Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, mám před termínem, a měla jsem kontrakce večer po 6 minutách, a pak po 5 minutách, tak jsem jela do porodnice, tak mě poslali domů, že jsou slabé, tak už nevím, jak rozeznat, kdy mám jet? myslela jsem, že jak jsou po 5 minutách, že se má vyrazit
u prvorodicky se ma vyrazit: pri pravidelnych kontrakcich po 15 minutach, pri stopach krve, po odtoku vody.
V klidu, udělalas dobře, žes jela, od toho porodnice je
lepší přijet párkrát zbytečně, než pak porodit v koupelně
Pokud byly kontrakce slabé, tak je lepší, že tě poslali domů, kdyby tě hospitalizovali, bůhvíkolik dní by ses tam dloubala v nose, doma je příjemněji ![]()
Nám říkali jet, do dvou hodin po odtoku plodovky nebo při kontrakcích, které jsou pravidelně po pěti minutách a trvá to dvě hodiny, samozřejmě při krvácení nebo jiném problému. Nicméně tohle jsou jenom nějaké informace, každá jsme jiná. U druhého porodu jsem přijela do porodnice a hlásila kontrakce po 8 min. nebo po 30 sec, doktorka na mě koukala stylej „další která jede brzy“, ale vzala mě do ordinace, než napsala zprávu, měla jsem další 3 kontrakce, když viděla jejich sílu, ani mě neprohlížela a volala rovnou na sál, že mě tam fofrem posílá a že mě nemají nechat čekat a za 2 hodiny byl malý venku
takže klid, max. ještě párkrát pojedeš, ale bude to už určitě brzy
Jinak kamarádce prý u nás v porodnici dr řekl, že potřetí domů neposílají, že pak mamky nejedou a nejedou a rodí cestou v autech ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám před termínem, a měla jsem kontrakce večer po 6 minutách, a pak po 5 minutách, tak jsem jela do porodnice, tak mě poslali domů, že jsou slabé, tak už nevím, jak rozeznat, kdy mám jet? myslela jsem, že jak jsou po 5 minutách, že se má vyrazit
já jsem tedy ještě nerodila, ale mám známou, která šla do porodky s kontrakcemi po 4 minutách, poslali ji domů a porodila u sebe v koupelně. Já bych si vydupala hospitalizaci, po tom co jsem tenhle příběh slyšela. Raději bych se tam dloubala v nose jak píše @Etcetera78 než pak porodit doma. Ale co já můžu vědět ![]()
Mě si nechali jak v prvním, tak v druhém případě. Brali v potaz nejen interval, ale taky vzdálenost od porodnice. Voda mi nepraskla ani jednou, pokaždý jsem byla otevřená na 1cm. První se narodilo za 16hod, druhé za 5 dní.
Podruhý mi kontrakce mizely a vracely se v takové síle, že mě nechtěli pustit domu, takže ano, dloubala jsem se tam v nose a neustále cestovala na kontroly, protože podle kontrakcí to vypadalo na porod. Nejsou to jen ony, co ukazuje na rozjetý porod. Měli by si tě nechat aspoň pár hodin na sledování, jak se to bude vyvíjet. ![]()
Tenhle přístup byl jeden z důvodů, proč jsem odmítla rodit v porodnici, pod kterou oblastně spadám. Taky poslali kamarádku domů s tímhle intervalem s tím, že dokud stojí a je schopná na ně mluvit, tak tam nemá co dělat. Když se za 8hod vrátila, tak jí to zopakovali. Mimčo se za 40min narodilo mezi dveřma na sál. Segra tam rodila na chodbě, protože se jim nezdálo, že už bude rodit a to přijela 2hod od prasknutí vody. A takových referencí bylo víc. Někde jsou prostě hovada. ![]()
Pokud musíš kontrakce prodýchávat. Musíš si kvůli nim třeba stoupnout a nejsi schopná při nich mluvit tak jeď a nenech se prosimtě poslat zpět. Nelehej si, nesedej si a choď choď choď ať to máš rychle za sebou ![]()
Týjo, tak to můžu být ráda, že jsem rodila, kde jsem rodila
Měla jsem to podobně, byla jsem prvorodička, ale my teda rodili. Kolem třetí v noci začaly kontrakce po 5-6 minutách, o půl páté jsme byli v porodnici, nález jen 2 cm, ale domů nás neposlali a dokonce jsem ani nešla na ten čekatelský pokoj, ale přímo na box. V 10 píchli vodu a ve 12,40 se nám narodil drobeček. Ale je možný, že nás neposlali domů, protože jsem měla těhotenskou hypertenzi, a ke konci podivné monitory, kvůli kterým jsem tam byla i hospitalizovaná. Ten den na kontrole mi dělali hamiltona a kdyby to nezabralo, měla jsem na následující den domluvené vyvolávání, tak možná proto si nás tam už nechali ![]()
Záleží na tom, jak silné kontrakce jsou. Jestli slábnou a interval se prodlužuje, je možné, že jde o planý poplach. Stačí být v klidu, lehnout si a čekat. Pokud to chceš uspěchat tak se musíš hodně hýbat, dělat dřepy
no trochu s rezervou… a pokud budou intenzivnější, jela bych znovu. Dělali ti gynekologickou prohlídku na kolik jsi otevřená? Pak dej vědět, jak jsi dopadla ![]()
@Anonymní píše:
Mě se to stalo dnes taky, jeli jsme do porodnice kdy mě od 4 od rána chystali kontrakce po 5 minutách a doktorka mě poslala domu že je sice vidí, ale že mám jet domů si dát teplou vanu. Manžela to zaskočilo a mě taky, přišla druhá paní doktorka ta řekla že si mě tam nechají že vidí že se to rozjíždí a pak přišla zas ta první že mám jet domů. Absolutně nevím co si o tom mám myslet ![]()
A jaky mas nalez? dej si tu vanu nebo sprchu. ono ty kontrakce budou silnejsi, najez se a odpocin si pokud jeste lze a pak pojedete.
@Teresa.p první doktorka mě prohlídla a řekla že se otevírám a pak šla dělat nějaké paní císařský řez a přišla ta druha a ta mě poslala domu bez toho aby se přesvědčila. Jsem teď ve vaně tak doufám, že se to rozjede Teda silněji a akorát pojedu do Bohunic protože milosdrni bratři manžela naštvali, že to neni možný aby po 5 minutách kontrakcich mě poslali domu. Teď vola právě do Bohunic
@Zdena21 me poslali take domu i kdyz kontrakce byly.. to bylo rano, vecer jsem jela zas, opet me poslali dom a druhy den rano si me tam uz nechali. Rodila jsem v noci. Ja byla spokojena
@Tynka1993 jako u Milosrdných? No já nevím jestli tam pojedu k nim, protože mě zarazilo jednani
@Zdena21 No, pokud jste tam byli ráno, tak tě poslali domů zcela správně, když ještě teď píšeš na netu…