Co myslíte Atopic?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
276
15.2.25 17:28
@starostlivamaminka píše: Více

No to máš pravdu :think:. My byli 7.2 na očkování a od té doby je to horší ( to mě nenapadlo) + po té masti když se to namaže, tak to více zčervená. Děkuji mrknu na ty kapičky. A jinak v noci spinká 2-2,5 hodiny a přes den skoro vůbec dohromady naspí přes den 1-1,5. Škrábála si to v noci, tak jsem musela dát rukavičky, ale ty si občas sundá, takže mýváme škrábance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.2.25 17:32
@Alca1212 píše: Více

Aha, já peru prádlo Lovelou. Mléko konzumuji v malé míře jogurty, tvarohy si samozřejmě dávám, ale samozřejmě je plno jiných alergenů. Je pravda, že poslední dobou màm strašnou chuť na sladké. Tak je možné, že vy to mohlo být taky z toho :nevim: ach jo. Je to docela věda ty miminka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.2.25 17:42

@Kačka9543 Vypadá to na typický atopický ekzém. Přestože se obecně doporučuje promazávat mastným, dávat do vody oleje apod, tak třeba z mě a mých dětí je to to nejhorší, co můžeš udělat, ekzém to znatelně zhoršuje a dokonce může vyvolat akutní vzplanutí ekzému v době, kdy žádné projevy nejsou. Nám funguje šetrná nevysušujíce kosmetika (tuhé Nivea mýdlo), ničím moc nemazat a když už, tak něčím lehčím hydratačním. A při akutním vzplanutí ekzému, které už máme minimálně, namazat něčím se zinkem (používáme obyč. Sudocrem). Musíš vyzkoušet, co vám sedne, každý reaguje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 18:20

@Kačka9543
To by jí mohly ty kapičky pomoct, když ji to svědí a snažit se jí v tom škrábání zamezit, protože pak je to horší. Mně maličký spava v takovém to swadle up nebo má ty rukavičky.
Jak píšeš, je to věda…starší syn neměl nikdy nic takového a maličký měl prvně hodně seboreu a pak to přešlo v ten ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.2.25 19:11

@starostlivamaminka No já nevím, já kdybych videla miminko se takhle trápit, tak bych necekala tydny, než mu někde udělají testy, které kolikrat vyjdou, že alergii miminko nemá a přitom jí má, takže se jim nedá úplně věřit. Jediny test co opravdu funguje je vynechat vsechno mléčné většinou i dělá problém hovězí a to minimálně na 2 tydny to už by měl jít poznat trošku rozdíl. Já se s dcerou trápila, taky skoro nespala a dost se trápila s bříškem a dokor mi dokola říkal, že to jsou jen koliky co prejdou, ne nepřišly a v 4,5mesicich začala krev ve stolici. Diky tomu ze jsem vysadila všechno mléčné jsem začala mit usměvavé mimčo. Když si řeknu že jsem ji skoro půl roku trápila, díky užitečným radám dokora pěkně děkuji. Okolo roka už mi pak začala mléko tolerova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.2.25 19:19

@Kačka9543 Tu lovelu bych určitě zkusila vyřadit. Já prala v detskem persilu a nakonec jsem přišla na to, že dceři vadil i ten. Teď peru v tierra verde a nebo se doporučuje sonet.
A opravdu doporuciji kouknout na tu skupinu najdete dost podobné případy. Je mi miminka opravdu líto. Dceři se rozjel exem po 3. hexe a byly doby jsem jsem brečela jak jsem ji viděla. Většina masticek ji stipala. Nakonec mi pomohlo najít potraviny co ji to zhorsuji a mazat přírodním krémem. Ve 3letech jsme byli v termalech a tam se jí ta kůže úplně zahojila a teď ve 3,5letech může jist vše.
Snad najdete to co miminku vadí, ale opravdu nespoléhejte na kožní. Dávají jsem milion masticek a nebo rovnou kortikoidy. Exem je nemoc střev a dokud nevylecite střeva, tak můžete dělat co chcete, ale nikdy se ho pořádně nezbavite.
Přeji hodně sil :srdce: není to lehká ani krátká cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 19:29

@Alca1212
To bych určitě nenechala miminko trápit, pokud by opravdu trpělo a nic nezabíralo. No, ale nemusí mít nutně všechny miminka s ekzemem abkm si teda myslím, může to být reakce na cokoli…na lepek, na vajíčka nebo jen na nějaký práci prostředek. Ale taky od sebe samotné nemám dobré zkušenosti s kožaři, ale teď se mi zdá, že s maličkým jsme narazili na ruzumnou paní doktorku, tak uvidíme jak to půjde dál.
Jen si nedokážu představit, co se pak vlastně dá jist…mléko je snad skoro všude 🙈co tak vaříš? Já budu asi úplně ztracená jestli to nastane, ale samozřejmě musela bych se s tím nějak poprat, aby se maličký cítil dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.2.25 19:41

@starostlivamaminka právě vůbec to není lehké přijít na to co vadí a třeba to nemusí být ani strava, ale někdo má alergie na roztoče atd.
Ono chce první vysadit velkou pětku- mleko, sója, hovězí, kureci a vajíčko a pak zase zkoušet zavádět zpět. A nebo hledat dál. Bez mléka je to úplná pohoda, ale vajíčka a hovězí a kureci je pro mě horor. Ale všechno se dá.
Já s dcerou byla na koznim a jen dávala masticky a pak nás poslala na alergo kde ji dělali testy a na nic nepřišly. Nakonec jsem zjistila, že ji ještě vadilo kakao a citrusy u těch mi to bylo jasné, ale to kakao to jsem dlouho hledala. Ale bylo zajimave, že exem do 3 hexy vůbec neměla to měla jen problém s bříškem díky mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.2.25 19:48

@Alca1212 že je atopický ekzém způsobený onemocněním střev je dávno mýtus. Je to autoimunitní onemocnění. Bojuji s ním celý život, měl ho po narození syn i dcera. Jednomu v předškolním věku zmizel, druhému zůstal. Samozřejmě, že se po určitých potravinách, na které tělo reaguje, může zhoršit, na to má ale vliv imunita, ne střeva. A alergologivké testy u malých dětí do tří let téměř nemají smysl, vychází falešně pozitivní/negativni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24217
15.2.25 19:54

Za mě fakt zkusit vysadit mléčné výrobky, sóju, hovězí. případně vejce, drůbež a pak postupně zařadit zpět. Na krevní výsledky to vliv nemá. Problém je to akorát u lepku - celiakie. Tam je potřeba prvně vzít krev a pak vynechat. Syn má přesně takový ekzém po mléčných výrobcích a po vajíčku. Po zkušenostech s dětmi je za mě lepší najet na přísnější dietu a postupně zařazovat zpět. Každopádně změna může nastat až za tři týdny. A pak je potřeba zařazovat opravdu pomalu a postupně. Ano alergie může být na cokoliv. Ale u těch malých dětí je tohle prostě nejčastější. A myslím, že to je tak strašně jednoduché ty potraviny vyloučit, že to má smysl zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.2.25 20:16

No holky, tak teď jsem v rozpacích. Určitě budu zkoušet i vyřazovat mléčné výrobky a nějaké potraviny. Za zkoušku nic nedám. Uvidíme co bude nebo nebude zabírat. Teď když jsem malou přebalila, že jdeme spinkat. Všimla jsem si, že se začíná opruzovat na genitálu a mezi půlkami a do teď jsme s tím neměli žádný problém :( ach jo ještě tohle scházelo. V úterý jdeme na 2 hexu, tak uvidíme co ona na to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 20:28

@Alca1212
Mně právě Dr. řekla, že teďka mám vyřadit kořeněné, rajčata, kečup, dochucovadla, citrusy a kakao, tak se teďka snažím to dodržovat. Plus ty masti, dnes jsme na hlavě, rukou a nohou 5. den a na tělíčku 2. den bez kortikoidu a mažeme střídavě polisan a zinkový olej. A vlastně hned první den po namazani to bylo úplně jiné spokojené dítě 🙏
Tak uvidíme, nemůžu po týdnu dělat závěry. Jak říkám paní doktorka mi přišla rozumná, že jí nejde jen o to dítě něčím napatlat, takže když mi řekla, že teď kromě těch věcí, co jsem psala nemám nic vynechávat, tak to nebudu schválně vynechávat, jakože kdyby to měl hned zase hrozný, tak bych o tom přemýšlela, ale mně se zdá teď spoko, tak snad mu to vydrží 🙏
Pro mě je to úplně scifi…jednou jsem zkoušela nahradit mléko mandlovým mlékem a pak jsem to zkusila ještě s ovesným a byla to hrůza, strašně to chytlo tu pachuť toho mléka 🙈nevím jak si toto příkoří může působit někdo dobrovolně, třeba vegani, kteří vlastně taky mléčné nejí. No možná je chyba v tom, že to asi neumím, vyrostla jsem na takové té české klasice, takže najednou představa fungovat bez toho by mě činila celkem bezradnou. Proto jsem se i ptala co tak vaříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 20:30

@Kačka9543
A nechceš to očkování odložit?
Mně třeba ta kožní řekla, že dokud nenajdeme vhodnou léčbu, tak ho zatím očkovat nemám dávat (zatím očkovaný není). Víš, že když už má to tělíčko nějaké trápení, tak jí ještě nepřidat, no uvidíš, co ti na to řekne doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.25 20:32

@anavi13
Já si nemůžu pomoct, ale mě to jednoduše nepřipadá vůbec 🙈kdyby někdo řekl „tak a od zítra žádné mléko, vajíčka a kdo ví co ještě“ tak vůbec nevím co jíst. Pokud to bude muset nastat, tak já budu muset jít asi na nějaký školení nebo co 🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.2.25 21:21
@starostlivamaminka píše: Více

No přemýšlím, ale asi ano. Posledně měla 2 dny horečky, takže naprd reakce a do to by ještě měla svědivou kůži + opruzeniny :,( chudinka, snad to co nejdřív bude ok :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek