Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pěkný den ![]()
Potřebuji pokud možno co nejrychleji poradit. Blíží se pomalu, ale jistě konec školního roku a pro mě konec docházky na základní školu. Jelikož jsme třída, která je líná na něčem domluvit a je mi trapné naší učitelce na konci devátého ročníku nic nedat, rozhodla jsem se s pár spolužačkami, že jí koupíme alespoň my něco malého. Máme málo času a hodně problémů, které omezují co koupit.
Naše učitelka je matikářka, je těhotná (ale dárek na tohle téma kupovat nechceme, protože je paní učitelka dlouhodobě na zdravotní dovolené, takže je asi nějaké riziko) a žádný zážitek (což navazuje to na předchozí bod). Myslíte, že by jste mi dokázali poradit? ![]()
@lenajanku mi se skládali teda celá třída, ale dávali jsme učitelce přívěsek na krk aby měla na celou třídu památku, k tomu obrovskou kytici růží. Když odcházel náš učitel tak sme mu dali triko na který se celá třída podepsala
Chce to spíš něco co vás vystihuje a ne za každou cenu drahej dar, co třeba nechat zarámovat velkou fotku vaší třídy? ![]()
@lenajanku Otázka je, kolik jste ochotné do toho investovat. Děcka ze synovi třídy kupovaly minulý rok poukaz do super restaurace. Bylo to tuším za 500,–. Stejná situace - těhotná učitelka. Původně chtěly masáž, ale pak zvolily večeři.
Myslím, že to není špatný nápad, aby si zašla s přítelem/manželem na dobrou véču.
@lenajanku antistresové omalovánky pro dospělé a velkou sadu pastelek s ořezávátkem
to mě napadlo jen proto, že si zrovna vybarvuju… těžko říct, přijde na to, jaké má záliby, jestli něco sbírá a tak
obecně mi přijdou nejhorší lapače prachu jako sošky a ozdůbky, ale někdo je zrovna na takové věci ujetý
Koupila bych nejaky pekny retizek a velkou kytku, pripadne kos plny jidla (co ma rada).
Taky mají děcka takový problém. Ale tam je to hodně komplikovaný. Paní učitelka je hodně obézní. Ale fakt hodně. Navíc je introvertní typ. Žije sama a nikam nechodí. Masáž nebo večeře by neklapla. Koš s jídlem vzhledem k její tloušťce vhodný není. Byla by to taková provokace. Když se s ní loučili loni deváťáci, dali jí hodinky. Fakt hezké. Záměrně koupili velké. Ale co se stalo - nezapla je! I na " nejtenším místě je nemohla zapnout. Byl to hrozný trapas. Tak co letos? Jen kytku? To je málo. Kdyby jsme alespoň věděli, co čte, že by jsme ke kytce koupili knížku. Ale jak to zjistit? Fakt nevíme co. Je moc hodná. Chceme něco, co by ji opravdu potěšilo. Píše anonymně. Vzhledem k vůli popisu její postavy atd.
A co nějaký hezký balíček s kosmetikou? Třeba Manufaktura dělá různé zajímavé produkty a je to takové neotřelé. Myslím, že to potěší každou ženu a nenastane problém, že jí to nebude.
@Anonymní píše:
Taky mají děcka takový problém. Ale tam je to hodně komplikovaný. Paní učitelka je hodně obézní. Ale fakt hodně. Navíc je introvertní typ. Žije sama a nikam nechodí. Masáž nebo večeře by neklapla. Koš s jídlem vzhledem k její tloušťce vhodný není. Byla by to taková provokace. Když se s ní loučili loni deváťáci, dali jí hodinky. Fakt hezké. Záměrně koupili velké. Ale co se stalo - nezapla je! I na " nejtenším místě je nemohla zapnout. Byl to hrozný trapas. Tak co letos? Jen kytku? To je málo. Kdyby jsme alespoň věděli, co čte, že by jsme ke kytce koupili knížku. Ale jak to zjistit? Fakt nevíme co. Je moc hodná. Chceme něco, co by ji opravdu potěšilo. Píše anonymně. Vzhledem k vůli popisu její postavy atd.
Ja bych koupila tricko, kde by se vsichni podepsali a tu kytku, nic jineho me nenapada. Deti si ale mely zjistit, co ma ucitelka rada, bohuzel ted uz je trochu pozde. Napadl me jeste hrnicek, nechat udelat fotku na nej(myslim takovy ten kde se fotka nebo neco co se tam da ukaze az po naliti horkeho napoje), nebo nejake napisy, pripadne by asi sly podpisy…
Co nějakou kosmetiku, například ručně dělaná mýdla atd… nebo svíčky, popř něco s motivem třídy - triko, hrnek, polštář
No tričko v jejím případě ne. Neví se kolik xxxl má. Tak třeba kupon do DMka? Co myslíte? Koupila by si, co potřebuje. Hrníčků už má za ty roky dost. Její 52.
Pro anonymní co tohle: https://www.kosmas.cz/…ote-1000-kc/ nebo pokud čte naučnou literaturu tak Grada taky dělá poukázky + tu kytku..
@lenajanku
pro naši „učitelku“ (byla to supervizorka ale to je jedno) jsme kupovali takový šál na památku. Podle barev, které se k ní hodí a vystihují ji.
Byla bych pro ten balicek z Manufaktury - pekne to zabali, da se vybrat v ruznych cenovych relacich a to snad nikoho neurazi. Jinak pokud nosi, tak ty saly-satky jsou taky dobry napad. Ale pokud jste ji nikdy s zadnym nevideli, tak ne, nekdo na to neni.
A radeji bych dala pekne zabaleny balicek kosmetiky nez treba poukaz do DM - ten sice vyuzije podle sveho, ale prijde mi to takove neosobni.
edit: mam pocit, ze i v DM udelaji balicek, pokud nemate Manufakturu nebo tak neco v dosahu a nejste na baleni nadani ![]()