Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak dlouho se snažíte? Máš vysledováno, zda ovuluješ a kdy? Jak dlouhé ty cykly máš?
@j.a.n.i1 Minulí rok 13.6.2011 jsem rodila ale bohužel jsme z manželem o novorozence přišli umřel po porodu na srdeční vadu, pak po sléze jsem měla týden po porodu 7 dní v kuse bolesti nehorázné dorazila jsem z Prahy domu do Ostravy na nic jsem nečekala a šla ihned k lékaři a ten zjistil že se mi nezavinuje děloha protože jsem nekojila a zastavili mi laktaci, lékař vypsal papír na revizi dělohy a pročištění a pak to šlo z kopce ta MS a dělalo si to co chtělo pak následovně MS 15.1 dlouhodobě do 3.2.2012 tak mi na to nasadil HA 16.2.2012 do ukončení 4.4.2012 protože jsme z manželem chtěli počít miminko tak jsem si další plato nevyzvedla v lékarně nevyzvedla a snažili se od DUBNA o miminko ale miminko nikde tak jsem se objednala na 30.7 k lékaři a ten mi sdělil že kdy jsme z manželem počali obě děti rychle bez problému že tomu nechá ještě 2 měsíce a když se nepovede budeme to řešit hormonálně ale vůbec neřekl podrobněji co mě čeká proto mě to zajímá kdyby se to opravdu nepovedlo a do té doby bych nebyla těhotná.
No, nevím, ale od dubna mi to osobně nepřijde jako dlouhá doba… běžná doba je tak rok - ono to vychází i z toho, že pravděpodobnost úspěchu v jednom cyklu je cca 18%, takže i pokud jsou oba zdraví, tak to může nějakou dobu trvat.
Jinak hormonální řešení - no jak to napsat, správně by se mělo podle UTZ vysledovat jak narůstají folikuly, zda probíhá ovulace, pak případně udělat hormonální profil, který se dělá z krve - jednak na začátku cyklu a pak nevím přesně kdy v průběhu… a pak podle výsledků něco řešit.
Ale spousta doktorů pod pojmem hormonální řešení nasadí léky, aniž by vlastně něco zjišťovala…
@j.a.n.i1 DĚLÁM SI POZNÁMKY MS 15.1 dlouhodobě do 3.2.2012
MS 16.2.2012
MS 16.3.2012
MS 9.4.2012
HA 16.2.2012 do ukončení 4.4.201215.4
MS 18.6.2012
MS 19.7.2012
CO MYSLÍŠ JE TO DOBRÉ OD VYSAZENÍ HA ŽE CE CYKLUS UROVNAL?
Tak ono ze 3 cyklů se nedá po vysazení HA až zas až tolik usuzovat, ale mě to přijde jako dobré ![]()
Teď bych zkusila ještě tu ovulaci, ať už měřením BT, nebo koupit ovulační testy, ať máš jistotu, že probíhá a víš kdy.
@j.a.n.i1 Mám doma ovulační testy ale počkám o 20.8 by u mě měla totiž dorazit MS tak pak si to pohlídám a budu testovat a zkusím ted by to zdrejmně nemělo cenu a ještě se zeptám kolik má být zprávně cyklus od MS do další MS ![]()
Tak jako ten ideální se uvádí 28 dní, ale to má málokdo, běžně se to pohybuje od nějakých 23 do cca 36 dní… a pokud probíhá ovulace a doba od ovulace do další MS je alespoň 10 dní, tak je to OK.
@j.a.n.i1 Díky moc jak říkám zkusím ten ovulační test a ihned budu vědět zdali probíhá ovulace to bude jistější
ZDRAVÍM!!! 30.7.2012 jsem byla u lékaře GINEKOLOGA, bylo mi řečeno pokud se nám do dvou měsíců nepodaří samovolně otěhotnět, tak pak se to od 1.10.2012 bude řešit tím že budu mít pravidelné kontroly a hormonálně léčit, tak mě zajímá co mě čeká. Protože mám dlouhé cykli budu ráda za každé INFO neboli co vás následovalo. Děkuji