Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chci se zeptat, jestli se vám někdy nestalo něco podobného a co jste dělali. Včera mě štípla nějaká mrcha, neviděla jsem, co to bylo zač. Ten štípanec byl krvavý, jako kdybych se píchla jehlou, a pak mi to šíleně nateklo, mam na noze kláč o velikosti min. 10 cm v průměru.. Stalo se mi to už loni, sice to zmizelo a žádný jiný problémy jsem neměla, ale dneska jsem musela chodit s dětma na sluníčku a to tomu moc nepřidalo, pěkně mě to bolí při našlapování (když se napíná ten sval lýtkovej) a teď to vypadá jak opar, trochu je to zanícený… Netušíte někdo, co mě to mohlo hryznout a co s tím? Zkusila jsem chladit, ocet…tee tree…zatim žádná změna.. Děkuju za rady, Haďák ![]()
Tohle se mi stalo jako malé holce. Přilétla taková velká moucha a ďobla mě do ruky. Vypadalo to jak štípanec od komára, jen to bylo mnohem větší a zůstala tam krvavá tečka. Máma mi pak řekla, že to bylo howado
W jsem použila schválně kvůli cenzorovi.
Kdysi jsem měla nejspíš úplně to samý - bohužel doteď netušim, co mě to tehdy štíplo, ale bylo to u řeky, tak možná ovád? Taky na noze, nad kotníkem, kolem velkej rudej nateklej lívanec, bolelo to při našlapování, že jsem večer i kulhala
Akorát jsem to chladila mokrým kapesníkem, ale trvalo to tak tři dny, než to bylo lepší, a asi tejden, než to zmizelo úplně (odhadem, je to přes 10 let už).
Mochnička
nebo ovád(tzv. hovado)
Příspěvek upraven 20.06.13 v 21:01
@Hadí ocásek občas podobné ďobance s reakcí bývají od pitomé muchničky
Tý jo, muchnička mě párkrát hryzla, ale takovouhle reakci jsem ještě neměla…no, možná že to ta mrcha byla..
Hovado, od hovada mam vzdycky cervenou tecku. Vypada jako velka seda mucha a sedymy nepruhlednmi kridly. Bolak obrovsky a svedi, je vystouply bily a kolem cerveny.
Mam neco podobneho-vcera vecer me na nartu neco stiplo-myslela jsem ze komar a neresila jsem to..rano jsem se na. To podivala a padla mi celist-rude kolo velikosti jak dlan a noha otekla tak, ze jsem nemohla najit kotnik.. Nijak tonehnisa-jen trochu svedi, takze se to snazim ledovat a mazu fenistilem..zatim zadna zmena, tak uvidim rano. Nedivim se, ze v tech vedrech otok nechce splasknout.. Rada bych poradila, ale fakt netusim co by to mohlo byt ![]()
Mazej fenistilem, prip. spolkni claritine nebo neco na alergickou reakci.Kdyz by se ti to nezdalo, jdi k dr, manzel mel takhle antibiotika. Hlavne kdyby se ti od toho jakoby tahla cara nahoru-ohnivka
Ahoj, zrovna teď to řeším, něco mě kouslo předevčírem do lýtka. Nejdříve tam byla malá krvavá tečka, jako stínka a pak to nateklo skoro po celém lýtku a teď tam mám obrovskou červeno-fialovou skvrnu. Bolí to a zároveň svědí. Doporučuji mít nohu co nejvíce nahoře, ledovat, na noc přikládat, pokud je tam už infekce, višněvského roztok nebo mastný tyl Braunovidon.
Já tohle mívám od slepé mouchy, má takové tečky na křídlech. Přesně jak popisuješ - jsou z toho pěkné reakce. Pomáhá mi na to tvaroh a když nezabere, tak claritine…
Kdysi jsem měla podobnou reakci (též nevim co to kouslo), a dostala jsem na to ATB v masti. Děsně to bolelo, svědilo, kůže byla napnutá a horká…je to všechno jedovatější a jedovatější
Tak si po 14ti dnech zajdi na krev pro jistotu. Kamarádce zjistili boreliozu kterou prý prodělala dávno, ale začala se ji rozpadat imunita. Prý v životě klíště neměla, takže ji mohl kousnout nějaký komár svinsky. Všem vřele doporučují novinku od firmy just sprej proti insektum testovány v tropickém institutu, který obsahuje icaridin, nové vyvinutou složku, která chrání az 8 hodin. Můžete to použít i na malé děti a je to pecka. Krásné voní a od te doby mám klid.