Narozeniny mimča na vánoce - jak řešíte dárky?

341
27.8.06 20:48

Narozeniny mimča na vánoce - jak řešíte dárky?

když už je tu holky řeč o vánocích /taky už se těch prvních miminkovských nemůžu dočkat :D :D :D :D ) - napadlo mě, jestli tu nenajdu někoho, kdo má stejný problém jako my. Čendík se narodil 25.12., takže prosím jak to vyřešit, abychom ho o nic neochudili? Napadlo mě, že bychom slavili půlroky s dortem atd. , prostě bychom si narozeninovou oslavu nechali na léto a na dortík napsali 1,5.....to by byla docela legrácka, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
27.8.06 21:53

Dobre tema, nase Nina ma narozeniny 23.12. Taky jsem uvazovala o tom, ze budem slavit v lete, prece jen, hromada darku pro male dite na Vanoce a pak cely rok nic…
Pepsi a Nina 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
27.8.06 22:27

Ahoj holky, já Vám asi poradím trochu z jiného pohledu. Mám narozeniny 24.12. a odjakživa jsem se cítila ochuzovaná. Narozeniny se mnou nikdo nikdy neslavil, jelikož v tu dobu mají všichni plnou hlavu Vánoc a mají náladu hozenou někam úplně jinam. Já sama jsem na tom byla podobně, takže jsem se ani na narozeniny neměla čas těšit, jelikož jsem se mnohem víc těšila na Vánoce. Takže jsem prostě ráno dostala dort, nějaké dárky a zpět do frmolu vánočních příprav. U babiček jsem vždycky slyšela: „Máš toho víc, i k narozeninám“, i když mně to tak nikdy nepřišlo a mockrát jsem si poplakala, když jsem své dárky srovnala s bráchovýma. A hlavně, nikdo kvůli mně nikdy neuspořádal speciální oslavu a já tak záviděla všem, kteří slaví. Vždycky se jen popřálo a hotovo. Svátek mám hned na začátku února a pak dlouho nic :wink:
Vynahradila jsem si to až v dospělosti, kdy jsem slavila narozky s kamarády pár dní před Vánoci a teď s manželem slavíme mé narozeniny prostě úplně jindy, 15. května. Tenhle den jsem si vybrala náhodou, jelikož v psím kalendáři měl ten den svátek náš pes :lol:
Od té doby, už asi osm let, se prostě těším na 15.květen, i když to takhle slavím jen s manželem, ale i tak jsme ráda. S mámou jsem domluvená tak, že když se mi během roku něco líbí, tak si to prostě koupím a mám to k narozkám. To se mi zamlouvá. Navíc teď už mě to netrápí, ale tenkrát jo.
Proto to zkuste s dětmi nějak vymyslet, aby nedopadly jako já a nebylo jim líto, že jsou o tuhle radost trochu ochuzeny. Napadá mě třeba slavit to v den početí, ale kdo tohle ví??? 8)
Když tak se omlouvám za výlev, ale vím, o čem píšu.
Pa pa Medúza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
27.8.06 22:53

ahoj, my doma máme obdobný problémy - klárka 17.12, petanka 26.12.
protože o vánocích nemá nikdo chut na narozeninový dort, pečeme jeden společný v srpnu na jejich svátek, který mají obtýden a děláme i narozeninovou oslavu.
a o vánocích dostanou vždycky 17. a 26. svoje dárky.
ps. já se už těším na vánoce!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.8.06 22:54

Meduzo,
to je hrozně hezký :lol: :lol: :lol: - vybrat si datum na oslavování narozenin. Fakt dobrý nápad! :D
Taky bych to nějak zaonačila pro děti a společně s nimi slavila třeba na počátku prázdnin nebo tak. Jen nevím, jak bych jim vysvětlovala datum početí :twisted: . Budou mít záludné otázky v době, kdy to hlavička ještě nevezme :wink: .
Hrozně moc se mi líbilo na táboře, kde jsme každý rok s dětmi oslavovali Vánoce a Silvestra (nafukovací kapřík se lovil v bazénu apod.). Tyhle oslavy navíc mají prostě úspěch a je super, že to někdo pro děti dělá :D .
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
28.8.06 07:48

Moje mamka má narozky 17.12. a svátek 23.12. My ji vždycky k narozeninám chodíme přát celá rodina, dort taky někdy dostane i dárky.
A na svátek přijdeme taky den před štědrým dnem, dárky dáme taky, mamka má chebíčky…prostě normála, i když jsou druhý den vánoce.

Kdybych měla dítě na vánoce, slavili bysme ty narozky prostě na vánoce, dostalo by 1 pěknej dárek a třeba i malej dort.
Slavit to jindy už prostě není ono, už to nejsou narozky.
A nebo pak dávat víc dárků či dort na den dětí či svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
28.8.06 07:57

..

Příspěvek upraven 31.10.19 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
28.8.06 08:32

Kdyby se nám dítě narodilo na Vánoce, tak bysme slavili každoročně den, kdy jsme zjistili, že jsem těhotná. Nemuseli bysme vysvětlovat početí, ale řekli bysme mu, že ten den jsme se dozvěděli, že budeme mít miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
28.8.06 09:01

Řešili jsme něco podobného. Evka je sice 25. 1., ale svátek má 24.12. Stejně všechno v rozmezí měsíce. Takže až z toho bude mít rozum,bude aspon školková, tak se u nás svátek bude slavit na den dětí 1.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
28.8.06 09:05

No mám skoro stejný problém, a hned dvojitý - Jája se narodil 11.1. a přítel 2.1. - sice to není úplně na vánove, ale těch 14 dní je skoro vánonoce.S přítelem jsme se dohodli, že sebe navzájem „ošidíme“. Ale je to fakt síla vymyslet něco k vánocům i narozenínám, aby nebylo ani jedno ani druhý ochuzený. Nehledě na to, že buď musíte vše kupovat v průběhu roku, nebo si našetřit, protože pak z jedný výplaty se toho najednou moc koupit nedá :roll: .
Ale přítelovi narozeniny slavíme v létě společně s mými. A jak to bude s malým … no asi to toho 11.1. necháme :wink: :lol: .

• Citovat
  • Upravit
455
28.8.06 09:32

Mám syna 13.12. a synovce 20.12.Slavime o tyden driv s vetsim darkem,mensi od Jeziska.Dort pak pecu na Den deti.Holt-planovane rodicovstvi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.8.06 09:48

Tak já moc neporadím, protože řeším ten stejný problém. Malá se narodila 24.12. a letos slavíme 1. rok. Takže taky si nevím rady jak ji nijak neochudit. Myslela jsem třeba dopoledne dárečky k narozeninám, dort apod. a večer příjde normálně Ježíšek. Ale nevím jestli toho nebude moc najednou.
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
28.8.06 13:22

Ahoj.

Radim se narodil 20.12. Loni jsme slavili první narozeniny 20. a 22. 12. (malý byt ,a tak zvlášť s mou rodinou a manželovou, pochopitelně s dortem, dárky a vším, co k tomu patří). 24. pak normálně Vánoce. Radim má svátek 25. 8. takže teď dostal menší příděl dárečků, oslavu měl společně s babičkou (ta měla narozeniny).
Klidně bych slavila 25. 12. s dortem, rozhodně neochudit. Teď nevím, kdy má Čenda svátek??? Nebo co větší oslava na Den dětí :?: :?: :?: Švagrová je taky 25. 12 a dodnes s manželem kupujeme 2 dárky - Vánoce a narozeniny.
Teď mě napadlo, že i nynější britská královna slaví narozeniny jindy. Aby bylo lepší počasí pro poddané… :wink:

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.8.06 12:46

Ahoj,

ja muzu pridat osobni zkusenost. Narodila jsem se 4. 8. a jako dite skolou povinne jsem spatne snasela, ze se moje narozky slavily az nekdy v zari, pozdeji kdyz jsem byla vetsi tak treba az v rijnu, v sprnu hold byly pradzniny a dovolene. Vlastne i letos se moc lidi na moje kulatiny neseslo. Takze ja bych se primlouvala za slaveni v pravy den i za cenu, ze bude trochu frmol. Az bude vetsi, treba sam bude souhlasit s posunem nejakym smerem, vetsinou jsou to pak nejake nejblizsi soboty nebo nedele a bude vyreseno. Jinak obdobny problem jsme teoreticky resili taky, mela jsem termin 27.12. ,ale nakonec si to nase mala nechala az na Tri krale.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
29.8.06 14:44

No my měli termín na 14. února, jenže prcek mooooc spěchal, takže to máme 25.12. :wink:
asi to fakt uskutečníme přesně ten den po vánocích. aspoň ty první narozky, vždyť je to jen jednou za život. a já už se neskutečně těším :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí