Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim devcata, chci se zeptat jak zvladate ty strasne vedra? Ve meste mame momentalne 36,3 stupnu ve stinu a doma mame 30. bydlime pod strechou a je to fakt hnus, ani vyvetrat poradne nejde, jinak bychom se tu asi upekly. Sprchuju se 3-4× denne studenejsi vodou, piju dostatecne, snazim se co to pri male jde, zas tak nic nedelat. A i pres to je mi na umreni, co jsou ty vedra ty 4 dny, tak mam strasne bolkesti hlavy, ze mam pocit, ze mi boouchne hlava, behem dne se to zhorsuje. Spatne-tak tezko se mi dycha, lezu jak zdechlina…no hruza. Poradite neco cim se „ochladit“??? Dekuji
Nevím jak máš malou velkou
ale co takhle někam zmizet na koupák
já mám všude zatáhnuté žaluzky a půštěný větrák a celkem to jde malému jsem na balkon dala bazenek a v podobě si tam vyblbne a já schladím aspon nohy
My máme od rána zavřená okna a zatažený žaluzie a puštěnej větrák. Snažim se neprat nevařit nepouštět televizi. Tak tady ležím natáhla přišli jsme ted z venku a asi tady zustanu ležet až do večera. Nic se mě nechce
Jak? Blbě
Týden a kousek před TP tomu dodává ty správný grády
Sprcha, hodně pít, zmrzka, nehýbat se, ráno vyvětrat a pak až do večera zabednit…
Já dobře, ale nevím, co to naše šestitýdenní miminko. Snažím se držet ho ve chládku, dnes jsme byli na procházce v pět ráno a pak to vyšlo před devátou, ale to jen na chvíli raději. A jestli to vyjde, tak nejdřív po osmé večer. V přízemí domu je snesitelně, nahoře je to horší.
Jak zvládáme vedra? já docela v pohodě, nevadí mi. Nejvíc mě fascinujou lidi, co v zimě nadávají na zimu, a v létě na teplo
![]()
Tak vidim, ze je to vsude stejne :-{ taky jsme zavreni od rana, zatahnute rolety a vetrak v obyvaku. Malou jsem mela na balkone v bazenku v 1 odpoledne. No je to hnus, snad to za par dni polevi a me nepraskne hlava
Lepší než ta zima co byla 3/4 roku, aspoň u nás teda. Sice vedro, ale větrák a kombinace bazénu přes den je v pohodě. No noc je s miminem horší, to jo, ale dá se to
Malá je jen v plínce, protože navíc měla horečku a teď průjem. Hraje si na dlaždicích, větrák jede, visí tu mokrý hadry. Pořád jí nalévám a kojím. Tak za hodinu, až bude slunce za barákem jdeme na terásku cachtat se v bazénku.
No pět týdnů před TP má to vedro fakt něco do sebe
Jeden by se z toho zbláznil, zvlášť když bydlíme pod střechou a ta je rozpálená. U mě vyhrává sprcha, tuny melounu, občas nějaká ta zmrzlina a nevylézání z postele… Co víc se dá dělat. ![]()
@Bibík13 To i v 11. patře ![]()
Taky blbě! venku ve stínu čekám na každý ovanutí větrem, příležitostně navalená v bazénu, paneláky a byty musí být peklo, doma ubedníno a příjemných 26, nesnáším ale noci, už jsem se docela dlouho dobře nevyspala, podkrovní ložnice se děsně blbě větrá, asi si lehnu do sklepa
jinak pít, pít, pít
Jak to zvládám, první dny celkem pohoda, od včerejška už toho mám dost.
S dvouleťákem a měsíc před porodem je to lahůdka. Takže jsme zavření doma, máme zabedněno, mám nateklý nohy, lezeme do sprchy a žijeme.
Ovšem kdo za mě v sobotu udělá poslední dvě zkoušky, to teda netuším, protože já se nejsem vůbec schopna učit. ![]()
Já nic moc, malá taky nemá ráda horka, ze školky se cpe domů, jen dneska jsme to vzaly přes zmrzku. Bazén tu otevírají až 29.6., to už možná bude po létě
![]()
Piju dost a i tak mě bolí hlava.
@slavuska1 píše:
Jak zvládáme vedra? já docela v pohodě, nevadí mi. Nejvíc mě fascinujou lidi, co v zimě nadávají na zimu, a v létě na teplo![]()
Přesně tak, mě to taky nevadí… A s těmi kecy, jak jednou je moc teplo, pak zase moc zima, jednou prší moc, pak zase málo jsem už vyloženě alergická!
![]()