Co myslíte Atopic?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
274
15.2.25 11:10

Co myslíte Atopic?

Ahojte maminky, měli jste s tímto zkušenost? Dcerce se udělala na tvářích,,ekzém" byli jsme s tím u doktorky a ta řekla, že Atopický ekzém. Dostali jsme mastičku Lipobase. Jenže mi přijde, že se to spíše horší :( jakmile to namočíme je to více červené. Myslíte, že je to atopický ekzém nebo něco jiné? Jsme objednaný na kožní, ale až za 3 měsíce :( děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8993
15.2.25 11:25

Může být. Na koupání je fajn Linola olej, hlavně hlídat stravu, dávat pozor aby se nezpotila, to všechno ekzém zhoršuje. Lipobase je moc fajn, koukni třeba i na řadu pro atopiky od Eucerinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
15.2.25 11:53

Na syna bezvadně funguje Bioderma řada Atoderm. Koukni na to.
Když to má syn víc tak už mažu kortikoidy. Ale to je spíš výjimečně, když se víc zapotí apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.25 11:56

Vypadá to na atopák. Zkus jinou mast, třeba bepanten má speciálně na atopický exem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.2.25 12:19
@Serpentini píše: Více

Děkuji, mrknu na jiné kosmetické přípravky. Snad něco zabere, aby se jí to trochu zlepšilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.2.25 12:19
@kavenka píše: Více

Mrknu děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.2.25 12:20
@terien píše: Více

Oki, ještě mě napadlo zda-li by to nemohla být kvasinka :think: ale to asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.25 12:27
@Kačka9543 píše: Více

Hele nevím, nejsem doktor, ale na kvasinky bych to netipla. Atopák mám a fleky mám stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.2.25 12:39
@terien píše: Více

Dobře, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 15:27

@Kačka9543
Přijde mi to jako ekzém. Řešíme ho teď s mým maličkým synkem. Vypadal dost podobně, na tvářích měl červená místa až jakoby mokvava a na rukou, nohou a tělíčku měl červené suché fleky.
Taková ta klasika jako uriage/bioderma nám na to nepomohly, řekla bych spíš naopak.
Před týdnem jsme byli na kožním a dostali jsme kortikoidy, polisan a zinkový olej a koupat máme buď v odvaru z dubové kůry nebo používat šetrné mycí produkty s ovsem. No, ale bylo by určitě lepší kdyby ti doktoři poradili co s tím, protože tady takový pokus omyl a zkoušet co kdo poradí může vezt ke zhoršení :(
Pokud by se to mělo horšit, tak bych tam zavolala, že je to akutní, že to potřebuješ dřív nebo zkusila najít jiného lékaře.
A jinak ten lipobase, já mám taky občas ekzém na rukou a ten mi ho teda zhoršoval :zed: jakoby to tu kůži zaplaclo a bylo to ještě víc nepříjemné, ale někomu určitě pomáhat může, to je dost individuální.
Tak hlavně ať se podaří vyřešit…mně bylo syna úplně lito když to měl fakt úplně rozbolavělý a taky jsem hledala, jak nejlépe mu pomoct. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
15.2.25 16:02
@starostlivamaminka píše: Více

Ahoj, mooc děkuji za rady a názor. No pokusy na ní dělat nechci, ale právě, že mi jí je strašně líto :,( tak strašně bych jí chtěla pomoct. Volala jsem na 3 kožní a jediný tam mi dali termín za 3 měsíce i když jsem řekla, že je to akutní, že malá naříká, tak se omlouvali, že mi bližší termín dát nemohou :nevim:.
Zkusím v pondělí ještě třeba Prahu, třeba tam se slitují. A jak je starý tvůj syn? Moje holčička má 4 měsíce a Dr. řikala, že to bývá, ale pediatři většinou střílí od boku. Právě proto jsem chtěla na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 16:16

@Kačka9543
Tak to máme téměř stejně staré děti, můj chlapeček tedy bude mít 4 měsíce až koncem měsíce.
A právě tohle je ten věk, kdy pokud je to dítko náchylné, tak se ten ekzém projeví…zhorsuji to prý třeba očkování a růst zubů.
Ještě mě napadá, že jí třeba dát aspoň fenistilove kapky, to by jí to zhoršit nemělo a mohlo by jí to ulevit od svědění, tak aspoň tím jí pomoct 🙏
A spinká ti v rámci možností dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
15.2.25 16:19

Vypadá to jako atopický ekzém. My na to trpíme já i malá a dost jí to víc rozjížděli ne eko, bio prací produkty. Od té doby co používáme prací papírky od ecohaus je to o dost lepší a další výhodou je že krásně vezmou skvrny od potu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
15.2.25 16:29

@Kačka9543 najdete na facebooku skupinu kojeni při ABKM.
Exem je ve většině případech jen projev střev. Může mít na něco alergii. S dcerou jsem to taky řešila a až teď ve 3,5letech muze jist vše a je bez exemu. Se synem jsem taky teď na dietě.
Doktoři většinou dají jen kortikoidy které to krásně zalečí a po vysazeni to vyjede ještě v horší podobě, zažila jsem to bohužel nekolikrat, než jsem přešla na čistě přírodní produkty a prat taky jen v eko prášku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 17:07

@Alca1212
Nám to třeba zatím doktorka nedoporučovala vynechávat mléko atd., že v případě, že bude potřeba udělat test, tak by nebyl průkazný a výsledky by mohly vyjít zkreslené. Tak to bych hned zakladatelce nedoporučovala. Třeba by se zbytečně snažila, trápila se nahradami za bílkovinu a pak by se ukázalo, že to bylo něco jiného nebo že to zase má nasadit, aby odběry nebyly zkreslené. Nevím, nemám s tím zatím velkou zkušenost, ale je to takový můj úsudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek