Co mě poštípalo?

5768
20.6.13 20:54

Co mě poštípalo?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli se vám někdy nestalo něco podobného a co jste dělali. Včera mě štípla nějaká mrcha, neviděla jsem, co to bylo zač. Ten štípanec byl krvavý, jako kdybych se píchla jehlou, a pak mi to šíleně nateklo, mam na noze kláč o velikosti min. 10 cm v průměru.. Stalo se mi to už loni, sice to zmizelo a žádný jiný problémy jsem neměla, ale dneska jsem musela chodit s dětma na sluníčku a to tomu moc nepřidalo, pěkně mě to bolí při našlapování (když se napíná ten sval lýtkovej) a teď to vypadá jak opar, trochu je to zanícený… Netušíte někdo, co mě to mohlo hryznout a co s tím? Zkusila jsem chladit, ocet…tee tree…zatim žádná změna.. Děkuju za rady, Haďák :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
221
20.6.13 20:57

Tohle se mi stalo jako malé holce. Přilétla taková velká moucha a ďobla mě do ruky. Vypadalo to jak štípanec od komára, jen to bylo mnohem větší a zůstala tam krvavá tečka. Máma mi pak řekla, že to bylo howado :-D W jsem použila schválně kvůli cenzorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22785
20.6.13 20:59

Kdysi jsem měla nejspíš úplně to samý - bohužel doteď netušim, co mě to tehdy štíplo, ale bylo to u řeky, tak možná ovád? Taky na noze, nad kotníkem, kolem velkej rudej nateklej lívanec, bolelo to při našlapování, že jsem večer i kulhala :roll: Akorát jsem to chladila mokrým kapesníkem, ale trvalo to tak tři dny, než to bylo lepší, a asi tejden, než to zmizelo úplně (odhadem, je to přes 10 let už).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
20.6.13 21:00

Mochnička ;) nebo ovád(tzv. hovado)

Příspěvek upraven 20.06.13 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
20.6.13 21:00

@Hadí ocásek občas podobné ďobance s reakcí bývají od pitomé muchničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
20.6.13 21:01

Hajzlík muchnička!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
20.6.13 21:02

Tý jo, muchnička mě párkrát hryzla, ale takovouhle reakci jsem ještě neměla…no, možná že to ta mrcha byla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
20.6.13 21:05

Hovado, od hovada mam vzdycky cervenou tecku. Vypada jako velka seda mucha a sedymy nepruhlednmi kridly. Bolak obrovsky a svedi, je vystouply bily a kolem cerveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
20.6.13 21:06

Mam neco podobneho-vcera vecer me na nartu neco stiplo-myslela jsem ze komar a neresila jsem to..rano jsem se na. To podivala a padla mi celist-rude kolo velikosti jak dlan a noha otekla tak, ze jsem nemohla najit kotnik.. Nijak tonehnisa-jen trochu svedi, takze se to snazim ledovat a mazu fenistilem..zatim zadna zmena, tak uvidim rano. Nedivim se, ze v tech vedrech otok nechce splasknout.. Rada bych poradila, ale fakt netusim co by to mohlo byt :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
20.6.13 21:14

Mazej fenistilem, prip. spolkni claritine nebo neco na alergickou reakci.Kdyz by se ti to nezdalo, jdi k dr, manzel mel takhle antibiotika. Hlavne kdyby se ti od toho jakoby tahla cara nahoru-ohnivka

• Citovat
  • Upravit
2892
20.6.13 21:16

Ahoj, zrovna teď to řeším, něco mě kouslo předevčírem do lýtka. Nejdříve tam byla malá krvavá tečka, jako stínka a pak to nateklo skoro po celém lýtku a teď tam mám obrovskou červeno-fialovou skvrnu. Bolí to a zároveň svědí. Doporučuji mít nohu co nejvíce nahoře, ledovat, na noc přikládat, pokud je tam už infekce, višněvského roztok nebo mastný tyl Braunovidon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
20.6.13 21:18

Já tohle mívám od slepé mouchy, má takové tečky na křídlech. Přesně jak popisuješ - jsou z toho pěkné reakce. Pomáhá mi na to tvaroh a když nezabere, tak claritine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
20.6.13 22:05

Kdysi jsem měla podobnou reakci (též nevim co to kouslo), a dostala jsem na to ATB v masti. Děsně to bolelo, svědilo, kůže byla napnutá a horká…je to všechno jedovatější a jedovatější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.13 22:10

Tak si po 14ti dnech zajdi na krev pro jistotu. Kamarádce zjistili boreliozu kterou prý prodělala dávno, ale začala se ji rozpadat imunita. Prý v životě klíště neměla, takže ji mohl kousnout nějaký komár svinsky. Všem vřele doporučují novinku od firmy just sprej proti insektum testovány v tropickém institutu, který obsahuje icaridin, nové vyvinutou složku, která chrání az 8 hodin. Můžete to použít i na malé děti a je to pecka. Krásné voní a od te doby mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí