Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj !
Vím, že kojené mimi žádnou další tekutinu údajně nepotřebuje, ale já jsem zjistila, že ona ta flaška s pitím dokáže miminko i na nějakých pár minut zabavit
a když je člověk s mrňouskem celý den sám, tak to fakt pomůže. Krom toho i na procházce se to hodí, když je to 10min domů a kojit chcete až doma, ale dudlík už k umlčení nestačí.
Amálka se mně ale po granul.čaji osypala, fenykl prý taky není dobré dávat, tak co jim do té flaštičky dát ? Dáváte miminkům něco pít ? ![]()
Předem díky za odpověď !
Camilla
Naší Elišce je 10 měsíců a od začátku příkrmů pije jen kojeneckou vodu, čaj nechce, ani granulovaný ani jiný.
Andrea
Jestli to chces na to zabaveni, tak urcite jen vodu, nebo neslazeny caj. Kdyby zuzlala dyl flasku se stavickama a jinyma sladkyma vecma, tak se ji muzou kazit zoubky-az je bude mit.
My jsme zacali s voudou az pul roce zaroven s prikrmama a mel ji az do roku. Obcas sice dostal neco jineho-ale on se jen napil a pustil tu flasku-nemel ji v puse misto dudliku a ted uz pije temer vse-vodu, mleko, caje, stavy-stridame to.
Alca
Miška pije kojo vodu a teď občas i z kohoutku a když jsme někde venku a já si dávám mattoni nebo jinou vodu tak mu musím dát taky
, čaje nechce - ještě tak šípkový, ale ten zas pěkně barví, takže jsem ráda, že mu chutná ta čistá voda
.
Ahoj, mala pije MM a vodu (Dobra voda,Rajec,kojenecka…co je po ruce)
Camillo, já jsem taky dávala kojeneckou vodu (asi od 4. měsíce, když malá začala pít sama z vany při koupání
), na to zabavení to stačí a miminkům chutná, pokud je předtím nenaučíš na sladké. ![]()