Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky,chci se zeptat,malej mi odmítá už 4 den mlíko pil ho večer před spaním a ráno ale ted už nechce…je mu 20 měsícu …poradte mi co dáváte na večeři svým ratolestím…malému chutná nejvíce chleba se sýrem ale to nemuže mít pořád…
Děkuju za každou radu ![]()
ahojky, obilnou kaši, bramborovou kaši, zeleninové pyré, těstoviny s kouskama zeleniny, kaše s kouskama ovoce, husté polévky…
různé variace oběda - přílohu a zeleninu, někdy s masem, někdy bez, nudlovou polévku, pomazánky, základem je tvaroh nebo žervé - vajíčkovou, z tvrdého sýra, ze strouhané mrkve a petržele,z ředkviček, jemně nakrájených paprik, měla už i z olejovek - občas.
Prostě vše, co mě napadne a co se hodí pro batole - má 22 měsíců.
Obilné kaše ani krupici nejedla nikdy, nechutná jí to, takto večeří asi od 9 měsíců.
Pro téměř dvouleté batole bych se nebála občas ani sladké varianty jídla - těstoviny s tvarohem, kakaem, mákem, sladký ovocný knedlík, rýžový nákyp apod. Já to malé nedávám, nechutná jí to. Ani přesto, že náš starší tyto jídla má rád.
Ahoj, naše děti mají buď zbytek od oběda, nebo pečivo s něčím, dělám pomazánky: vajíčkovou (ta jim ale moc nejede), šunkovou pěnu, tvarohovou, rybičkovou.. Nebo jen chlebík s máslem a se zeleninou, krupicovou kaši, toasty, zapečení brambory se sýrem a šunkou.. je toho moc:-)
Koukám, že na mém příspěvku se pozná, že máme teprve 10,5 měsíce ![]()