Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, už od začátku těhotenství jezdím na kole i přes to že jsem to nevěděla, tak jsem drandila jak divá. Dnes jsem byla na kole asi na 3 kilometry a večer mě chytl takový divný tlak v podbřišku i nějaké loupnutí. Jsem skoro 10.tt. Kdyby to byl potrat nebo malému něco bylo, zjistila bych to například špiněním nebo krvácením? Vždy se mi na kole udělalo líp ale teď se docela děsim
![]()
Zdravá gravidita jízdu na kole v pohodě vydrží. já tahala v 10tt roční dítě ![]()
Právě že než jsem to věděla odtahala jsem celý víkend na chatě 2 ročního prcka a byla jsem fit
a nějak mě tohle dostalo, tak abych se pak nedivila, na další kontrole, no jo první
Já byla v prvním těhotenství na zumbamaratonu
myslím, že to bude ok, ale pokud máš pochybnosti, klidně si zítra zavolej na gyndu a oni udělaj utz a příště jdi raději na procházku ![]()
@Verča65 Pokud nedošlo k nějakému pádu, tak by normální jízda neměla nijak škodit. Občasné tlaky a změny napětí v podbřišku jsou normální, roste ti tam nový člověk, děloha se musí přizpůsobovat
Právě ale kvůli možným pádům, bys měla kolo omezit. Beztak kolem pátého měsíce už bude jízda nepohodlná kvůli rostoucímu bříšku…
@Verča65 píše:
Právě že než jsem to věděla odtahala jsem celý víkend na chatě 2 ročního prcka a byla jsem fit
Já takhle jela krýt čubu ve čtvrtém měsíci, kdy to na mě ještě nebylo znát… po bytě jsem za nimi lítala během sedmého a osmého, furt jak rybička - a devátého jsme se nedočkali, prcek šel ven den před koncem osmého měsíce ![]()
My mame rozdil u deti 3 roky a 3 mesice a jak jsem otehotnela, tak se ze starsiho stal tezce nosici typ. Minimalne obden jsem ho nosila po schodech do 3 patra, min. jednou tydne jsem nesla z obchodu jeho i odrazedlo. Funela jsem jak OVP, ale davala jsem to ![]()
Jen te chci uklidnit, ze pokud mrnous drzi, tak vydrzi vse. Ovsem takova zatez jako u me neni dobra ani mimo tehotenstvi kvuli moznemu klesnuti delohy. Takze se opatruj. Ty tvoje tlaky ale nejspis budou pozvolnym povolovanim vazu a uzpusobeni delohy, ted prcek zacne znatelneji rust ![]()
Právě že první mimčo tak se bojím
jen mě zajímalo kdyby bylo něco v nepořádku třeba že by se neudržel tak to bych to asi poznala ze špinění, asi nemůže zůstat uvnitř ale raději se ptát tady protože google v tom není moc zkušený ![]()
@Verča65 píše:
Právě že první mimčo tak se bojímjen mě zajímalo kdyby bylo něco v nepořádku třeba že by se neudržel tak to bych to asi poznala ze špinění, asi nemůže zůstat uvnitř ale raději se ptát tady protože google v tom není moc zkušený
Takhle, dítěti se může něco stát, např. srdíčko přestane bušit, a ty to nezjistíš klidně pár týdnů, nebo to zjistíš na ultrazvuku. Nemusíš hned začít krvácet. ALE s jízdou na kole bych to určitě nespojovala
Nějaké to bolení a píchání podbřišku je v prvním trimestru normální, děloha se roztahuje, dítě se zavrtává a dělá si místo, takže tvoje bolesti jsou spíš znakem prosperujícího těhotenství ![]()
Já mám roční dvojčata a tahám je (teď jsem v 21tt) každý den, často obě na jedné ruce. A když je nějaká krize, pochovám i jednu ze čtyřletých a ty váží už skoro 20 kilo. Netřeba se bát, pokud nemáš od doktora potvrzení jiné komplikace, což tvůj případ není ![]()
Presne jak nekdo psal - neco se stat muze a nemusis to nutne hned poznat, ale i kdyz je prvni trimestr hop nebo trop, vetsins tehotenstvi porad dopada dobre (se mi ro rika, kdyz uz to mam za sebou) ![]()
Jinak ja na kole v prvnim trimestru jezdila - 2km do fitka na zumbu
Nevim presne do kolikateho tydne, kdyz jsem zjistila, ze uz moc funim (zpet to bylo do kopce), nechala jsem toho…se zumbou jsem prestala az v 35. tydnu
(samozrejme jsem pruzpusobovala cviceni stavu, ke konci jsem tam spis tak slapala zeli a machala rukama
) Ve 20tt jsem byla na dvoudennim pochodu (s tim, ze jsem nesla jen maly batuzek, tezsi veci si rozdelili ostatni clenove vypravy)…aktivity se neboj, pokud ti bude dobre.
@Verča65 jéééé, já jezdila na kole i v 8,měsíci - klidně kolem 15-20km, a pak asi do pátého měsíce s dcerou (jezdila bych i dýl, ale už jsem se s pupkem nevešla, měla jsem sedačku pro ni vepředu) ![]()
Bolení a píchání a tahání je v těhotenství celkem běžný jev, děloha roste, vazy se natahují atd atd
Jinak stát se může kdykoli cokoli, bohužel
ale věřím, že to nic nebylo ![]()
@Verča65 píše:
Ahoj, už od začátku těhotenství jezdím na kole i přes to že jsem to nevěděla, tak jsem drandila jak divá. Dnes jsem byla na kole asi na 3 kilometry a večer mě chytl takový divný tlak v podbřišku i nějaké loupnutí. Jsem skoro 10.tt. Kdyby to byl potrat nebo malému něco bylo, zjistila bych to například špiněním nebo krvácením? Vždy se mi na kole udělalo líp ale teď se docela děsim![]()
pokud je vše v pořádku, udrží se mimčo bez problémů. Ty bolesti a lupání - roztahování dělohy ![]()