Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
POTŘEBUJI PORADIT CO DÁT 6 MĚS. DÍTĚTI NA ZÁCPU. TEDA ONA NEMÁ ZÁCPU, SPÍŠ CHUDĚRA TLAČÍ A TLAČÍ PAK ZAČNE PLAKAT A KDYŽ JÍ JDU PŘEBALIT, TAK MÁ V PLENCE AKORÁT MALÝ TVRDÝ BOBEČEK.
NEZNÁTE NĚKDO CO BY MOHLO TAKHLE MALÉMU DÍTĚTI ZJEMNIT STOLICI ???
DÍKY MOC.
Hipp dělá přesnídávku švestkovou a tam přímo píšou, že je na zjemnění stolice u dětí
Ta přesnídávka je od 4. měsíce dítěte
Tak jak píše sunn, opravdu pomáhají švestky. Kup buď šťávičku nebo přesnídávku.
Ahoj.
Už jsem to kdesi psala.
Tomčovi nepomohly ani švestky, ani vyřazení všech stavících jídel z jídelníčku, ani když začal konečně pít…
Prostě jediné, co nám pomohlo, byl Duphalac, je to přírodní projímadlo, vlastně je to několik cukrů, které fungují tak, že zadržují vodu v tlustém střevě a tím ředí stolici.
Zajdi určitě k Dr, ona ti poradí jak konkrétně při vašich problémech dávkovat, ono je doporučeno pro dítka do roka jednou denně, ale nám to nepomáhalo - takže Dr doporučila 3krát denně. A bylo to OK. Není to návykové, takže se není čeho bát, ale k Dr zajdi, abys třeba nedávkovala zbytečně vysoce.
A fakt to hlídej a řeš, protože já dokud jsem se snažilo to napravit jen švestkami a pitím, tak pak z toho bylo to, že mu vyhřezl trochu konečník - no nic moc zážitek. Takže fakt z vlastní zkušenosti vím, že pro příště bych šla pro radu k Dr hned, nemuselo to být takové maso..
Držím palce
P.S:: Pokud se to teda stalo jen jednou, tak zkus to ovoce, ale jestli víckrát, za konzultaci u dětské nic nedáš…
Ahojky, švestku od Hippu máme vyzkoušenou, funguje:) Taky jemný špenát s bramborem, meruňky, hrušky nebo ze šťáviček švestková, hrušková, jablečno-hroznová, jablečno šípková. Určitě si vyberete podle chuti, všechno je od 4. měsíce. Začali jsme přikrmovat karotkou a Terezka taky vytlačila svůj první bobek v životě
Takže teď jí to prokládám tím špenátem nebo švestkou. Po brokolici se jí taky kaká dobře.
Ola
Ahojky,
u nás funguje na zácpu jedině brokolice.Nic jiného mlému nepomůže.
Pa a už žádné trápení se zácpou
Když byl Kubík mimčo, tak nám vždycky pomohlo cokoliv s hruškou. Šťáva od Hippa, nebo různé přesnídávky s ní. Kolikrát jsem hrušku jen oloupala společně s jablíčkem, povařila a rozmixovala. Měla jsem jistotu, že do 1/2 hod z něj všechno vylítá do plínky.
""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev027pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…027pr___.png
""http://www.rodice.cz/metrik/1860.png:http://www.rodice.cz/metrik/1860.png
Ahoj.
Mám stejný problém, ale malému teprve budou 4 měsíce.
Nekojím, takže se na příkrmy už pomalu začínám připravovat.
Myslíte si, že bych mohla malému přimíchat třeba jen lžičku té švestkové přesnídávky do nočního mlíčka???? Páč nás zácpa trápí převážně ráno po probuzení. Přes den to jde, večer se mu povede parádní hovínko, ale ráno tlačí a tlačí a většinou to vyřeší až rourka. Tak prosím poraďte, samozřejmě že bych s tím začla až po tom 4. měsíci.
Dík Radka
Radkoun: my meli taky zacpu… kolem 4 mesicu .. pred prikrmy, ale my to meli z mlicka, zmenili jsme unacku UM a bylo to v pohode… jake mlicko pouzivas??? My meli zacpu z Beby, a kdyz ma Nutrilon tak je to v pohode. Kdyz tak zkus zmenit mlicko.
Jo jo, je to asi z mlíčka, ale už se bojim experimentovat. Nejdřív to byla Beba a to byla katastrofa, pak to byl Nutrilon Omneo, ten vůbec nechtěl a teď baští Nutrilon A.R. A je to docela dobrý, až na ty rána. Vzbudí se v pět a tlačí a brečí než vytlačí tvrdej bobek. A pak je klid, tak jsem právě myslela, jestli nemůžu přidat trochu tý švestkový přesnídávky do nočního mlíčka, asi ve 2. ráno.
Radka
Mám dvouletou dcerku, která trpí zácpou. Není to dlouho, asi tři týdny. Samozřejmě že jsme byli u lékaře kde nám poradily lactulosu, která nám nepomohla. Malá vykakala jen dva menší bobky a stejně trpěla chudinka dál. Zkoušeli jsme ovoce, dostatek tekutin, pohyb ale nic. a pak naše lékařka byla na semináři v Praze, kde se dozvěděla o léku pro takové malé špunty je to už od 6 měsíců do 8 let.Je to přípravek za 137kč a jmenuje se Forlax jsou to sáčky které se rozpouštějí do vody. Malá je vykaká do druhého dne, je to podle váhy. Malá váží 13kg tak dáváme dva sáčky a z třetího dáme trochu. Může se používat dva měsíce a pak by se mělo dítko vykakat samo. Takže maminy nezoufejte a optejte se u své lékařky. Jana a Kačenka
Malý kakal 2 dny malý tuhý bobky, jak zajíček
,tak jsem koupila švestkovou šťávu od hippu, vypil 2×125,šťávičky jsem dala jen trochu, zbytek naředila vodou a večer to odneslo bodýčko i punčocháče, pěkně se pročistil, tak zaneřáděný byl naposledy jako malý miminko
Takže švestky opravdu fungují!:-)
Mám malou 3 měsíční holčičku a na zácpu povařím půlku oloupanýho jablíčka a dávám ji pít ten vývar…jsme na UM a už jsem nevěděla co…pro takovýho prdolku.Ale stejně to moc nepomáhá ![]()