Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ránko, dcera nastoupila v září poprvé do školky a už tu máme první rýmečku. Problém je, že jsem ji jako těhotná hned chytla od ní a trpím jak pes
. Díky nevolnostem (které né a né mě nadobro opustit) mám asi sníženou imunitu, velké množství ovoce a zeleniny mi také nedělá dobře na žaludek, stejně jako vitamíny v tabletě.. Tak co se mnou? Dcerce dávám preventan, jí ovoce, zeleninu a její docházku do školky skutečně řešit nechci ![]()
Máte nějaké fígle, které lze použít i v těhotenství? Moc léků do sebe rvát nechci..Jsem v 2. trimestru.
Všem děkuji za rady a přeji krásný den.
Na rýmu mi řekli odpočívat, med, čaj, citron - což jsem dělala + zázvor. žádné léky. Když je to neúnosné, třeba migréna, tak paralen. Ještě jsem inhalovala. Nicméně na rýmu nic jiného než odpočinek a vítamíny není.
přeji rychlé uzdravení
@eMMari - jj, včera jsem si vzala na kašel 5 ml stoptussinu na noc a manžel mi koupil stodal.. Teď akutně mě trápí kašel, ale neklesám na mysli ![]()
@Králičice max zázvorový čaj. Ale o mrně se neboj, já byla na kupě téměř celé těhotenství
mi nepomohlo vůbec nic - těhotenství i kojení, strašný - pořád jsem marodila. Pro malou můžeš zkusit např rakytníkový sirup ![]()
Já u prvního byla uplně v háji s imunitou
jinak můžeš zkusit multisanosol, je to vitamínovej sirup pro děti, těhotný a kojící ![]()
@Králičice Na kašel cibulový sirup, nic lepšího snad není. A tak preventivně sirup zázvorový - asi spíš dcerce, pro těhule extra vhodný nebude ![]()
Jedeme na jitrocelovém sirupu, ale moc nezabírá..ten cibulový sirup asi zkusím, ale děsí mě kombinace medu a cibule ![]()
@Králičice píše:
Jedeme na jitrocelovém sirupu, ale moc nezabírá..ten cibulový sirup asi zkusím, ale děsí mě kombinace medu a cibule
nejsem si jistá, že jitrocelový sirup je vhodný pro těhotné
ještě je dobrý na kašel a odkašlávání smrkový sirup, ale nevím, jestli ho normálně prodávají.
@Králičice na rýmu je super Sinupret - pro děti sirup, pro větší tabletky. Je to fytofarmakum, nemusíš se bát. Jinak jestli ti chutnají tak bylinkové čaje a sirupy ![]()
Cibulový sirup (s medem nebo cukrem, mě třeba med nedělá dobře na chuťové buňky
) je super a není to tak strašné na požití, jak to zní ![]()
Zázvor ve druhém trimestru - s tím už bych byla opatrná, stejně tak případně s mátou. Já tu školkovou rýmičku od syna chytla taky (7.měsíc) a měla jsem ji víc jak 2 týdny. Na kašel Mullerův sirup, ten nám pomohl oběma, Jitrocel se může taky.