ANTIBIOTIKA + KOJENÍ

35
28.8.06 09:58

ANTIBIOTIKA + KOJENÍ

Ahojky holky, tak mám boreliozu…řekli mi, že musím brát 14 dní (minimálně) antibiotika.Při sdělení že kojím mi bylo sděleno:TAK NEBUDETE!! :( Málem jsem se tam rozbrečela že CHCI kojit, Vám nemusím vysvětlovat proč, ale doktorům to přišlo přinejmenším divné…
No, tak mi milostivě vyhledali antibiotika, která lze podávat při koju
Dali mi Amoclen, zatím mám pocit, že to nic s malou nedělá, na netu jsem našla hrozně málo článků a diskuzí k tomuto tématu, máte někdo zkušenost s touto nemocí ???
Jo a pro pobavení:tchyně mi včera, když se jí nepovedlo malou utišit, až když jsem ji chovala já…, mi sdělila:Okamžitě jí odstav, nebo bude rozmazlená. :evil:
Tak asi takhle…
Díky za reakce
 Aileen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
201
28.8.06 11:24

Ahoj,

máš starosti, ale určitě je dobře, že sis kojo vybojovala :D . Konkrétně s boreliózou neporadím (ikdyž v televizi jsem viděla pořad o přírodní léčbě, myslím fy Naděje, zkus na to na netu mrknout). Já sama jsem musela brát ATB už druhý týden po porodu, měla jsem zánět v prsu a malá byla OK, jen mi bylo doporučeno jíst laktobacily a pokud možno podávat i malé.

Ať jsi brzy OK Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
28.8.06 11:26

Člobrdo, zavolej na Laktační ligu. 261082424. Jsou tam od 10-13, jen v pracovní dny . Nikdo Ti asi neporadí lépe, já sama zrovna s borelií zkušenost nemám, tak by bylo super, kdybys písla, co Ti řekli.
Jsi šikulka, že sis pro:,–(ila ATB kompatibilní s kojením!!!

Mickie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
28.8.06 12:05

Ahoj, mám zkušenosti s touto nemocí, sice ne osobní ale 3známí tuto nemoc mají, ale ty jsi stejně asi chtěla vědět tato nemoc vs. kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
28.8.06 12:55

DÍKY

Ahoj holky, tak děkuju za reakce, které zatím přišly.Volala jsem na linku kojení,(díky mickie) tam mi ten Amoclen odsouhlasili a prý by neměla být žádná reakce u mimča.Takže jsem zas o něco klidnější…Jo a budu ráda i za info o nemoci jako takové- zkušenosti z praxe…

KOJENÍ ZDAR :D
Aileen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
28.8.06 13:28

Ahoj,
s boreliozou osobne (bohudiky) zkusenosti nemam, ale Amoclen ano - brala jsem ho, kdyz bylo Kubovi 2 mesice (mela jsem zanet dasne pod osmickou :( )
Doktor tenkrat hoodne dlouho a celkem ochotne hledal, Amoclen by mel byt v pohode. Jeste jsem se tenkrat radila s pediatrickou - pry se do mlika neco malo dostane, ale to by nemelo miminku uskodit. Maximalne mu bude pry mlicko min chutnat a muze mit nazelenalou stolicku… No, uvidis.
Drzim palce, at to v pohode zvladnete! A nenech se od doktoru zdeptat!!!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
28.8.06 14:37

Ahoj, já jsem takhle v zimě chodila 14 dní s neléčeným zánětem močového měchýře :roll: :evil: , protože si mi žádný doktor netroufl napsat nějaká antibiotika ke kojení, jen si mě přehazovali od čerta k ďáblu, ať se jdu zeptat jinam… A pak se nade mnou slitovala úplně cizí gynekoložka, ke které jsem se už sotva připlazila… A napsala mi AMOCLEN! :D

A aby to nebylo všechno, čtvrt roku nato se zjistilo, že jsem v 16. TT, chodila jsem i na genetiku, napsala jsem Amoclen do seznamu léků (já tam teda nic jiného neměla :lol: ) a dokonce i genetička říkala, že to je v pohodě. A taky jsem ho brala 14. dní. Takže neboj, kojeňátku neublížíš! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.8.06 16:32

Antibiotik bych se tolik nebála, brala jsem je během kojo už 3krát (zánět prsu, angína, „opakovaná“ angína) a nikdy mi nedoporučovali, že bych měla přestat kojit - spíš dr. hledali takový antibiotika nebo dokonce ze začátku jiný způsob léčby, abych mohl dál kojit.
Jo a k té tchýni, to je fakt dobrý…mně se třeba pořád ptá, jestli JEŠTĚ kojím…no a já, že kojím, proč bych jako nekojila :D A že jsem kojila prvních 6m plně, to jsem byla taky trochu divná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí