Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chtěla bych Terezce koupit nějakou hezkou plastelínu pro děti, ale moc nevím, s čím by si mohla hrát, nemáte zkušenosti s nějakou plastelínou pro 3 letou holčičku? Slyšela jsem od kamarádky, že Play-Doh dělá plastelíny pro děti, nemáte s tím někdo zkušenosti? Není to závadné pro děti, když to náhodou sní, případně, kde bych se o tom mohla něco dozvědět, na internetu jsem toho moc nenašla. Díky ![]()
@Hanka65 ted je v Lidlu jedná v akci, ale zkušenost ještě nemám
@Hanka65 Tak tříleté dítě si snad nechá vysvětlit, že se plastelína nejí
Play-Doh je určitě dobrá, nedělá to mastné fleky jako plastelíny, co byly za nás, ale zase celkem rychle vysychá.
@AliTad Přesně.
Jinak docela dobrý modelína jde vyrobit i doma.
I tak bych byla radši, kdyby byla nezávadná, nechu jet s malou na pohotovost. Nevíš co dělat proti tomu aby vysychala?
@Hanka65 šla bych do play-doh, syn ji má a jsme spokojeni, hlavně on si nic nestrká do pusy, takže nějaké spolknutí plastelíny neřešíme. 3 leté dítě je už dost staré, aby vědělo co se smí a nesmí papat ![]()
@AliTad nám právě pay.doh nijak zvlášť nevysychá, synek má některé kelímky více jak rok a čtvrt a jsou stále krásně vláčné a nedrobí se. Pravda, nehraje si s tím každý den, ale kolikrát to nechá na stole a uklízím to až za několik hodin a stále je to dobré.
Kamarádka má play doh a fakt o vysycha. Co se týče závadnosti, tak si myslím, ze je to srovnatelné s klasickou plastelinou. A tříleté dítě uz by mělo vedety ze do pusy se sechno nestrka. My máme klasickou plastelinu za třicet kaček, ta je nesmrtelný. A když syn smichal všechny barvy, nebylo mi líto vyhozených peněz. Hraje si jen na svém stolecku a případně skvrny na zemi v pohodě setru hadrem.
http://www.pompo.cz/…pM4411031-1/
Já kupuji tuto. Je podobná play doh a levnější. Tak mi pak není líto vyhodit a koupit novou. Omezaná je na barvy ale jinak v pohodě.
Udělej domácí, jak je tam ta sůl, tak to dětem nechutná a nestrkají si to do pusy. Play-Doh je dobrá, nevysychá tak rychle, ale třeba ji schovávat do krabičky hned po použití. Pak jsou podobné třeba v Tescu nebo Globusu, teď nevím název, jsou v průhledných kalíšcích s obrázkem zvířátka na víčku - jsou levnější.
@Hanka65 píše:
I tak bych byla radši, kdyby byla nezávadná, nechu jet s malou na pohotovost. Nevíš co dělat proti tomu aby vysychala?
Jinak složení play doh je voda, sůl a pšeničná mouka. Stačí se mrknout zde: http://www.playdohacademy.cz/…doh/slozeni/ je tam i to jak předejít vysychání.
@Hanka65 Nenechat výtvory moc dlouho venku. Jinak ono to jde párkrát ještě navlhčit, prohníst a ona zase zvláční. Ale nesmí to být teda vyschlé úplně. Ale jak psal @Premek_Orac, tak ta se dělá z mouky a nějakých dalších potravin, nevím přesně, takže pokud malá není celiak, problém by být neměl
Ale jinak bych řekla, že i ta kupovaná musí mít atesty ohledně nezávadnosti, když je pro děti. Ale fakt si nedovedu představit, že se tím nějaké dítě láduje na veliko, podle vůně bych řekla, že ta chuť nic moc nebude. A nějaký ten kousek určitě projde.
Díky moc holky
a díky za tu stránku složení, to jsem potřebovala vědět
, jinak vyrobit si vlastní plastelínu nezní vůbec špatné, nemáte nějaký návod?
@Hanka65 play Doh je za mě nejlepší. Nejí mastná, je ihned měkká a hezky voní. Jen se musí zavírat do pikslicek, jinak ztvrdne. Našemu triletemu jsme ji koupili také.
Díky za návod!
určitě doma vyzkouším, jinak na Play-Doh se mi líbí ty jejich hrací sety, malá je na poníky, ale vyrobit si ji zkusím taky, už jen ze zvědavosti, jestli se mi to povede ![]()
@Hanka65 můžeš modelínu udělat doma, je to lepší, jak kupované.