Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dnes proběhla ve večerních zprávách na Nově zpráva o tom, že objevili NEBEZPEČNÉ ŽIDLIČKY značek (byli 3 ty značky, bohužel si pamatuju jen dvě).
Byli to židličky značek:
BREVI, HEALTY-CARE a ještě jedna, cena okolo 3000 Kč.
Jsou nebezpečné v bočním náklonu, nevydržely zátěž 15 kg.
Pokud někdo najdete něco bližšího prosím podělte se
Děkuji ![]()
Ahoj,
odpoledne už tady diskuze proběhla. Další je CHICCO HAPPY SNACK.
Jarka
Tady je přímo to,co ukazovali na Nově,je to druhý od zdola
http://www.nova.cz/tvarchiv/
Lokynko,
jestli náhodou nešlo o padělek - oni totiž psali „Fischer Price“, zatímco ten značkový výrobce je „Fisher Price“. Tohle velice často dělají Číňani - prostě změní písmenko a kdo na ně může, že? No, není nad Antilop z Ikey.
Světlana
Přímý odkaz na tu reportáž je tady - http://www.nova.cz/tvarchiv/video/?…
No ja neviem, asi kym sa vyjadrim by som si mala pozriet tu reportaz ale priznam sa, nechce sa mi…ale aj tak sa vyjadrim
podla mna a mojich doterajsich skusenosti kazda vec akejkolvek znacky aj neznacky moze byt pre dieta nebezpecna ked rodic nedava pozor… alebo nie???
Jo, Katko, to máš samozřejmě pravdu…
Když jsem mluvila o „značce“, měla jsem tím na mysli, že člověk do ní někdy investuje hříšné peníze právě proto, že očekává, že produkt renomovaného výrobce bude zdravotně nezávadný, bezpečný a funkční…A ono to bohužel vždycky tak není, že. Až teď jsem si přečetla tu předchozí odpolední diskuzi. Původně jsem myslela, že se jedná o nějaké neznačkové výrobky - a ona jedna z těch židliček je od Chicca (i když zrovna tohohle výrobce já osobně nemusím), takže možná to „Fischer“ a „Fisher“ zaměnili na Nově.
Světlana
Kkatus,jistě,rodiče mají děti hlídat.Ale.....Nestane se ti občas,že potřebuješ odběhnout od krmení?Někdo zazvoní,přeteče hrnec na plotně,sourozenec nutně něco potřebuje,atd…Přeci nebudeš dítě vytahovat ze židličky?Já malou připnu a vím,že můžu klidně odběhnout a nic se nestane.Ani když se nahne na stranu,což u zmiňovaných židliček znamenalo u těžšího dítěte pád.
No nas kubajz ma teraz vychytavku, po polovici jedenia v zidlicke sa postavi na pultik a dojeda tak…
HanaZana jasne ze sa mi to stalo niekolkokrat, ale po tomto co vidis vyssie uz neriskujem…ale zase riskujem vela inych veci, lebo keby som mala STALE iba davat na neho pozor tak nic doma neurobim…niekedy sa hra vo vedlajsej izbe a len obcas nakuknem co robi, samozrejme ze pocuvam a zhruba viem co robi…ale… nemala to byt provokacia, iba konstatovanie… ![]()
Kkatus,já to jako provokaci nebrala,jen jsem měla pocit,že k tomu musím něco napsat.Taky pořád nejsem u dětí,občas jen nakouknu,co dělají holky v pokojíčku.Nemůžeme být pořád u dětí,že jo.
To,že dítě spadne z odrážedla ovlivnit třeba nemůžeme,ale musíme dávat pozor na horkou kávu,atd,.tomu zabránit ve většině případů lze.I když i já už byla před nedávnem trochu otupělá,starší dcerka už byla v pohodě,mladší si ještě nestoupala,ale už je to tady a tak musím myslet i na věci na kraji stolu.Ale to už patří do jiné diskuse.
Holky, když už jste tady načali téma židličky, máte nějaký tip na dobrou a stabilní židličku?
Ahoj Ni-ki,
my mame Jane activa: http://www.detskezbozi.com/…s/detail.asp?…
je s 5-bodovymi pasmi, plastova, rozkladatelna na stolicku a stolik. Potah na stolicku je pratelny v pracke, neviem si ju vynachvalit.
Gabika