Nemocenská - změna lékaře

31
24.9.15 17:35

nemocenská - změna lékaře

Dobrý den,
mám dotaz ohledně nemocenské dávky. Jsem v prvním trimestru těhotenství a celodenní nevolnosti mi znemožňují chodit do práce. Objednala jsem se na gyndu (dr. má nejbližší volný termín za 3 týdny), tak si chci jít pro nemocenskou k praktickému s tím, že si mě pak přebere gynekolog. Nevíte někdo prosím, jestli se ta nemocenská ukončí a druhý lékař vypíše novou, nebo se dá pokračovat? Jde mi o to, jestli budu zase první 3 dny bez peněz. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
24.9.15 17:41

Nevím jak to je teď, ale když jsem byla poprvé těhotná, tak si to předali. Jen tam proběhla změna diagnozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
24.9.15 18:12

@babunka81 předají si to, neschopenka pokračuje, nic se neukoncuje. Takže vklidu, zcela běžná věc pro lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
24.9.15 20:00

@babunka81 je to tak jak píší holky výše..

spíš me zaráží, že tvůj gyndar nebere „akutně“, 3 týdny jsou teda dlouhá doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
24.9.15 20:09

Ano, lékaře můžeš změnit během jedné pracovní neschopnosti, nemusíš nic ukončovat, s OSSZ si to vyřídí sami. Pokud máš ale nějaké potíže určitě bych trvala na prohlídce a konzultaci dříve než za 3 týdny, každý lékař je povinen vzít akutní případy i bez objednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
24.9.15 20:18

Když jsem se objednávala tak se sestra ptala o co jde, tak jsem jí řekla že mám pozitivní těhu test (teď začínám 8tt), jsem hrozně unavená, pořád se mi točí hlava a začínají mi těhotenské nevolnosti… Vzhledem k tomu že pracuju u velkého stroje, musím zvedat těžká břemena a občas dýchám chemické výpary tak v zájmu miminka do práce chodit nemůžu. Vzala jsem si zatím dovolenou a nemocenskou teda zatím seženu jinde.
Myslím, že přednostně berou jen nějaké bolesti, krvácení v těhu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
24.9.15 21:41

I tak by měl gynekolog potvrdit těhotenství.. A pokud vím, tak se dá nemocenská v těhotenství vystavit až od určitého týdne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
25.9.15 13:51

Me v prvním těh. lekar nabizel nemocenskou uz v 8tt, když jsem sla potvrdit tehotenstvi…
asi to tedy ma každý jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
25.9.15 13:53

@babunka81 A to se nechystáš ani na screening?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.9.15 14:49

Já měla v prvním těhu nemocenskou už od 6tt, taky mi ji dr. nabídl sám.

Na screening se myslím chodí později, ale i kdyby ne, tak s tím těžko něco udělám když mě objednala za tak dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí