Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
naše Karolínka mi najednou nechce spát v kočárku. Jsme zvyklé jezdit dvakrát denně na procházku a zatím mi vždycky do 20 minut usnula tak na 2-3 hodiny. Teď najednou už druhý den trvá přes půl hodiny než usne a to maximálne na 20-30min a ještě nesmím ani na chvíli zastavit! A když se probudí, tak už neusne, napřed jen kouká a pak poplakává, i když s ní jedu. Když se to stalo poprvé při té dopolední vycházce, tak jsem si říkala, že se jí asi nechce spinkat a prospí se až odpoledne, ale to mi taky zabrala jen na chvíli. A dneska to samé! Nevíte čím by to mohlo být? 6e by měla hlad se mi nezdálo, to by asi plakala víc…
Pokud to bude pokračovat a víš, že nemá hlad, není nemocná, netrápí ji prdíky, není jí zima nebo vedro a není pokakaná, tak vítej do klubu matek dětí, co v kočárku nespí.
![]()
Karkulko, tak ji zkus pro zmenu nechat spat doma. My jsme taky do urciteho veku spali krasne v kocare, ted tomu da max. hodinu, zatimco doma v posteli spi klidne i 2,5. No a nebo proste nema takovou potrebu spanku, moje kamaradka ma 3 mesicni holcicku, ktera spi tak 3× denne po pul hodince, vic ani ranu. Zas ji ale spinka pekne v noci - i 8 hodin v kuse, coz nam se nejspis stane tak za par let, podle soucasneho vyvoje ![]()
Karkulko přesně v tomhle období mi Terka taky začala bojkotovat kočárek. Asi dětičky mají měnší potřebu spánku a nebo je to prostě už tolik nebaví. My obkládáme hračkama a když prostě není zbytí tak holt jdeme domů a tam hýří úsměvy a vejská
![]()
se spanim v kocarku vedeme vecny boj … nekdy usne hned na 2 hodky, ale to fakt vyjimecne. vetsinou ji musim tak 15 minut nosit nez usne, nebo nejlepe v lete usla u prsu a pak honem do kocarku a spala. a doma nespi skoro vubec, leda se mnou v posteli. no a jeste jindy spi dobre v satku, nebo taky zuri.
a dnes jsem se dozvedela od tchyne, ze tady je neco spatne. ze jsem ji asi rozmazlila, protoze ona vida kocarky se spicimi detmi, zadne noseni apod. jo a taky ze pry kdybych ji vysvetlila kdo je to dedecek, tak by se ho nebala. 5 mesicni mimino. coz muzu za to, ze se ji nevenuji a neni na ne zvykla? omlouvam se ze odbocuju, ale fakt me to vytocilo.
a propos je mozne ze jsem ji fakt rozmazlila? me se zda ze byla divoka od zacatku, uz v porodnici pod lampou rvala a kdyz mi ji prinesli, byl klid…
tak hodne trpelivosti..
pa
meluzina + iduska
""http://b1.lilypie.com/665np2/.png:http://b1.lilypie.com/665np2/.png
Jestli tě to uklidní, já jsem Daliho nikdy neuspávala na rukou, a stejně v kočárku odmala nechtěl spát, dnes už pokud možno ani jezdit a už vůbec ne být v zaparkovaném kočáře, ještě tak usínal v šátku, ale dnes ani to ne. Holt je zvědavý a času je málo, tak proč ho prospat? ![]()
Prosíííím, můžete mi někdo poradit? Malá má asi alergii na kočárek. Doma mě spí, usíná a jak ji chci dát do kočárku, začne řvát a řvát a řvát.
Nepomáhá ani když ji trošičku napolohuji aby viděla ven, jen malinko, ještě míň jak v autosedačce a jen na chvíli, stejně pořád řve. Spí jedině v šátku a když ji přendám do kočárku, zase řev. Musím chodit denně ven s Honzíkem, potřebuje se vyběhat aspoň minimálně 2 hodiny. Když vidím maminky se spícíma dětma v kočárku, tak si říkám, že je třeba rozmazlená a nechala jsem ji párkrát řvát s tím že třeba usne. NE, ona řvala celý dvě hodiny. Když ji vytáhnu a nosím, nebo houpu at usne, tak spí na tvrdo, jen co ji dám do kočárku zase ten náš řev.
Už jsem z toho nešťastná, přece nemůžem chodit se šátkem, než začne chodit. Zítra jedem k babičce, ona i prababička se těší jak budou vozit. No myslím jak uslyší ten cirkus, tak je to brzy přejde.
Honzík ten spal pořád jen v kočárku, jak se vyjelo, ruky nahoru, hlavu na bok a spal třeba 4 hodiny, tak sem si myslela že to tak bude i podruhé a právě proto jsem z toho asi nešťastná.
Můžete mi někdo napsat jestli to tak máte taky? Nebo jsme jediní? Nebo jste tento problém nějak vyřešily? Díky za odpovědi Eva
Evi určo nejste jediní
mě Terinka spala do 4 měsíců krásně v kočárku i 2-3hodiny někdy schrupla i 4. PO 4 měsíci se to zlomilo spí mi 3× denně 30minut a to i v kočárku. Jenže teď už mi ani v kočárku moc nechce být. Poslední 2dny ze začátku klid a pak nehorázný řev takže nevím asi jí budu ven nosit na rukou nebo v šátku, protože je holka asi hodně zvědavá. Když jsem jí vytáhla byl klid.
Držím Evi palce ať se to uklidní a malé se kočík zase zalíbí.
Díky, ona je doma strašně hodná, leží kouká, přetáčí se pase koníčky, povykládá si s Honzíkem a vůbec mě nepotřebuje na zábavu, ale venku je to katastrofa, asi si to musí nějak vynahradit. ![]()
eva5511 píše:
Díky, ona je doma strašně hodná, leží kouká, přetáčí se pase koníčky, povykládá si s Honzíkem a vůbec mě nepotřebuje na zábavu, ale venku je to katastrofa, asi si to musí nějak vynahradit.
třeba se prostě v kočárku nudí???
No, a proč bys nemohla nosit malou na vycházky v šátku (teda kromě zklamání babiček)? Vždyť jde jen o pár měsíců
(Fungujeme taky tak, trávíme venku celé dopoledne.)
Ahojky,přesně stejný problém máme teď taky, moje skoro 5-měsíční dcerka, najednou posledni tři dny v kočárku křičí, nejdříve jsem si mysleal,že je to asi bříškem,ale asi ne.
Nepomáhá dudlík,který normálně pomájal,ani drncání,prostě nic…
Tak nevím,co jí přeletělo přes nos…Předtím spala v kočáru(tedy jedoucím) celkem dobře.
Jestli se nudí? Já myslím, že je ospinkaná,protože se očička klíží,ale prostě je nezavře. Nutno podotknout že nespí ani doma…
V noci spí celkem dobře.
Do šátku jí někdy dám, taky někdy protestuje, ale někdy třeba za 15 minut zabere.
ahojte, prosim vas, predstav te si, ze ten muj malej nespinka v kocarku vubec.. ma 6 nedel a ja s nim nemuzu jit ani na 20min ven
okamzite krik.. nekdz teda usne na 10min. ale to jen vyjijmecne. Bojim se s nim nekam vyrazit, protoze ted v zime kdyby porad plakal, tak je to akorad na zapal plic
On to asi nebude problem jen kocarku.. malej mne place temer porad pokud nespi v naruci, nepije nebo se nekoupe. Nemuzu ho ani pretacet na brisko, protoze je porad vztekly. Ja jsem doufala, ze aspon v tom kocarku bude spokojeny.. Ani se jeste nezacal smat, protoze ani nema cas se na nas kouknout, kdyz porad place.Mate nekdo obdobne zkusenosti? Ja jsem z toho nestastna.. prestane nekdy plakat? Jsem z toho uz na prasky ![]()
pro Bubis :A zkoušela jsi ho dát na sebe (tedy položit) bříškem na bříško? To u nás byla jediná oblíbená poloha, jinak řval jak tur. Pokud má 6 týdnů, netrápí ho třeba prdíky?
pet
P.S. Děvčata vydržte, však oni až začnou sedět, tak přestanou… Od půl roku jsou holt mimča zvědavá…
Nám osvědčilo ještě malýho dávat na bříško a síťkou ve stříšce se koukal ven. Jenže teď v zimě, to asi moc nepůjde… ![]()
Bubis: já bych tak malinké mimi určitě zavinula, a udělala vše tak, ať kolem sebe nemá tolik prostoru, to malé děti nemají rády..
Zkus si najít medodu doktora Karpa.. hodně holek si ji nemůže vynachválit..