Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kukacka123 už jsem se zde omluvila že se omlouvám, že jsem nepříjemná. Jen nás to rozhodilo.
@Zdena21 píše:
@Kukacka123 už jsem se zde omluvila že se omlouvám, že jsem nepříjemná. Jen nás to rozhodilo.
To rozhodi kazdou prvorodicku, to mi ver. Tak preju klidny porod ![]()
@Zdena21 ahoj, možná už píšu s křížkem po funusu, ale třeba se to bude hodit někomu jinému, kdo si to přečte - pokud budeš trvat na hospitalizaci, tak tě přijmout prostě musí, pokud mají volné lůžko, i kdyby si mysleli, že to bude až za dlouho
chápu, ze u prvního porodu je člověk vystrašený a někdo je radši doma s rodinou, někdo v porodce pod dohledem odborníků.
Jinak já měla u prvního kontrakce jako prase po minutě a čtvrt a trvalo to úžasných 5 hodin. Pak teprve porod
a to už byly dvě hodiny v kuse dvě kontrakce do minuty a mezi nimi jen cca 10 sekund pauza, nicméně byl vyvolávaný tabletou, takže taky jiný případ. Původně jsem dorazila do porodnice s podezřením na postupný odtok vody, což mi nikdo nevěřil, protože ten jejich test to 4× neodhalil. No a ona to plodovka byla a zjistili to až po více než 24 hodinách, takže pak docela kmitali, když to tak pokakali
nicméně prvně mě taky chtěli poslat domů a díky holkám tady jsem věděla, že můžu trvat na hospitalizaci, což jsem udělala a bylo to dobře ![]()
@Zdena21 a vidíš u prvniho porodu - vyvolávali mi ho jsem se az do posledni chvile smála (nic na bolest jsem neměla a nechtěla) i pan domtor říkal že takhle vysmatou prvorodičku tam dlouho neměli ![]()
A teď v lednu mi v 15:30 začali kontrakce hned po 3-4 minutách zhruba 30-40 vteřin ado porodnice jsem přijela v 17:52 opět vysmata ze to bude ještě trvat v 18:05 mi odtekla plodovka a v 18:49 byla dcera na světě a teda rozhodně jsem nebyla schopná psát nikomu, ale věr ze jde byt u porodu milá a příjemná ![]()
@Kristyna.Vechtova každý ale nemá tak pohodovej porod! Pokud jste byla vysmata, milá a příjemná to neznamená že to tak prozijou všichni.. každý má jinak těžký, dlouhý porod a hlavně práh bolesti je u každého jiný…uvědomte si že jsou i ženy pro které je to nejhorší zážitek v životě protože to nebylo tak slunickove…
@35ja věřte ze v běžném životě mi vadí i propíchnout si puchejř a u vrtání zubů si nechám vždy dát injekci
ale prostě porod bolí, s tím jsem do porodnice jela, ale rozhodně jsem se nehroutila dopředu. A třeba u druhého porodu - a to mě bolel mnohem vic než vyvolávaný porod, jswm si pořád říkala že to nemůže být k porodu, že budu ještě doma a to jsem měla kontrakce po 3-4 minutách kdyby mě nevyhnala kamarádka PA tak bych porodila doma
a že me to v porodnici fest bolelo, ale fakr jsem nebyla nepříjemná - proc taky, oni za to nemůžou ahold když se rodí nový život tak to bolí, ale věřím tomu, že díky mému pozitivnímu přístupu a pohodě v průběhu porodu mám tak hodné a veselé děti ![]()
Tak já nevím teda, ale já když u třetího porodu měla bolesti po 5min.+teda odcházející zátku, mě vzali hned. Měla jsem křížové bolesti a na monitoru to nebylo vidět ale byla jsem už na 4-5prstu a za 2hodiny jsem porodila. Kažodpádně, porod bolí a hodně ale pořád to za ten uzlíček stojí. Díky bohu, že jsem všechny čtyři děti porodila přirozeně.
PS:nikdo není při porodu vysmátej..
@Kristyna.Vechtova píše:
@35ja věřte ze v běžném životě mi vadí i propíchnout si puchejř a u vrtání zubů si nechám vždy dát injekciale prostě porod bolí, s tím jsem do porodnice jela, ale rozhodně jsem se nehroutila dopředu. A třeba u druhého porodu - a to mě bolel mnohem vic než vyvolávaný porod, jswm si pořád říkala že to nemůže být k porodu, že budu ještě doma a to jsem měla kontrakce po 3-4 minutách kdyby mě nevyhnala kamarádka PA tak bych porodila doma
a že me to v porodnici fest bolelo, ale fakr jsem nebyla nepříjemná - proc taky, oni za to nemůžou ahold když se rodí nový život tak to bolí, ale věřím tomu, že díky mému pozitivnímu přístupu a pohodě v průběhu porodu mám tak hodné a veselé děti
Nezlobte se, Kristyni, ale z vasi sladkosti mi trnou zuby. Gratuluju ke skvele zvladnutym porodum, mate byt na co pyšná. Nicmene za sebe si dovolim rict, ze svuj porod az tak skvele nevnimam a hodne a vesele dite mam taky. ![]()
@Kristyna.Vechtova ne všichni mají povahu jako vy a zvládnou to s přehledem.
@Kačus82 z jaké sladkosti? Nevidím na mém textu nic přeslazeného, ale každý asi psaný text vnímá jinak ![]()
Tak nejde jen o veselost že? Třeba kamarádka mela x hodin kontrakce porod nepostupoval a skončil sekcí a malá cely šestinedělí prořvala a do roka byla velmi náročná teď skoro ve 2 už je to o moc lepší. Takze za mě prostě porod a nálada během něj ma dost velký vliv ![]()
@35ja to neni o povaze ale o přístupu
a s tím muze pracovat každý z nás ![]()
Rodicka má snad právo být i nepříjemna. Já si myslím, že jsem nebyla nepříjemná, na to jsem neměla ani sílu.
@j.a.n.i1 ano muzete. Narodil se nám Nikolas Fojtů narozený ve 20:16 s váhou 3100 g a 52 cm.. Ještě jednou se omlouvám, že jsem byla nepříjemná
ale konečně to máme za sebou.. ![]()