Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Potřebovala bych poradit, jestli vas nenapadá neco vhodnyho, co by přinesla malá sestřička při příchodu na svět svému dvouletému braskovi
nebo jak to bylo u vás. Chtěla bych vlackodrahu, ale to je zaprvy moc velka krabice a zadruhy si to asi jen tak hned v porodnici nevyzkousi, ze…nepostaví. takze to nejspis dostane na narozeniny, ktere má za měsíc. Nemate nejaky tip? Je kutilsky zaměřený, ale nevím, esli by ho plastovy nářadí nadchlo, uz je zmlsanej doopravdickym
budu rada za každý tip. Ještě jsem se koukala na knížku Zábavný semafor…
@Carmen6 cokoliv co ho potěší, nějaký autíčko a pod. Našemu bylo 7 a traktůrek s bonbonkama od novorozeného brášky ho potěšil taky ![]()
Proč by měl starší sourozenec něco dostat kvůli tomu, že se narodil mladší?
Co neporadim.. ale nářadí plastový jsme měli a nic moc.. nakonec jsem ho poslala do DD sám s tim dělat nechtěl.. a když se něco dělalo, tak chtěl normální nářadí ![]()
@Krakatice88 píše:
Proč by měl starší sourozenec něco dostat kvůli tomu, že se narodil mladší?
Taky mi to vrtá hlavou
![]()
ale na jednu stranu je to pěkné, dala bych nějakou hračku, co si hodně přeje ![]()
No spis si myslim ze by braska mel nejakou malickost prinest sestricce do porodnice nee? ![]()
@kaja00 píše:
Taky mi to vrtá hlavou![]()
ale na jednu stranu je to pěkné, dala bych nějakou hračku, co si hodně přeje
taky bych dala to, o čem hodně mluví, byť by to byla blbost, to děti potěší stejně nejvíc.
Maly synovec prinesl do porodnice mymu synu hracku.. a bonbon
na ktery nakonec dostal chut a snedl ho sam ![]()
@a12 píše:
No spis si myslim ze by braska mel nejakou malickost prinest sestricce do porodnice nee?
Přesné ![]()
Starší dcera dostala od malé duplo, protože po něm toužila.
Mladší od ní dostala usínáčka.
Starší měla v té době rok a třičtvrtě.
Samozřejmě on sestricce taky neco přinese. Navzájem:-) no nemluví o ničem, ptz ještě neumí mluvit, tak je to těžký…
@a12 píše:
No spis si myslim ze by braska mel nejakou malickost prinest sestricce do porodnice nee?
Tak u nás starší brácha už před narozením řikal co nechá malému za hračky
takže se dělil dost. Nevim… tak aby starší měl z mimina radost? Aby se necítil tolik odstrčen když se všichni rozplývají nad miminem a jeho si „nikdo“ nevšimne? Aby mimino lépe přijal když od něj dostal dáreček??
Prostě mi to tak napadlo, jenže jak jsem do nemocnice jela na rychlo nebyl čas někde něco kupovat, takže jsme koupili prostě maličkost v obchůdku u nemocnice
přišlo mi to hezké, a starší měl fakt radost jak z mimina tak z dárečku od brášky ![]()