Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kaja00 s nanášením problém naštěstí nemám, tyčinkama do uší to jde dobře, ale bohužel právě řeším, co použít když mám jen tea tree olej. Bolí to pěkně, jíst pořádně nemůžu, polykat taky ne, i to mluvení jde hůř (ale to rodina uvítala
)
@malaloui tak je noc, tak jdi spát a ráno ještě před snídaní si tam skoč a vem toho třeba i víc, když tě to takhle bolí a omezuje
Mě pomáhá ta fialová vodička, ale taky ne hned, takže bych vzala ještě něco. Dobré je ještě béčko /přesněji B-komplex/.
Tak jsem se kdesi dočetla, že na afty pomáhá soda. Tak ji pořád popíjím a musím říct, že se to zlepšilo ![]()
@pate81
nepoužívej genciánku -fialku, docela se divím, že ti jí v lékárně prodali, když je pro dítě.
Já používám heřmánek, ale měsíc aft je dost dlouho
@DanielaD díky, ale diskusi jsem zakládala pred šesti lety ![]()
Nakonec to nebyl aft, ale mukokela z kousani, museli jsme na chirurgické odstaneni.
![]()
@pate81 píše:
@DanielaD díky, ale diskusi jsem zakládala pred šesti lety
Nakonec to nebyl aft, ale mukokela z kousani, museli jsme na chirurgické odstaneni.
někdy se přehlédnu, kdy bylo založeno
snad už nyní vše v pořádku ![]()
Zdravím. Potřebovala bych urgentní pomoc. Jsem od úterý v Řecku a ve čtvrtek se mi udělá velká afta na pravé straně pusy, úplně vzadu q hrozně mě to bolí, bolí mě celá pusa. Byla jsem v lékárně q buď na mě hleděli že jako co chci nebk řekli ze nemají nic.
nějaká babska ráda co by mohlo pomoct? Do ČR se vracím až za týden a jak mě to bolí tak nemám ani dobrou náladu. Uklidňuje mi to studené, takže pořád piju nějaké pití a žvýkačky..
@Eeelllaaa píše:
Zdravím. Potřebovala bych urgentní pomoc. Jsem od úterý v Řecku a ve čtvrtek se mi udělá velká afta na pravé straně pusy, úplně vzadu q hrozně mě to bolí, bolí mě celá pusa. Byla jsem v lékárně q buď na mě hleděli že jako co chci nebk řekli ze nemají nic.nějaká babska ráda co by mohlo pomoct? Do ČR se vracím až za týden a jak mě to bolí tak nemám ani dobrou náladu. Uklidňuje mi to studené, takže pořád piju nějaké pití a žvýkačky..
tak pravděpodobně už se ti to každým dnem začne hojit samo i bez léčení
@stinga budu doufat. Kamarádka mi dala vitamín B tak jsem se dopla a uvidím, ale bolest je to hrozná. U snídaně sedím i dvě hodiny jak deb*l
![]()
@Eeelllaaa taky myslím, že se už začne hojit. Mě vždycky afta bolí týden, pak přestává a léčí se. Sypu do sebe horem dolem vitamin B, ale nemám pocit, že pomáhá 😃
@Asiina dnes je to lepší, už jsem byla svhopna sníst i tvrdší Jídlo
tak snad se hojí. ale taky mi Vit. B asi nepomáhá, jim ho pořád a stejně se mi afty dělají.
Co funguje mně a to velice efektivně. Na afty trpím od dětství. Vyzkoušel jsem spoustu vodiček, mastiček, kloktaní, cumlání i babských rad - vše s minimálním efektem. Problém je v tom, že všechny metody mají krátkodobý akutní účinek - když si vykloktáš nebo namastíš to místo na noc, tak za 20 minut je po efektu - sliny všechny účinné látky odplaví.
Jak na to? Šalvěj lékařská a to čerstvé lístky. Pěstuje se sama. Utrhnu 2 - 4 lístky, před spaním, každý lehce pokoušu, aby se mohly uvolňovat látky a nechám přes noc v puse za žgraněmi. Tím to působí celou noc a jde poznat hned první ráno, že se aft začíná zatahovat. Když se kousnu do jazyka, po čemž se mi aft většinou aft objeví, tak si dám takto šalvěj preventivně a neudělá se mi. Vyzkoušej a napiš, zda to i tobě funguje.