Podpora imunity, Echinacea

505
21.9.10 20:10

Podpora imunity, Echinacea

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, proč je Echinacea nevhodná pro děti do tří let? Jedině od Megafytu je vhodná dřív, ale tento sirup stojí kolem 80 Kč. Teď jsem viděla od Justu, ten stojí kolem 500 Kč, ale je psáno že není pro děti do tří let. Včem se mohou lišit, proč jeden je vhodný a druhý ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
21.9.10 20:29

Netuším, ale já dávám malému tenhle - http://vase-obchody.cz/…-300-g-i348/. Stál mě v lékárně tedy míň.

Doktor mi říkal, že můžu dát jakýkoliv. Ono na hodně lécích je psáno od tří let - dle mého dr. se tak výrobci sichrují… Už jsme měli pro malého několik léků, které dr předepsal a v letáku bylo až od tří let - upravili jsme dávkování a problémy jsme neměli.

Stejné je to i s jitrocelovým sirupem proti kašli  :wink:

Příspěvek upraven 21.09.10 v 20:33

• Citovat
  • Upravit
215
21.9.10 20:30

Myslím, že to bude tím, že je bylinný extrakt rozpuštěný v malém množství alhokolu kvůli účinosti. Alespoň takto je to u sirupu od Dr. Mullera - ale předpokládám že to bude u většiny těch sirupů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
21.9.10 21:00

Echinaceový sirup od TOPVET (http://www.topvet.cz/…-s-fruktozou) se může dávat před 3 rokem. Taky jsem dlouho hledala a dávala dříve.

Tak teď jsem rozklikla madi a vidím, že jsem druhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
21.9.10 21:03

Souhlasím s Madi, naše paní doktorka říká totéž… že většina potravinových doplňků a kosmetiky je oficiálně „nevhodná pro děti do 3 let“, ale spíš proto, že výrobci prostě nezaplatili studie pro ty menší, je to pro ně jednodušší napsat „od tří let“ bez testování. Tři roky jsou taková magická hranice. Přitom třeba u sirupů typu Nasivin jsou to opravdu jen bylinky, nic jiného. Teď nám třeba pro Marka předepsala Imunoglukan, přestože je až od tří let, protože v něm podle složení není nic, co by mu mohlo ublížit, a on ho prostě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.9.10 21:09

Holky, děkuji za odpověď. Švagrová mi říkala, že má od Justu, a že mi pro malého odlije. Užívá jedna až dvě lžičky denně, tak mu teda to dávkování upravím, ale azse aby bylo dostatečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44360
21.9.10 21:11

Souhlasím s Madi a Bohunkou.
A nejde jen o potravinové doplňky a vitaminy. Ale taky o léky. A nejde jen pro nevhodné pro děti do 3 let, ale taky např. o nevhodné pro těhotné a kojící. Výrobci se chrání od případných problémů.

Já dávám dětem Imunoglukan, echinaceové sirupy jsme nezkoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
21.9.10 21:15

Andrejko klidně dávat můžeš ale opravdu dávej staí půl čajové lžičky denně jediná necvýho da a poznáš to hned při „předávkování“ se objeví průjrm. i já malému dávám echinaceu od Justu a malé ale ta už je starší tak je v pohodě ale prcek ji bere normoš ve vodě, a chutná mu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
21.9.10 21:18
Andrejka1 píše:
Holky, děkuji za odpověď. Švagrová mi říkala, že má od Justu, a že mi pro malého odlije. Užívá jedna až dvě lžičky denně, tak mu teda to dávkování upravím, ale azse aby bylo dostatečné.

Hele, ale počkej, to zase ne tak hrrr… takhle to (aspoň tedy mnou) rozhodně nebylo myšleno!

Jak máš staré dítě? Pokud je mu tak aspoň 2,5, tak bych klidně dala, jak píšeš - ale pokud menší, určitě bych se nejdřív poradila s doktorkou! Nikdy nemůžeš sama vědět, jestli zrovna tohle fakt neobsahuje něco, proč to opravdu není vhodné, to může říct jen doktorka. Jak jsem psala, já používám i pro malého výrobky určené pro starší, ale pouze na doporučení naší mudry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44360
21.9.10 21:29

Taky doplňuji, že se vždy radím s lékařem a pouze na jeho doporučení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
21.9.10 21:50

Bohunko já to řešila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.9.10 21:52

Právě, že malému už budou na začátku ledna tři ročky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.9.10 21:54

Loni dr doporučila Oscilococcinum, ale to je myslím jen na chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
22.9.10 07:32
pavluša píše:
Bohunko já to řešila :-)

Ty možná, to je super… :palec:

Ale jiné dítě je jiné dítě. Může brát léky, být alergické, citlivé na některé věci, očkované, neočkované, cokoli… Tohle by se mělo řešit individuálně.

Ale Andrejka stejně píše, že malý už je skoro tříleťák, takže vyřízeno. :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
22.9.10 08:18

Holky, díky za reakce. Říkala jsem si, že je skoro tříleťák, ale i tak jsem měla trošku obavy, místo aby to pomohlo, tak spíš neublížilo. Ale tak ty tří měsíce už jsou zanedbatelné, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí