Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
potřebuju tak trošku poradit co koupit k Vánocům naší berušce který bude na Vánoce 2,5 roku. Opravdu nemám vůbec představu. Tříkolku a kolo už má, takže tohle nepřipadá v úvahu, ale přemýšlela jsem třeba kočárek s panenkou, ale manža říká, že z tohohle ještě nebude mít rozum. Ona sice kočárek jeden už má, ale to je kočárek ještě po mojí mamince, takže je už starý, ale slouží. S panenkou po bytě chodí a dává jí pít mlíčko od sebe z prsa,pořád jí chová a nebo uspává. Tak jsem přemýšlela třeba panenku co brečí, směje se…
Holky prosím fakt poraďte. Moc děkuju za všechny příspěvky.
Jéje, a proč by neměla mít ve 2,5 letech z kočárku s panenkou rozum
?
Mít holčičku, určitě bych nějakou tu „chou-chou“ nebo jinou suprovou koupila
. Takhle sháním k vánocům auto na dálkový ovládání, nějaké z trvanlivého plastu
.
Ahoj,
taky si myslim, že panenkou s kočárkem vůbec nic nezkazíš - z toho má přece radost snad každá malá holčička
. My budem letos kupovat asi kuchyňku (jednu sice má, ale celkem jetou
) nebo možná pojízdné uklízecí potřeby, nástroje pro malou paní doktorku, ještě uvidíme.
Verča, Míša, Klárka, Vojtík
s tou panenkou by to nemuselo být marné. Kamarádka má děti necelé tři a necelé dva roky (holka a kluk) a panenku mají oba, i ten hošík musí mít to, co starší ségra
a tahají ji oba, mají kočárek dokonce i dětskou autosedačku…no prostě jen zírám, co vše se dnes už nevyrábí. Takže nějakou lepší panenku ano. Jinak nevím, mám menší dítko.
K.
Verunko,
myslím, že nejlepší by byl obyčejný kočárek s obyčejnou panenkou. Švagrová koupila malé panenku chou chou a myslím, že je to k ničemu. Je to, podle mě, pro starší holčičky. Píšu sice „podle mě“, ale máme to v reálu, takže vím, o čem píšu ![]()
Můžeš se třeba nechat inspirovat http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Je to jen pro představu. Hodně štěstí při výběru
A hlavně nezapomeň změřit, jak dosáhne na kočárek - aby pro ní nebyl malý nebo moc velký…
Klára
Proč by z toho neměla rozum?
Určitě by si s tím vyhrála.Nebo není špatná třeba i kuchyňka. Dominkovi budou před Vánocema 3,ale už několik měsíců mluví jen o vláčkách. protože si strašně rád hraje s Duplem, tak už šetříme na uplo vláčky ![]()
Ale určiět bych koupila panenku, kočárek, kuchyňku, vysavač, žehličku a prkno, nebo pračku. V tomhle věku si s tím dost vyhrála i kamarádčina holčička.
Naší Elišce budou 2 roky v říjnu a s panenkama si docela dost vyhraje.Má i kočárky,jeden takovej malej,lehoučkej a druhej už ten klasickej větší.S tím jezdí občas je docela těžkej a špatně se sním manipuluje.
Binky
Ahoj, malá už dost dlouhou dobu rozum z panenek a kočárků má. Patří to mezi její nejoblíbenější hračky. S kočárkem jezdí často a panenky tahá skoro pořád, má mluvící i nemluvící, krmí je, dává je na nočník, houpe se s nimi, vozí je na autě atd. Takže vážně uvažuju o koupi dalšího kočárku, má jen golfky takže nějaký hluboký…
Ahoj Veru,
já už začla taky naší malé nakupovat,nakoupila jsem toho hromadu tady:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
a koupila jsem Báře velké navlékací dřevěné korálky-s těma si hrála od dvou let v mamicentru,pak žehličku,zvířátka na farmě a tak.Loni jsem jí koupila domeček s nábytkem a hraje si sním až teď,takže když to neodhadneš,tak to neznamená,že si s tím nebude vůbec hrát.
V těch dvou si pamatuju,že si nejvíc vyhrála s puzzle s krtkem,ale dřevěným,co šlo hezky skládat.A taky nezapomeň na knížku.Jo a super dárek je malá doktorka,to si teď vyšetřuje panenky a kamarádky,co přijdou.Taky je fajn kreslící| tabulka s tužkou a razítky, tu jsme si braly i k doktorce do čekárny.Ještě jsou fajn razítka,co se nemusí namáčet do barvy a různé vkládačky..je toho hodně.Já mám ráda spíš hodně drobných hraček než jednu drahou pod stromkem.
Uvažuju taky u baby born nebo tak něco,panenek má hromadu,ale asi počkám,až si o ni sama řekne-teď půjde do školky a tam si to holky mezi sebou řeknou ![]()
Jé hele,tahle kuchyňka vypadá dobře.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
No radši nic,už toho máme plnej pokojík.Ale zima je dlouhá a dítě je potřeba nějak zabavit,že.
Tak snad zas nějaký tipy.
Jitka
Ahoj,
já si teda nedovedu představit, že nemá vaše malá ještě kočárek
Taky pro něj hlasuju. Známá má 3 letou, ta drandí už hodně dlouho s velkou trojkombinací, a jiná má holčičku 1,5 a lítá s kočárkem taky, ale menším.
A panenka.....Chou-chou, Baby Born apod. určitě, až bude chtít sama. Kolegyně koupila své 3-leté dcerce k Vánocům Baby Anabel (taky taková celkem drahá) a ona pod stromečkem začala plakat, že chtěla Chou-chou
No chtěla prostě tu, protože ji měla kamarádka.
Ahoj proim pomuzete mi vvbrat darek pro babicku nevm co ji mam koupit
je ji 64 predem Dekuji za rady ![]()
já ji taky koupila knížku od Steelovky, halenku, parfém a kosmetiku na pedikůru
ještě mašlovačku bo ráda peče a pánvičku ![]()
ja v zoufalosti koupila kvetinace
, pokud je babi zahradkarka, tak i treba knihu o te tematice nebo vysla tusim z loskutaka
vic me nenapada..
Vitamíny, knížku, křížovky, petrželák, pěkná konvička na čak s hrnkem a sadou kvetoucích čajů, nějaký ozdobný květináč, fotku rodinnou, elektrická deka nebo bačkora k TV, CD nějaké pěkné hudby, bačkurky…záleží jaké má koníčky a jak moc je akční.