Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky,
zajímalo by mě, zda se nás tu sejde pár, kdo má termín porodu v dubnu 2016 a plánuje jít rodit do nemocnice v Rakovníku?
![]()
@Kristyna44 A není rakovnická porodnice zavřená? Nevím, jen že se o tom uvažovalo, že tam měli mít jen asi 300 porodů/rok…
@kattie ahojda, o tom jsem neslyšela ani jsem se nedočetla. Ptala jsem se mého gynekologa a také nic o zavření neříkal. Vím, že je porodnické oddělení krásně nově zrekonstruované a vypadá to velice sympaticky ![]()
@Kristyna44 tohle je starší informace - tak 2-3roky? řešilo se, jestli dostanou smlouvu s pojišťovnou, chtěli tenkrát zrušit smlouvy všem porodnicím, které byly pod nějaký limit porodů (myslím právě těch 300) a oni byli na hraně… tak to asi odvrátili, koukala jsem na stránky a tam porodnice je. Tak držím palce a hladký průběh porodu ![]()
@kattie ufff už jsem se lekla, rodila mi tam letos známá a naprosto spokojená. já viděla pokoje, porodní sál atd. a je to velice intimní
Můj gynekolog tam dochází, tak by byla i možnost, že by mě odrodil on. Teď už jen, aby samotný porod dopadl dobře
![]()
a ty už to máš za sebou? ![]()
@Kristyna44 No jo, já už mám školkové dítě
Porod bude určitě OK
ty jseš asi teď na začátku? jestli máš termín v dubnu…
@kattie jsem 13tt a dnes mě čeká velká kontrola. Mám strach a začínám propadat panice, zda budu dobrou mámou :/
@Kristyna44 To je normální, z toho si nic nedělej
Budeš, neboj. Na UTZ držím palce, ať je vše OK. Nám už tenkrát i řekli, že bude kluk ![]()
@kattie jsi moc hodná, děkuji
já ani nevím co mě čeká, vůbec jsem se nezeptala a až pak mi došlo, že to je asi nějaká větší kontrola, protože mi předtím bral krev a do té doby dělal jen malé zběžné UTZ. No jsem zvědavá, zda nám řekne, co by to mohlo být. Mě pan doktor říkal, že pohlaví říká až od 16tt nejdříve. Tak uvidím zda ho ukecám ![]()
@Kristyna44 Tebe teď asi čeká prvotrimestrální scrrening vývojových vad. To je dobře, že na něj jdeš, je mnohem přesnější než tripple testy, které se dělají později. Vezmou výsledky krve, naměřená data z ultrazvuku, tvůj věk, nevím jestli ještě něco dalšího, z toho jim pak vyjde to riziko. To pohlaví - no spíš jestli bude vidět - my měli docela spolupracující mimino, natočilo se tak akorát a všechno příslušenství na kluka teda bylo krásně vidět. U holky by to asi takhle neřekli. Uvidíte. Hlavně aby bylo vše OK po zdravotní stránce.
@kattie přesně jak píšeš, hlavně, aby byl prcek zdravý. Toho se bojím nejvíc. A ty výsledky se tedy dozvím dnes? ![]()
@Kristyna44 Jestli už máš za sebou odběry a dnes se doplní ultrazvuk, tak jo, řeknou ti je hned, oni to nahází do počítače a vyplivne to výsledky, které pak porovnají s obecným rizikem pro tvůj věk.
Holky, já tam rodila v červnu a naprostá spokojenost, rozhodně se není čeho bát @Kristyna44