Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím je normální , že můj mimísek už nemá stoličku pátý den? Je plně kojený. Někde jsem četla, že u plně kojených dětí je stolička třeba jen 2× týdně, ale není to dlouho už 5 dní?
Moc děkuji za vaše odpovědi.
Tracy
Ahojky,
vůbec se neboj, u plně kojených dětí tohle hlídat vůbec nemusíš a je to časté, že mívají stoličku méně častěji než nekojené děti. My jí mívali první 4měsíce 1× za týden až 14dní, náš „rekord“ byl dokonce snad 18dní ![]()
Je to normální. Kojené děti ji mohou mít i několikrát denně nebo třeba jenom jednou za týden. Když tak se zkus kouknout na www.rodina.cz tam odpovídá na podobné dotazy nějaký doktor, maminky se tam na to taky ptaly.
Mne to taky detska dr. rekla. Normalni je pry treba 10 dni nic, nebo taky az 30× za den. My jsme tedy spis ten druhy pripad.
![]()
To je normální. A 5 dní vůbec není dlouho. Mé kamarádky mimi nekadilo 21 dní, už byla vystresovaná tak šla k Dr., mimi bylo v pořádku, bylo taky plně kojený.
Ahoj,
Stella pri plnem kojeni nekakala 13 dni. Ovsem pak to malem protrhlo plinu:-))) A byla uplne v poradku…
Nicol a Stella
Zdravím tracy,
jak uz psaly holky je to naprosto normální. Materské mléko je 100% stravitelné, takze je videt, ze ho mimi vyuzívá beze zbytku. Kyra
Holky moc moc děkuji už jsem se hodně bála, protože mi to připadalo dlouho, ale moc jste mně uklidnily. Včera jsme už kakali, tak jsem ráda.
Moc díky
Tracy
Ahoj Maminky mam 3 mesični holčičku Vikinku a jsme na Um nutrion confrot. proc confrot jelikoz mame problemek se stravovacim sistemem a stolickou
UM. ma jen 3 krat deně to je rano odpoledne veěer jinak kojim M. M. na U. M. jsme přešli kvuli stratě na vaze tak se chci poradit mam davat i cajik hermanek s fenyklem nebo mohu podat stavu z DM. švestkovou na stoličku četla jsem ze je to jako by dobre projimadlo a dtolička bude ihned pomaham bobkovi s trubičkou bez trubičky se neobejdeme
prosim o radu Maminy mocccc předem děkuji a ten cajik se take uz dava
leonka
Já sem dávala od 3 měsíce na doporučení doktorky švestkovou šťávu hipp syn měl po nutrilonu šílenou zácpu hodně pomohla, ale možná zkusit jiný mléko