Svrab nebo alergie?

3
15.2.25 09:52

Svrab nebo alergie?

Dobrý den, partner se již delší dobu potýká s touto neurčitou vyrážkou, viz. foto. Nebolí, nepálí, svědí pouze při přesunu ze studeného do teplého prostředí a to krátkou dobu. Nutkání k drbání nemá, na dotek mírně citlivé. Pupínky jsou trochu vystouplé, jako krupička. Strava beze změny, pereme v hypoalergennim pracím prášku, doma kočka a pes, nyní stresovější období. Na svrab jsme oba přeléčeni Infectoscabem. Partner si mysli, ze je to nějaká alergická reakce na mraz venku, občas pracuje venku nebo v chladnějším a prašném prostředí. Nemáte někdo podobnou zkušenost? :nevim:

Příspěvek upraven 15.02.25 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65222
15.2.25 10:15

@tyyynka.h fotku jsi nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.2.25 11:00

@vokishka;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65222
15.2.25 11:12

Svrab by asi fakt svedil. Proč nejde na kožní. Má to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
15.2.25 11:28

Svrab svědí hrozně, nevydržíš se nedrbat. A nejhorší to je v noci, často se lidi zvládnou doškrabat do krve. Jestli to svědí jen někdy a reaguje na teplo, chlad svrab to není. Na kožní bych s tím teda ale už zašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
15.2.25 11:29

A koukám na ty záda, takhle u dcery vypadá v zimě ekzém, než se úplně rozjede. Ta alergie na chlad to být klidně může, jí ji mívám jako kožní projev hlavně na stehnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.25 18:12

Svrab nebo alergie?

Holky toto mám druhý den na ruce.. předtím se mi to odělalo před Vánoci na stejné ruce na trochu jiném místě. Asi po 14 dnech to samo zmizelo. Teď to mám znovu na stejné ruce. Svědí to sem tam..
Je to svrab?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek