Odmítá kaši!

52
24.8.06 14:54

Odmítá kaši!

Ahoj!
Mám 6m mimi a právě začínáme s příkrmama. Zeleninku jí bez problému, ale kaši úplně odmítá. Zkoušeli jsme rýžovou od Nutrilonu a rýžovou s banány od Hami (obě mléčné). Nedostali jsme do něj ani kapku. Úplně se při ochutnání třás a tvářil se, jako by byla kyselá. Už si vážně nevím rady. V noci se budí čím dál častěji, tak jsem se těšila, že bych se konečně po 6 měsících vyspala a zase z toho asi nic nebude :(
Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
24.8.06 14:58

Ahoj, u nás je to naopak, kaši baští o 106 ale zeleninka mu nejede. Já dávám Sunarku je jemně sladká a je fakt dobrá. Možná tě zklamu, ale u nás to na noční buzení vliv nemá, budí se pořád co 2-3 hodiny. Anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
24.8.06 14:59

Když mu nechutná, tak mu ji nedávej. Proč mu ji chceš dávat. Jinak můj prďola kaše od Hami úplně odmítal, byly děsivě sladký (mě nechutnaly taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
24.8.06 14:59

Lucil,
my začínali s rýžovo kukuřičnou kaší od Milupy a jede nám dodnes. Žádná jiná nemá takový úspěch. Kupuju tu bez příchutě, je výborná. Když zbyde s manžou se o ní pereme :P

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
24.8.06 15:00

Zkus od nestlé mléčnou banánovou(je s lepkem, ale pokud máte ukončený 6 měs. tak je to OK) je extra sladká oproti ostatním třeba se chytne, jinak mě malej taky jen tak všechny kašičky nevezme, ale Hipp mu chutná např. rýžová s broskví(nevím přesně ale nějaký jeden druh ovoce) nebo kup sunarku ta je taky dobrá např. aby nebyla s lepkem tak rýžovo kukuřičnou taky je dobrá a pokud by nechtěl tak do ní např. namačkej banán a můžeš přidat hroznový cukr a uvidíš. Ale jsou děti , kterým kaše prostě nechutná.
Jinak naše oblíbená a moc dobrá kaše je Lasana krupicová a kupuju ji od paní, která je vozí z německa na www.mimibazar.cz myslím, že nick je jitule, pokud bys měla zájem tak mi písni SZ a já přesně mrknu.
Pa Hana a lUkajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
24.8.06 15:02

Já jsem se teda snažila lepek do jednoho roku úplně vyloučit. Po šesti měsících mi přide dost brzo ho dávat. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
24.8.06 15:06

Lucil,
a co zkusit nemléčnou kaši? Jen nevím, jestli se dá dělat i z MM, Vojta je totiž na UM od malička…

Vojta jí nemléčnou kaši (používáme od Hami) rád a ještě ji nikdy neodmítl. Včera jsem mu udělala poprvé mléčnou a to bylo vůbec první jídlo, kterého nesnědl ani trošku. Tak jsem kaši vylila a udělala nemléčnou a v pohodě…

Nevím, ale možná mu tam chybí ten mléčný základ?

Možná je to hloupost… Jen tak „nahlas“ přemýšlím… :wink:

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
24.8.06 15:39

Lucil,

každé mrně má bohužel jiné chutě a ty kaše je třeba zkrátka vyzkoušet. Já se i v lékárně ptala, jestli náhodou nemají vzorky, ale ne. U nás má úspěch Sunarka banánová a pak Sunarka jogurtová, obě mléčné. Ale Anička má ráda taky nemléčnou Sunarku ovocnou, může se rozdělat jak s MM, tak s UM nebo jen s kojo vodou (je to na ní výslovně napsané). Ale jinak já osobně s kaší začínala až jako s posledním příkrmem - jela jsem - po dohodě s dr. - v pořadí oběd (zelenina, maso), dopo sváča (ovocná přesnídávka), odpo sváča (zase přesnídávka, později jogurt) a kaše. Ale netěš se - Anička se v noci budila od konce 4. měsíce po dvou hodinách, tzn. cca 4× za noc, i když snědla plnou misku kaše. Asi od jednoho roku se mi budí 2× za noc. Ono to noční buzení u kojených dětí totiž není o hladu 8O , byla tady o tom spousta diskuzí.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
24.8.06 16:49

ahojky,mě se taky zdá lepek v 6. měsících dost brzy, aby sis pak nezadělala na problémy :oops: . A dávat ho jen, aby měl kaši, tak to kaši radši nedávej. Taky tě zklamu, ale na noční buzení to vliv nemá :( :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
24.8.06 17:14

Ahojky,
taky jsem se těšila, že když začnu dávat kaši, malá bude lépe spát, ale skutek utek :) je to pořád stejné :( Jinak mě malá kaši nejprve jedla a asi po 14dnech ji nechtěla vůbec, tak jsem přestala a zkusila asi za měsíc se stejným výsledkem. Až mi dr. poradila přimíchat tři lžičky bílého jogurtu a ejhle kaši baštíme. Tak zkus a uvidíte, jen nedoufej v lepší spaní díky kaši :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
24.8.06 18:19

Noční buzení kojených dětí ne kvůli hladu - to mě moc zajímá. Víte-li někdo, kde zapátrat, pošlete prosím link na nějakou diskuzi o tomto tématu.
Moc díky !
Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
24.8.06 18:46

Kamco,precti si tohle.Je to asi to co hledas :lol: Mam to samy.NAIVNE JSEM SI MYSLELA,ZE PO KASI BUDE DYL SPAT,ALE VZBUDIL SE JESTE DRIV 8O Ten clanek to vysvetluje.Taky se tesim az se jednou vyspim.Lina

http://www.rodina.cz/clanek4835.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
24.8.06 19:30

Ahojky,

já jsem poprvé Julče dala kaši až v 7 měsících a to nemléčnou rýžovou do mého těžce odstříkaného mléka. Slečna se otřásla odporem, nechtěla ani na lžičce, ani v lahvičce. Druhý den jsem zkusila udělat tu nemléčnou do Sunaru a něco málo vypila (z lahvičky Avent - asi 60 ml), sem tam si ji pak dala, někdy víc a někdy míň, pak jsem zkusila mléčou rýžovo-banánovou, a taky střídavě s úspěchem. Teď si někdy dá hodně (i přes 200 ml), někdy vypije tak 90 a už nechce a zkoušely jsme různé - jabléčná, hrušková, jablečno-vanilková.
Ona si na novou chuť časem zvykne. Kojení je stejně nejepší a nad mámino mléko není.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
24.8.06 19:40

Tak jsem mu zkusila smíchat trochu kaše s ovocnou výživou a sněd to, tak uvidím. Když bude vše O.K. (nebude zvracet nebo se mi z toho neosype), tak mu toho zítra dám víc.
P.S Jinak dík za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.8.06 19:53

Ahoj holky, já taky neporadím, ale líbí se mi nápad Peti přidat ten jogurt, nebo Lucil přidat přesnídávku.
Já chci přidat taky jeden můj nápad. Byla jsem taky znechucena docela velkým obsahem cukru v kaších a pak jsem našla ve zdravé výživě Kukuřičnou kaši instantní, 200g od RH natur s.r.o za 17,80 Kč. No a teď ty sladké kaše (vlastně všechny ty kupované) míchám půl na půl. Mám z toho lepší pocit, není to tak drahé a kupodivu to malému i chutná.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky