Plánované početí holčičky

24.9.15 14:32

Plánované početí holčičky

Ahoj maminky :), chtěla bych založit diskuzi na otřelé téma: jak si „vyrobit“ vytoužené pohlaví, v tomto případě holčičku. Pročetla jsem různé diskuze, tipy a zkušenosti, a vždy se vychází z toho, že spermie XX žijí déle, takže je lepší se pokoušet otěhotnět před ovulací 3,4 i více dní. Vím, že není zaručený návod. Ale našla jsem na amerických stránkách a diskuzích metodu O+12. Docela zajímavá stránka je ingender.com tam najdete návody, tipy a milion diskuzí.
Tato metoda je opačná, ale uživatelky fóra píšou, že funguje dobře. Najdete tam i maminky, které mají třeba 4-5 kluků 8o a stále se snaží o holčičku. Neslyšel jste někdo o ní? Klasická metoda před ovulací se mi zdá logičtější z vycházejících předpokladů o životnosti spermií, takže dost dobře nechápu, jak O (ovulation) + 12 (hodin) funguje (biologicky). Jde o to, že má dojít k početí po ovulaci, a to 12-20 hodin. V angličtině lze vyhledat více info. Nemá někdo zkušenost?
Vy, které máte doma holčičky, ať už plánovaně a hlídaně nebo náhodně, tak píšete, jestli byly počaté před/během/po ovulaci. Jen bych se prosím chtěla zeptat, jestli jste si ovulaci skutečně měřili a sledovali, nebo jde jen o předpokládanou dobu ovulace, a vycházíte z faktu, že by měla nastat někdy uprostřed cyklu.
Děkuji za názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
753
24.9.15 14:36

Moje holka byla počata přesně 12 den cyklu :D to vím, protože to byl jediný náš nechráněný sex, náš druhý kluk byl počat metodou sex obden :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.9.15 14:37

Pokud budeš vycházet z té rychlosti spermií, tak nějaké O+12 je nesmysl. To bys taky mohla zkoušet několik měsíců bez výsledku, protože vajíčko je oplozeníschopné jen do těch 12, 24 hodin. Pak už je moc staré a i kdyby se to podařilo, není to zrovna vhodné z hlediska dalšího vývoje. A musíš taky počítat s tím, že spermie tam nějakou dobu putují a na hodiny přesně stanovit ovulaci se ti doma taky nepodaří. Já bych, když už, zkoušela tu „klasickou metodu“. Tou je snažší vůbec otěhotnět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.9.15 14:37
@teepe píše:
Moje holka byla počata přesně 12 den cyklu :D to vím, protože to byl jediný náš nechráněný sex, náš druhý kluk byl počat metodou sex obden :D

To ale nic nevypovídá o ovulaci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 14:40

To tam píšou také v té metodě o+12, že když chcete holčičku, spermie musí být „uleželé“ :D žádný sex aspoň týden. Klučičí žijí kratší dobu (asi i v balení u chlapa), takže když se pak vytváří nové a nové a nové, tak je víc těch holčičích :) zkoumám to do detailu, já vím, ale chceme pořídit našim dvěma klukům sestřičku, moje poslední naděje na dceru. Vím, že nejdůležitější je zdraví dítěte, ale touha je silná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
24.9.15 14:41

@Litta ovulace je 14 den cyklu většinou, vážně jsem se netestovala :D po mimi jsme v tu chvíli zas tak netoužila ;) takže předpokládám že 12 den je 2 dny před ovulací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 14:44

No právě, že mi nedochází, jak to funguje. Taky mi to připadá jako nesmysl. Ale ty stránky ingender.com to je něco jako emimino, akorát se věnují pouze pohlaví dítěte, a tam je ta metoda hooooodně populární a úspěšná. V češtině mi to nic nenašlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
24.9.15 14:46

My meli sex 2 dny pred ovu, cekam dvojvajecne dvojcata a cekame parecek.. takze nevim nevim jestli se zrovna na toto spolehat :lol: :lol: drzim palce at se zadari holcicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 14:49

@teepe také jsem netestovala, a když jsem otěhotněla podruhé, bylo to asi až 4-5 dní před ovulací (předpokládanou), ale na UZ cca v 7 týdnu mi doktorka řekla, že podle velikosti je mimi starší o ty 2-4 dny, takže jsem jí musela mít dřív. Některé ženy ji mívají pokaždé jinak, a pak si nedokážu vysvětlit, jak může někdo otěhotnět během MS nebo těsně před…že by měly ovulaci takhle posunutou nebo i vícekrát za cyklus :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
24.9.15 14:50

@Luciana1990 teda řeším to podobně, jen chcem dělat kluka. Mám dvě holky, obě dělané ob den, tak jsem si vyvodila, že si tam ty holčičí počkaly a byly u vajíčka rychleji, než ty ze sexu v den ovu. Ale zarazila mě tato věta
takže když se pak vytváří nové a nové a nové, tak je víc těch holčičích :)
já myslela, že je to naopak :think:
Máme v plánu sex přesně na ovu a s čerstvejma :think:
Na holku bych sexovala 3dny před a pak až po ovu.
Jinak já si jí hlídám přesně, měřím BT a testuji ovutestama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 14:50
@kattulda001 píše:
My meli sex 2 dny pred ovu, cekam dvojvajecne dvojcata a cekame parecek.. takze nevim nevim jestli se zrovna na toto spolehat :lol: :lol: drzim palce at se zadari holcicka :)

jo tak u dvojčat, to už se vymyká asi všem teoriím :lol: gratuluji k dvojčátkům :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 14:53

My čekáme holčičku a sex byl v den pozitivního ovu testu

• Citovat
  • Upravit
753
24.9.15 14:56

@majka 4 :D já si taky myslela a vidíš ze sexu obden je kluk, spíš sem si řikala že se vždycky nějak vyměnili za ty čerství klučičí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.9.15 15:02
@Luciana1990 píše:
No právě, že mi nedochází, jak to funguje. Taky mi to připadá jako nesmysl. Ale ty stránky ingender.com to je něco jako emimino, akorát se věnují pouze pohlaví dítěte, a tam je ta metoda hooooodně populární a úspěšná. V češtině mi to nic nenašlo

tak já to nějak nechápu. jak může být ta metoda tak úspěšná, když jsou na těch stránkách i maminy 4-5 kluků, marně se snažící o dceru?
Jinak já dcery mám tři, syny dva. A žádné zákonitosti při plození konkrétního pohlaví jsem nepostřehla. I když my jsme u některých ani netušili, že plodíme :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 15:04

My jsme se také snažili o holčičku, a podle všeho měla být, ale na utz se stejně ukázal pindík. :) Pro mého muže to je již 4.syn, takže on holčičky prostě neumí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky