoze nechávají do druhého dne…
jinak náš malej byl ve 3M na operaci, byli sme tam 4 dny a malý nesměl jíst celý den po zákroku, ale on byl po operaci kýly, takže střeva musely být v klidu - dostával kapačky s výživou.
Proč by je nepustili domů? U nás v Brně taky mají odděleni jednodenní chirurgie, kde jsou děti po plné narkoze jen do večera.
Nemam zkusenost s narkozou u kojence ale obecne deti po narkoze stridave usinaji, placi, jsou nervozni. Napit by ji snad mohli dat po dvou hodinach.
Jinak u nas se snazi to brat od nejmladsich, tak drzim pesti, at jde devcatko mezi prvnimi.
@Mar__tanka1983 mě také bylo divné, že jí ještě ten den pustí domů, ale po tom, co jsem viděla, že 2,5m mimi pustili domů dva dny po plastické operaci trávicí trubice a ani nebylo na JIP, tak už věřím všemu…
@MaDoRaBe tak budu doufat, že zítra nebudu operovat jen samé malé drobečky a my budeme největší :-/ můj názor je, že by to tak mělo být, ale v nemocnici je možné vše.
A ještě jsem zapomněla dodat, že nám původně řekli, že bude hospitalizace do druhého dne, ale za 10minut za námi přišli, že se to udělá ambulantně. Pak jsem lítala po celé dětské klinice a sama si sháněla souhlasy s narkózou a zákrokem, kde mám podepsat, že jsem seznámena se zákrokem a bla bla bla, ale mě k tomu vůbec nic neřekli, protože se nenašel doktor, který by na to měl čas a já jsem po 2týdenní hospitalizaci neměla náladu se s někým dohadovat :-/
@LucieSy Ona je hlavne HK nemocnice obrovska, hodne pacosu, vice akutnich zalezitosti… no budu drzet pesti. Jo, asi ji to pak bude palit pri curani, chce to hodne pit, aby se to rychle urovnalo.
Dajinka uz ma cystoskopii za sebou. Nastup do fakultky byl v 7:00. Nechali nas cekat az do 10:15hod a pak sla Dajulka na sal - velice hladova a zizniva, protoze naposledy hamala v 0:00 a malinko bumbala ve 4:00. Za 2-3 hodiny po vysetreni nas pousteji domu. Preji krasny den a zdrave deticky!!!