Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Oživuji! Co si přejí k Vánocům Vaši 10ti letí kluci? Máme od něj pár tipů, co ho baví, co má rád, čemu se věnuje ale nic moc extra to není, tak hledám i inspiraci jinde.
@Salorka píše:
Oživuji! Co si přejí k Vánocům Vaši 10ti letí kluci? Máme od něj pár tipů, co ho baví, co má rád, čemu se věnuje ale nic moc extra to není, tak hledám i inspiraci jinde.
Kurs háčkování.
Doufám, že sem pomohla ![]()
Náš tíhne k hasičům. Takže něco tematické určitě bude. Klidně i povlečení takové. Rád chodí s dědou na fotbal nebo hokej. Jednou za chladného počasí ho děda bral do VIP zóny. To se mu strašně líbilo. Takže klidně nějaké vstupenky. A stále ho drží auta. Sice jich má plný pokoj. Dokud ho baví, tak klidně zas auto dostane.
@Verunka Moje dcera má 2.5 roku a dostane koloběžku (visí pohleden na každé, kterou vidí). Dál obří figurku dinosaura, ty miluje. Malou sadu Peppa pig dupla, interaktivní zvukovou knihu. Dohromady s bráchou doplňky do myššího domečku od Maileg. Od babiček planuju Maileg myšku babička a děda, a druhá chce dávat kuličkovou dráhu (set).
@Baba píše:
Kurs háčkování.Doufám, že sem pomohla
Jeden skoro 10lety spoluzak dcery hackuje od letosniho leta. A uz dela i plysaky apod. A diky nemu ted hackuji jeho 4 spoluzacky a 1 spoluzak. A jsou to normalni kluci, oblibeni v kolektivu ![]()
Háčkování je teď v módě. Nám teda chodí od září 12 letá holka na kroužek. Je to teda kroužek zvaný - ruční práce. Budou háčkovat. Ale učit se i plést. Holka je nadšená. Furt doma háčkuje. Napřed to bylo pro děti druhého stupně a pro fňukání a zájem se to rozšířilo i na první. Chodí i druhačky. Nosí si to do družiny. Je fajn, jak je to baví. Teď je obliba u dětí dělat ty gumičkové náramky. Tak očekávám, že i kluci se příští rok přihlásí na háčkování. Když to vidí u holek.
U kluka mělo v tomhle věku úspěch: Nerf pistole, hot wheels, kreslící tablet, go pro, stolní hry, knížky, doplňky ke gravitrax, sada na výrobu slizu, plyšák, Pokémon karty, plyšová deka
Příspěvek upraven 21.10.23 v 20:44
Synovi je o rok a kousek víc, ale to asi nevadí.
Koupila jsem mu (ne teda k Vánocům) povleceni, co vypadá jako chytrý telefon, to mělo fakt úspěch
a ještě jedno podobne “gamerské” ![]()
Jinak ale teda celkově dost nevím a trva mi vymyslet něco, co by se mohlo libit a bylo k užitku, protože ma všeho dost a defakto nic nepotřebuje
…chci mu koupit boty sketchers slip-ins, má rad vlajky, tak nějakou hru s nimi, měl radost i když jsem mu dala atlas světa s informacemi o jednotlivých státech. Dále triko od oblíbeného youtubera, nebo proste nějaký merch mívá u kluků obecně úspěch, nebo zajímavé Lego. Dostal už i první vlastní sadu naradi, takovou tu z ikey, často mi tu něco montuje, nebo mění mladsim sourozencům baterky v hračkách
dostal i vlastní menší sportovní tašku, když někam jede na vikend, aby si nemusel brat porad naši. I pěknou peněženku… repraky, sluchátka, techniku to vše ma, tak to nekupuju, i chytré hodinky, to dostal od babičky.
Ještě bych mu někdy chtěla pořídit herní židli. Ale to až později, až se vice vytáhne.
Syn dostane Playstation 5 a k tomu nejake hry, Pokemon karty, trička s Pokemony, nejake knížky na čtení, pak nejake dalsi kraviny ![]()
@Janča6 píše:
Jeden skoro 10lety spoluzak dcery hackuje od letosniho leta. A uz dela i plysaky apod. A diky nemu ted hackuji jeho 4 spoluzacky a 1 spoluzak. A jsou to normalni kluci, oblibeni v kolektivu
Náš teda oblíbený v kolektivu nebude. Babička mu chtěla popřát k svátku a Vendelín: hezký dárek by byl, kdybys čistila svůj dům ![]()
Sem trochu ztuhla, ale nakonec to nebylo tak strašný, Vendelín tím myslel pavouky v pokoji.
@Kelsey píše:
Háčkování je teď v módě. Nám teda chodí od září 12 letá holka na kroužek. Je to teda kroužek zvaný - ruční práce. Budou háčkovat. Ale učit se i plést. Holka je nadšená. Furt doma háčkuje. Napřed to bylo pro děti druhého stupně a pro fňukání a zájem se to rozšířilo i na první. Chodí i druhačky. Nosí si to do družiny. Je fajn, jak je to baví. Teď je obliba u dětí dělat ty gumičkové náramky. Tak očekávám, že i kluci se příští rok přihlásí na háčkování. Když to vidí u holek.
A k tématu, u nás mají úspěch poukazové dárky - vstupenky do divadla, únikové hry, videoherna, výstavy…
@Salorka píše:
Mám 11 letého syna a přeje si deku.
@Salorka náš syn si přeje lego policejní stanici: https://pompo.cz/…anice_z2231/
A nějakým novým hot wheels nikdy nic nezkazíme.
![]()
Já bych jí koupila tu panenku znám i která čůrá
.