Vánoce s 9měsíčním mrňousem!

241
27.8.06 15:27

Vánoce s 9ti měsíčním mrňousem!

Ahoj maminky , chtěla bych se zeptat zda je mezi Váma některá maminka, která měla o vánocích 9ti měsíční mimčo! :wink: . Jak jste prožívali vánoce jako rodina? A jak to prožívalo mimčo? :P Má z vánoc už nějaký rozum?A co dárečky?? :D .A štědrovečerní večeře? Naši holčičce bude o vánocích 9 měsíců a mám koupený odstrkovadlo a chodítko 2V1 od Fisher Price! Další dárky mě nenapadají!Moc děkuji za odpovědi? :D Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
27.8.06 15:53

Tak naše Petra měla na vánoce 8 měsíců. Bohužel nám je zkomplikovala rýma, která ji kulminovala zrovna na štědrý večer. Jinak u večeře seděla s náma v krmící židličce a u stromečku byla naprosto úžasná, protože náš starší ji celou obložil dárky, ta nevěděla co dřív, vrhala se na ně no prostě super. Nejvíc ji zaujala knížečka do vody, panenka a Lego duplo. Jo a taky plastové kostky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.8.06 15:57

Ahoj

Michalovi bylo o vánocích 10 měsíců a 6 dní… k večeři dostal trošinku kapra a speciální bramborový salát - který vůbec nejedl (a já se tak s nažila - ale holt bude po nás a jogurtem místo majonézy ho neuctím:O)

Při včeři seděl ve své jídelní židličce s náma u stolu.

Pak přišly na řadu dárky a to byla jiná, rozbalování , trhání papíru, objevování novejch a novejch hraček… super pohled - byl úplně červenej jak se snažil a na dvě hodiny od něj byl pokoj:o))))) bylo to super:o)

tak si to užijte… já možná o ty letošní přijdu… ale už mám slíbeno, že se kvůli mě posunou:o))))))) mám totiž furt pocit že termín 21.12. náš nový přírůstek nedodrží:o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
27.8.06 16:09

Ahojky,

tak Eliška měla minulý rok právě 9 měsíců v období vánoc a bylo to takové všelijaké. Od mala je nespavec takže to bylo o to horší. V té době už jsem nekojila, takže ten den probídal pro ni stejně jako jiný, já přitom chystala večeři. O půl osmé jsme ji okoupali, dali najíst a uspali. Poté jsme i my s manžou zasedli k večeři v obýváku (pokoj kde spala je hned vedle) potom jsme rozbalili dárky nejdříve naše a potom jsme byli hrozně zvědaví, co dostala naše princezna. A druhý den ráno jsme jí je ukázali.
Stromeček ji moc nebavil, takže pro ni to byly dny jako každý jiný.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
27.8.06 17:05

Ahojka Martinko,

já jsem taky tvědavá na vánoce :lol: Malému bude skoro rok. No, myslím že takhle malý děti z vánoc moc rozumu nemají … jen prostě ten zářící stromeček a nové hračky jsou pro ně lákadlo.Myslím že i kdybych udělala vánoce v létě, vyjde to nastejno. Ale i tak se těším … a špekuluju, co malému pod stromeček. Já to mám jen o to horší, že má po vánocích narozeniny přítel a malej taky ( oba v lednu :roll: ) takže nevím, jak sklobím dárečky - což o to, pro taťku vymyslím i blbůstku ( třeba ponožky, že :lol: ) ale co malýmu :?: :?: A to se ještě musím domluvit s tchánovcema … naši chtějí koupit tu velkou tatru, tak jsem jim řekla, ať si to nechají pod stromeček. Já uvažuju už o sáňkách, ale nevím, zda roční dítko má ze sáněk nějaký zážitek. Možná i to odstrkovadlo by mohl mít … a dál nevím :( tak holky raďte co za dárečky … :wink:

• Citovat
  • Upravit
958
27.8.06 17:28

Ahoj Martinko.....
naše holčičky jsou od sebe rok a 8 dní :lol:
Vánoce jako takové myslím Verča ještě moc nevnímala, protože dárků bylo moc najednou, tak jí to moc nebralo i když chodítko/odrážedlo jí „dostalo“.
Dárky jsem jí nechávali rozbalit, ale ani to trhání jí extra nebavilo. Taky jsme byli napřed u tchánovců a pak se přesunuli k mojí rodině.
Prostě asi přebytek dojmů a podnětů na takového človíčka, ale zmákla to, přecejen ty světýlka…Spát chodila kolem devátý, takže to všechno stihla s náma bylo to prima!!
Jinak jsem měli stromeček na stole, aby na něj nedosáhla, protože v té době už stála všude. Pouze u našich byl na dosah, ale tam bylo spousta lidí na hlídání.
Jídlo …no myslim, že večer ještě dostávala kaši a pak sunar, takže večeře jako každá jiná, ale taky dostala bramboru ze salátu :wink:
Toto chodítko máte???
 http://mujweb.cz/…%20darek.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
27.8.06 17:28

Našemu malýmu bylo na jeho první Vánoce asi osm měsíců. Byla to paráda, ještě neuměl chodit, takže hezky seděl s náma u stolu ve své sedačce. Jedl svoje blevajzy, salát nedostal :)

Ze všech dárků ho nejvíc zaujal lesklý balicí papír se kterým si hrál zbytek večera. Všechny dárky do dostal ignoroval, papír vyhrál :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.8.06 17:35

Já bych se na nějakou extra radost asi zatím moc neupínala:) Jsou to prckové. Možná papír či nějaký konkrétní dárek, ale jinak tu atmošku asi moc nepochopí. Úspěch bych viděla u světýlek na stromku, který bych určitě dala stranou dosahu:)
První Vánoce byly dcerce 3měs a kro msvětýlek samo nic. Jasnačka. Druhý jí bylo 15měs a úspěch - stromeček se světýlkama a jinak jí to bylo - no jako dárky jsme jí rozbalily.
Jediný, v čem pro nás byl yvýjimečný bylo to, že začala jíst sama a naše jídlo. Samo upravený.
Myslím, že lpší to bude příští rok;)
Rozhodně jsem ale Vánoce trávila doma (bydlíme s tchánovcema - v přízemí - a chtěla jsem být sama kvůli tomu, že jich bylo moc a kvůli tomu, aby se všechno podřídilo režimu Báry).
A výjimečný bylo taky to, ž spala celou noc s náma, ale to jsem si šíleně neužila, protože mě neustále kopala:)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
27.8.06 18:31

Kačulo jo jo přesně tohle! :P :P :P

Holky já vím, že to ještě tak chápat nebude,ale stejně se děsně těším! Já už vánoce od mala miluju a ona je naše hodný štěstíčko,tak pokud jí v tý době neporostou zoubky :? , tak by to mohlo být moocinky prima!!Proto mě zajímá jak reagovali vaše dětičky na to všechno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
27.8.06 21:05

František měl o vánocích 9 měsíců a nejvíc se mu líbil lis na česnek pro tatínka…
Moc rozumu z toho neměl, spíš jsem to prožívala já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
27.8.06 22:02

Naše dvojčata měla o vánocích (2004) 10 měsíců. Vzhledem k tomu, že tatínek měl ten den odpolední a byly to naše první vánoce ve čtyřech, tak jsme si udělali vánoční oběd - děcka se před tím vyspali, trošku líp jsme je oblíkla a měli jsme oběd - děti byli ve stoličkách a měli br. kaši a kousek filé. Stromeček je moc nenadchnul, rozbalování dárků taky ne a samotné dárky taky nic moc. Nepřeháněli jsme to - za 2 měsíce měli rok a to jsme teprve kupovali odrážedla, která stejně využili až o další 2 měsíce později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
27.8.06 23:11

Ahoj Martino,

naší dceři bylo o posledních vánocích něco přes 7 měsíců. Přímo kolem štědrého dne jsme byli s bandou lidí na horách, bylo to super, spousta sněhu, zimní vánoční atmosféra. Na štědrý den večer přišel Ježíšek a každé dítě dostalo 1 dárek, který mu rodiče symbolicky přivezli z domova. Malá byla děsně vyvalená, ale dle mě tito prcci nemaj vůbec rozum z toho, co se děje. Ani doma jsme to s dárkama nepřeháněli (samozřejmě jsme si po návratu udělali ještě rodinné vánoce), dostala nějakou hračku a knížku a večeřela svou kaši. Nejsem zastáncem desítek balíčků, dítě pak zmateně přelítne jeden za druhým. Uvidíš, že zabere nějaká barevná mašle či cedulka, na obsahu asi až tak záležet nebude. Ať se vám vánoce vyvedou a všem dětem září očička.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
28.8.06 07:54

Naší malé bylo 9 měsíců a nějak tak jsme počítali že jí to nebude nic říkat, ale pletli jsme se. Jedla s náma u stolu, ale svoje jídlo, kousíček ryby jí nic neříkal. Pamatuju si že zobala suchý rohlík(po večeři, aby vydržela). Stromeček byl veliký, na zemi a nebyl problém, zádné přivazování se nekonalo. Dárky rozbalovala, trhala co se dalo a byla strašně hodná, jak viděla nové věci. Už nevím co všechno dostala, ale pamatuju si na panenku, které dloubala do očí, takové kroužky co se navlíkají na kužel, autosedačku ve které chvíli seděla, nočík ze kterého skoro spadla atd. Takže nakonec to bylo lepší než jsme čekali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
28.8.06 13:23

Ahoj, naše děti shodně oslavily svoje první Vánoce v deseti měsících. Stromečky na zemi přežily v pohodě bez uvazování. Dětem jsem uvařila kuřecí maso s bramborama a zeleninou ( jedly s náma u stolu), Honzík to snědl, kapra bojkotoval. Zuzka naopak bojkotovala kuře a cpala se kaprem s bramborama ( jsem krkavčí matka :oops: , bramborový salát jsem jí odmítla dát i přes její hlasité dožadování :lol: ). Honzíka pod stromečkem nejvíc nadchnul balón ( odrážedlo bylo aktuální až tak za 3 měsíce), Zuzka se vrhla na krabici od autodráhy, ale vzala pak na milost i kočárek a panenku. Takže si ty první Vánoce nádherně vychutnej, je to super, hrozně ráda na ně vzpomínám ( ale já jsem vánocomil, moc se na svátky těším a začínám už nakupovat dárky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.11.13 21:21

Ahoj holky..chtěla jsem se zeptat..malýmu bude na Vánoce 9 měsíců, zatím pro něj mám tu velkou tatru-možná si s ní hrát ještě nebude ale později si s ní vyhraje :) a navíc ho v ní můžu vozit :mrgreen: pak kačenky do vany, plyšovýho mickeyho-miluje ho :roll: :) a takový bubínek, který když do něj plácne tak hraje-to ho bude bavit asi nejvíc. No prostě 4 blbosti do 1000kč. Tak jsem se chtěla zeptat co bych mu ještě mohla koupit jako co by se mu líbilo??Jinak Vánoce s ním chci se vším všudy, společná večeře, koledy, světýlka atd.Tak jsem se chtěla zeptat když mu udělám nějaké dobré masíčko, a rozmixuju, jestli mu můžu dát trošku salátu? Teda samozřejmě že ne stejnej co budeme jíst my ale nevíte recept? :jazyk: A prosaím komentáře typu:Stejně s toho nic nebude mít je ještě malý atd si nechte, já mám svojí představu o Vánocích a vy zase svojí. ;) Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí