Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, nemáte někdo s tímto zkušenost?🫣 byly jsme na kožním kde mě řekli, že to je ekzém, tím, že ho má i po telíčku a trpí na to hlavně v zimě. Dostali jsme mastičku na předpis a různé vzorky krému na ekzém, vždy se to na chvíli zahojí tak, že už to skoro nemá a pak se to znovu dá do takového stavu, kdy to má fakt ošklivé.. nemáte někdo radu, co s tím?🥹 Třeba nějaké babské rady, či něco.. Ještě to má na spánku, takže si každý druhý myslí, že boural..🫣 děkuji ❤️
Au, chudinka. Mám bohaté zkušenosti s ekzémy u dětí, naštěstí z toho oba vyrostli. Každopádně je potřeba hledat příčinu uvnitř - strava většinou. U nás to rapidně zhoršoval cukr a především čokoláda. Pak taky pozor na různé aviváže a prášky, materiály, které s tím jsou v kontaktu. A především! Nepřehřívat. Studený odchov prostě, to pomáhalo nejvíc. Z kosmetiky se mi nejvíc osvědčila A-derma Exomega a na tohle akutní stádium něco se zinkem - Sudocrem třebas.
Jo a babská rada, když je nejhůř? Vylouhovaný studený pytlík s černým čajem a poťupkovat to, nechat volně zaschnout ![]()
@unuděná mockrát děkuji. 🥹 Sladké on víceméně nemá, opravdu maličko a aviváž s gelem používáme právě kvůli tomu pořád stejný už od malička. Spíš se tedy přikláním k tomu, že venku je zima a pod čepicí mu je občas teplo, tak možná proto.🫣Vyzkouším i sudocream i pytlík s čajem. Moc, moc děkuji.🥹 🫂