Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky
, chtěla bych založit diskuzi na otřelé téma: jak si „vyrobit“ vytoužené pohlaví, v tomto případě holčičku. Pročetla jsem různé diskuze, tipy a zkušenosti, a vždy se vychází z toho, že spermie XX žijí déle, takže je lepší se pokoušet otěhotnět před ovulací 3,4 i více dní. Vím, že není zaručený návod. Ale našla jsem na amerických stránkách a diskuzích metodu O+12. Docela zajímavá stránka je ingender.com tam najdete návody, tipy a milion diskuzí.
Tato metoda je opačná, ale uživatelky fóra píšou, že funguje dobře. Najdete tam i maminky, které mají třeba 4-5 kluků
a stále se snaží o holčičku. Neslyšel jste někdo o ní? Klasická metoda před ovulací se mi zdá logičtější z vycházejících předpokladů o životnosti spermií, takže dost dobře nechápu, jak O (ovulation) + 12 (hodin) funguje (biologicky). Jde o to, že má dojít k početí po ovulaci, a to 12-20 hodin. V angličtině lze vyhledat více info. Nemá někdo zkušenost?
Vy, které máte doma holčičky, ať už plánovaně a hlídaně nebo náhodně, tak píšete, jestli byly počaté před/během/po ovulaci. Jen bych se prosím chtěla zeptat, jestli jste si ovulaci skutečně měřili a sledovali, nebo jde jen o předpokládanou dobu ovulace, a vycházíte z faktu, že by měla nastat někdy uprostřed cyklu.
Děkuji za názory ![]()
Moje holka byla počata přesně 12 den cyklu
to vím, protože to byl jediný náš nechráněný sex, náš druhý kluk byl počat metodou sex obden ![]()
Pokud budeš vycházet z té rychlosti spermií, tak nějaké O+12 je nesmysl. To bys taky mohla zkoušet několik měsíců bez výsledku, protože vajíčko je oplozeníschopné jen do těch 12, 24 hodin. Pak už je moc staré a i kdyby se to podařilo, není to zrovna vhodné z hlediska dalšího vývoje. A musíš taky počítat s tím, že spermie tam nějakou dobu putují a na hodiny přesně stanovit ovulaci se ti doma taky nepodaří. Já bych, když už, zkoušela tu „klasickou metodu“. Tou je snažší vůbec otěhotnět. ![]()
@teepe píše:
Moje holka byla počata přesně 12 den cykluto vím, protože to byl jediný náš nechráněný sex, náš druhý kluk byl počat metodou sex obden
To ale nic nevypovídá o ovulaci. ![]()
To tam píšou také v té metodě o+12, že když chcete holčičku, spermie musí být „uleželé“
žádný sex aspoň týden. Klučičí žijí kratší dobu (asi i v balení u chlapa), takže když se pak vytváří nové a nové a nové, tak je víc těch holčičích
zkoumám to do detailu, já vím, ale chceme pořídit našim dvěma klukům sestřičku, moje poslední naděje na dceru. Vím, že nejdůležitější je zdraví dítěte, ale touha je silná ![]()
@Litta ovulace je 14 den cyklu většinou, vážně jsem se netestovala
po mimi jsme v tu chvíli zas tak netoužila
takže předpokládám že 12 den je 2 dny před ovulací…
No právě, že mi nedochází, jak to funguje. Taky mi to připadá jako nesmysl. Ale ty stránky ingender.com to je něco jako emimino, akorát se věnují pouze pohlaví dítěte, a tam je ta metoda hooooodně populární a úspěšná. V češtině mi to nic nenašlo
My meli sex 2 dny pred ovu, cekam dvojvajecne dvojcata a cekame parecek.. takze nevim nevim jestli se zrovna na toto spolehat
drzim palce at se zadari holcicka ![]()
@teepe také jsem netestovala, a když jsem otěhotněla podruhé, bylo to asi až 4-5 dní před ovulací (předpokládanou), ale na UZ cca v 7 týdnu mi doktorka řekla, že podle velikosti je mimi starší o ty 2-4 dny, takže jsem jí musela mít dřív. Některé ženy ji mívají pokaždé jinak, a pak si nedokážu vysvětlit, jak může někdo otěhotnět během MS nebo těsně před…že by měly ovulaci takhle posunutou nebo i vícekrát za cyklus ![]()
@Luciana1990 teda řeším to podobně, jen chcem dělat kluka. Mám dvě holky, obě dělané ob den, tak jsem si vyvodila, že si tam ty holčičí počkaly a byly u vajíčka rychleji, než ty ze sexu v den ovu. Ale zarazila mě tato věta
takže když se pak vytváří nové a nové a nové, tak je víc těch holčičích ![]()
já myslela, že je to naopak ![]()
Máme v plánu sex přesně na ovu a s čerstvejma ![]()
Na holku bych sexovala 3dny před a pak až po ovu.
Jinak já si jí hlídám přesně, měřím BT a testuji ovutestama
@kattulda001 píše:
My meli sex 2 dny pred ovu, cekam dvojvajecne dvojcata a cekame parecek.. takze nevim nevim jestli se zrovna na toto spolehat![]()
drzim palce at se zadari holcicka
jo tak u dvojčat, to už se vymyká asi všem teoriím
gratuluji k dvojčátkům ![]()
@majka 4
já si taky myslela a vidíš ze sexu obden je kluk, spíš sem si řikala že se vždycky nějak vyměnili za ty čerství klučičí ![]()
@Luciana1990 píše:
No právě, že mi nedochází, jak to funguje. Taky mi to připadá jako nesmysl. Ale ty stránky ingender.com to je něco jako emimino, akorát se věnují pouze pohlaví dítěte, a tam je ta metoda hooooodně populární a úspěšná. V češtině mi to nic nenašlo
tak já to nějak nechápu. jak může být ta metoda tak úspěšná, když jsou na těch stránkách i maminy 4-5 kluků, marně se snažící o dceru?
Jinak já dcery mám tři, syny dva. A žádné zákonitosti při plození konkrétního pohlaví jsem nepostřehla. I když my jsme u některých ani netušili, že plodíme
![]()
My jsme se také snažili o holčičku, a podle všeho měla být, ale na utz se stejně ukázal pindík.
Pro mého muže to je již 4.syn, takže on holčičky prostě neumí.