Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem v 14týdnu a mám vcestnou placentu, teda jen částečně… Podle dr. přesahuje 2 cm nad brankou. Doufám, že vytáhne… Ale k mému dotazu… prosím, jak často jste s tímto problémem špinily nebo krvacely?
A jely jste s každým špiněním k dr.? Jsem z toho docela vykolejená…
@PetraLili já krvácela jen jednou, nechali si mě týden v nemocnici, zavolala bych gynekologovi.
Jela bych na kontrolu s každým zakrvácením. Já měla vcestnou placentu, nevěděla jsem o ní, naprosto bezproblémové těhotenství, až v 31.tt jsem začala krvácet a byl z toho akutní císař.
Ve 14.tt máš ještě dobrou šanci, že se vytáhne, tak držím palce ![]()
Já právě (ťuk, ťuk, ťuk) nekrvacela, ale o placente vím Od neděle a od té doby jsem zaspinila po pověšení prádla nebo sejíti schodů… Spis takový výtok s nahnedlou krví.
kéž by se placenta vytáhla co nejdřív… Jsem z toho fakt nesvá… Doma mám tříleté dítě, takže jen ležet taky úplně nejde… ![]()
Poprvé jsem krvácela až ve 32tt, tehdy se teprve u mě na vcestnou placentu přišlo. Strávila jsem týden v nemocnici, pak jsem šla domů, za pár dní jsem zašpinila a znovu jsem byla v nemocnici na pozorování, asi na tři dny. Pak už jsem vydržela, ovšem s důsledným klidovým režimem vleže, až do termínu plánovaného císaře ve 39tt (sekce byla právě z důvodu PP, mě se nevytáhla, ale podle doktorů to pravidlo není, opravdu se to může zlepšit).
Potkat mě krvácení/špinění víckrát, jedu pokaždé. U mě byl třeba příčinou toho prvního, poměrně masivního krvácení hematom, způsobený kontrakcemi, které jsem považovala za běžné tvrdnutí břicha, a přitom se mi rozjížděl předčasný porod - to ovšem zjistili až ve špitále na monitoru. Takže za mě bych určitě ani špinění nepodceňovala a jela na kontrolu.
@PetraLili Mě zjistili vcestnou placentu ve 20 tt a 24 tt jsem jela se silným krvácením do nemocnice. Zjistili mi hematom, který prasknul. Hrozil mi předčasný poroda v nemocnici jsem si poležela do 31 tt. Potom mě pustili domů a syn se ve 34+2 tt narodil. Rodila jsem normálně, placenta se nakonec trochu vytáhla
A mám jet do nemocnice nebo k gynekologovi?? Mám to tak na stejnou vzdálenost daleko ale každé na opačnou stranu… Připadám si jak magor… Třetí dítě a stále si nevím rady… ![]()
Ahoj holky,
jsem teprve v 5. týdnu těhotenství a začala jsem krvacet i s bolestmi břicha. Hned sme jeli na pohotovost, doktor rikal, ze je vše v poradku. Já ale krvácela jeste další den a půl spis tmavou až hnědou krvi,, na bolest břicha mi dal prášky,,, mám strach z toho nejhoršího,,
Mate některá podobné zkušenosti se šťastným koncem???
Mockrát dekuji za každou radu!
@PetraLili při špinění i krvácení k dr okamžitě - tedy na pohotovost. Krvácela jsem 2× - 18 tt, kdy se na to přišlo a 25 tt, kdy se rozjely aji kontrakce a porod byl zastavován. Nakonec jsem, jako zázrakem, rodila přirozeně, bo placka ustoupila a byla těsně na hraně.. Ale od dr - jakékoliv krvácení, byť jen náznak, kalupem k dr - není jisté, jestli se placka neodlupuje vevnitř, je třeba velmi rychle jednat. a mmchdm, mi se vytáhla až 37 tt
@Elisabetth tohle je nejčastější počáteční problém - jestli je těhotenství zdravé, tak to tak i bude. ale každé druhé ranné končí sp ![]()
@PetraLili jinak já si poležela ve špitálu jen 4 dny - kdy se povedlo porod zastavit. Ale přísný klidový režim jsem měla od 18 tt
ale upřímně? moc jsem to nedodržovala - musela jsem vozit staršího do školy atd..
@PetraLili já jsem to měla na kontrole ve 20tt, ale nekrvácela jsem ani nešpinila. Na kontrole ve 24tt už byla vytáhnutá ![]()
@Elisabetth u prvního jsem krvácela 2× v podobě klasické menstruace, 10 tt jsem to teprve zjistila, pak sem tam špinění, narodil se v termínu a v pohodě ![]()
@martina.se
Známá to měla podobně, snad budu mít štěstí, teď si mi vrátila trošku naděje