Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, měli jste s tímto zkušenost? Dcerce se udělala na tvářích,,ekzém" byli jsme s tím u doktorky a ta řekla, že Atopický ekzém. Dostali jsme mastičku Lipobase. Jenže mi přijde, že se to spíše horší
jakmile to namočíme je to více červené. Myslíte, že je to atopický ekzém nebo něco jiné? Jsme objednaný na kožní, ale až za 3 měsíce
děkuji za rady ![]()
Může být. Na koupání je fajn Linola olej, hlavně hlídat stravu, dávat pozor aby se nezpotila, to všechno ekzém zhoršuje. Lipobase je moc fajn, koukni třeba i na řadu pro atopiky od Eucerinu.
Na syna bezvadně funguje Bioderma řada Atoderm. Koukni na to.
Když to má syn víc tak už mažu kortikoidy. Ale to je spíš výjimečně, když se víc zapotí apod
Vypadá to na atopák. Zkus jinou mast, třeba bepanten má speciálně na atopický exem.
@Serpentini píše: Více
Děkuji, mrknu na jiné kosmetické přípravky. Snad něco zabere, aby se jí to trochu zlepšilo ![]()
@terien píše: Více
Oki, ještě mě napadlo zda-li by to nemohla být kvasinka
ale to asi ne.
@Kačka9543 píše: Více
Hele nevím, nejsem doktor, ale na kvasinky bych to netipla. Atopák mám a fleky mám stejné.
@Kačka9543
Přijde mi to jako ekzém. Řešíme ho teď s mým maličkým synkem. Vypadal dost podobně, na tvářích měl červená místa až jakoby mokvava a na rukou, nohou a tělíčku měl červené suché fleky.
Taková ta klasika jako uriage/bioderma nám na to nepomohly, řekla bych spíš naopak.
Před týdnem jsme byli na kožním a dostali jsme kortikoidy, polisan a zinkový olej a koupat máme buď v odvaru z dubové kůry nebo používat šetrné mycí produkty s ovsem. No, ale bylo by určitě lepší kdyby ti doktoři poradili co s tím, protože tady takový pokus omyl a zkoušet co kdo poradí může vezt ke zhoršení ![]()
Pokud by se to mělo horšit, tak bych tam zavolala, že je to akutní, že to potřebuješ dřív nebo zkusila najít jiného lékaře.
A jinak ten lipobase, já mám taky občas ekzém na rukou a ten mi ho teda zhoršoval
jakoby to tu kůži zaplaclo a bylo to ještě víc nepříjemné, ale někomu určitě pomáhat může, to je dost individuální.
Tak hlavně ať se podaří vyřešit…mně bylo syna úplně lito když to měl fakt úplně rozbolavělý a taky jsem hledala, jak nejlépe mu pomoct. ![]()
@starostlivamaminka píše: Více
Ahoj, mooc děkuji za rady a názor. No pokusy na ní dělat nechci, ale právě, že mi jí je strašně líto
tak strašně bych jí chtěla pomoct. Volala jsem na 3 kožní a jediný tam mi dali termín za 3 měsíce i když jsem řekla, že je to akutní, že malá naříká, tak se omlouvali, že mi bližší termín dát nemohou
.
Zkusím v pondělí ještě třeba Prahu, třeba tam se slitují. A jak je starý tvůj syn? Moje holčička má 4 měsíce a Dr. řikala, že to bývá, ale pediatři většinou střílí od boku. Právě proto jsem chtěla na kožní.
@Kačka9543
Tak to máme téměř stejně staré děti, můj chlapeček tedy bude mít 4 měsíce až koncem měsíce.
A právě tohle je ten věk, kdy pokud je to dítko náchylné, tak se ten ekzém projeví…zhorsuji to prý třeba očkování a růst zubů.
Ještě mě napadá, že jí třeba dát aspoň fenistilove kapky, to by jí to zhoršit nemělo a mohlo by jí to ulevit od svědění, tak aspoň tím jí pomoct 🙏
A spinká ti v rámci možností dobře?
Vypadá to jako atopický ekzém. My na to trpíme já i malá a dost jí to víc rozjížděli ne eko, bio prací produkty. Od té doby co používáme prací papírky od ecohaus je to o dost lepší a další výhodou je že krásně vezmou skvrny od potu. ![]()
@Kačka9543 najdete na facebooku skupinu kojeni při ABKM.
Exem je ve většině případech jen projev střev. Může mít na něco alergii. S dcerou jsem to taky řešila a až teď ve 3,5letech muze jist vše a je bez exemu. Se synem jsem taky teď na dietě.
Doktoři většinou dají jen kortikoidy které to krásně zalečí a po vysazeni to vyjede ještě v horší podobě, zažila jsem to bohužel nekolikrat, než jsem přešla na čistě přírodní produkty a prat taky jen v eko prášku
@Alca1212
Nám to třeba zatím doktorka nedoporučovala vynechávat mléko atd., že v případě, že bude potřeba udělat test, tak by nebyl průkazný a výsledky by mohly vyjít zkreslené. Tak to bych hned zakladatelce nedoporučovala. Třeba by se zbytečně snažila, trápila se nahradami za bílkovinu a pak by se ukázalo, že to bylo něco jiného nebo že to zase má nasadit, aby odběry nebyly zkreslené. Nevím, nemám s tím zatím velkou zkušenost, ale je to takový můj úsudek.