Porodní asistentka - rozhodnutí nemít děti

Anonymní
24.9.15 11:52

Porodní asistentka- rozhodnutí nemít děti

Dobrý den, moje sestra dělala jeden čas porodní asistentku. Na základě toho se rozhodla nemít děti, říkala, že je to strašné vidět rodící ženy, jak je to bolí a že to zažít nechce. Mě tím svým vyprávěním, jak porod probíhá akorát tak vystrašila, ale děti chci, ale zároveň nechci rodit přirozeně ani za nic. Mám hrozně nízký práh bolestivosti a při každé své menstruaci brečím bolestí, jenže manžel už na mě dost tlačí, protože jemu je 43 a mě přes 30 a oba ještě nemáme děti. Jenže já se bojim přestat brát antikoncepci, protože jen co si vzpomenu na vyprávění sestry, tak si říkám, že tohle opravdu zažít nechci. Měla jste to některá z vás podobně? Jak porod bolí? Brečely jste u něj? Mně se stává, že když brečim u menstruace, že kolikrát ani nemůžu dýchat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
738
24.9.15 11:54

Bolí jako prase. Nebrečela jsem, ale řvala až se hory zelenaly…
Nicméně, když víš, že ta bolest není z nemoci ani úrazu, za určitý čas přestane a ve finále budeš mít miminko, dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
24.9.15 11:54

Divej, zvládly jsme to všechny, zvládneš to taky :) já jsem rodila normálně a na poslední chvíli mi udělali akutního císaře takže jsem si okusila oboje a jo, bolelo to, ale už jsem na to zapomněla :-)
Brečela jsem, ale neřvala. Jen jsem manželovi rozdrtila ruku.
Neboj se, stojí to za to, to mi věř! a zubař je horší :lol:

• Citovat
  • Upravit
13943
24.9.15 11:55

Jsem porodní asistentka a čekám dobrovolně třetí dítě :)
Porod bolí, né že né. Ale když budu apriori počítat s tím, že to bude tak strašný, že to nemůžu zvládnout, tak to bude bolet ještě víc. Nechápu smysl toho, se tím zabývat předem. Každá těhotná prostě porodit musí a rozhodně to za tu bolest stojí.
Sestra je přaštěná, že takové věci vykládá po okolí, tím spíš bezdětným. Až si to sama vyzkouší, tak teprve může říct, jestli je to taková katastrofa, případně že to za to nestálo a lituje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
24.9.15 11:56

Jo, porod bolí… na druhou stranu tohle opravdu není důvod pro to, zůstat bezdětná. Pokud máš opravdu takový psychický blok, lze udělat císaře na přání (doporučení psychologa.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.15 11:56

@Nafrněná zubař je pro mě právě pohoda a to jsem zažila i vyndavání moudráků s umrtvením, i jsem měla operace slepáku. Celkově bolest po operacích mi nepřišla tak hrozná, jako bolest menstruační.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
24.9.15 11:57

Ano, porod boli, ale hormony jsou uzasna vec, takze jakmile porodis a nekdo se Te zepta, tak vlastne ani nevis co popsat, protoze mas u sebe sve milovane vytouzene miminko a zapomenes na vse, co to provazelo.
Ja pred porody mela hodne bolestivou menstruaci, brecela jsem u ni taky (ty prvni 2 dny) prasky vubec nezabiraly, ted po porodech mam menstruaci uzasnou, slabou, neboli a trva jen 3 dny ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.15 11:58

@PetiteFillette já mám právě obavy už jen kvůli tomu, že mám každou chvíli kvasinky, nález streptokoka, e coli v pochvě a prvoky a léčba mi vůbec nepomáhá, doktor už si neví rady se mnou. Takže netuším, jestli je vůbec vhodné, abych otěhotněla s těmito nálezy.

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
24.9.15 11:58
@Anonymní píše:
@Nafrněná zubař je pro mě právě pohoda a to jsem zažila i vyndavání moudráků s umrtvením, i jsem měla operace slepáku. Celkově bolest po operacích mi nepřišla tak hrozná, jako bolest menstruační.

menstruační bolest je hrozná, u mě ta porodní byla o trošičku horší, ale prostě je to jednou za život třeba, takže se to dá vydržet… já jsem teda neměla nic proti bolesti, nevím jak by to bylo kdybych měla…
každý to má fakt jinak, každopádně ti můžu říct, že jsem si to představovala ještě stokrát horší

• Citovat
  • Upravit
alli_li
24.9.15 12:00

@PetiteFillette :-D ze pises o tom, ze by si jeji sestra mela porod vyzkouset a pak o nem mluvit, mi pripomelo jak mi porodni asistentka rikala pri vysetreni, ze tohle me bolet nemuze, tak jsem se na ni otocila a zeptala se kolik ona porodila deti, tak mi zarazene odpovedela, ze deti nema, ze jen zna teorii. Tak jsem ji na to rekla, ze az porodi, ze si muzeme popovidat o tom co boli a co ne :-D

• Citovat
  • Upravit
5420
24.9.15 12:01

Také mám velmi nízký práh, ale když jsem dala na váhu to, jestli mít děti, nebo nezažít bolest porodu, zvolila jsem děti. Ta chvilková bolest mi za to stojí. Zažila jsem si po nemocnicích už dost, vždy jsem se bála, ale časem na to člověk zapomene a tu chvíli vydrží. Vím, že se to nedá srovnávat s porodem, ale věřím, že miminko v náručí, mi pomůže na bolest zapomenout. Jediné, co jsem si dopředu řekla, že přítel u porodu nesmí být, neboť vím, jaká jsem na bolest hysterka a nepotřebuji, aby mě takto viděl..Říkám si, zvládly to jiné ženy, zvládnu to také. Život bez dětí pro mě nemá smysl. A říkám si, že když žena není ochotná prožít bolest porodu(neříkám, že to musí nutně šíleně prožívat), bude ochotná se dítěti odevzdat do budoucna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná

Kdybys měla opravdu psychický blok a kvůli toho nechtěla mít děti tak ti udělají císaře docela v pohodě, stačí když ti gynekolog napíše doporučení, popř. psycholog… to jen kdybys fakt jen kvůli toho nechtěla mít děti, ale SC taky není procházka růžovým sadem
Ale nepřicházej o tu možnost mít dítě jen proto že se bojíš.
Bez dítěte můj život neměl smysl :*

• Citovat
  • Upravit
13119

Neboj se a jdi do toho. Bolí to hodně, ale tahle bolest je jinačí, protože po jejím skončení na to okamžitě zapomeneš kvůli tomu uzlíku, co držíš v ruce. Nehledě na to, když začnou bolesti, tak to je v pohodě, to dáš a pak dojdeš do nemocnice, dají ti epidurál a tradá, nic tě nebolí. Výhoda epidurálu oproti císaři je ta, že ihned po porodu jsi fit, můžeš chodit, starat se o mimčo, zatím co po císaři chodíš v předklonu ještě další tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot

Mám děti tři. Už od začátku menstruace jsem taky trpěla na šílený křeče. Ale neboj porod je něco jiného za prvý nemáš ty bolesti v kuse ale mezi kontrakcemi pauzu. Za druhý jsi pod vlivem hormonů a ty ti to pomůžou lépe zvládnout. A hlavně když se na to sestra dívala tak to vnímala jinak ty se v té chvíli budeš těšit na mimi budeš to prožívat úplně jinak. A pak tomu úžasnému pocitu, až porodíš se nic nevyrovná :mrgreen: Tak se zbytečně dopředu nestresuj psychika dělá hodně.

• Citovat
  • Upravit
13141
24.9.15 12:02
@Anonymní píše:
@PetiteFillette já mám právě obavy už jen kvůli tomu, že mám každou chvíli kvasinky, nález streptokoka, e coli v pochvě a prvoky a léčba mi vůbec nepomáhá, doktor už si neví rady se mnou. Takže netuším, jestli je vůbec vhodné, abych otěhotněla s těmito nálezy.

na ty kvasinky - zkoušela jsi jíst jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí