Co na bodnutí sršněm?

3251
20.5.14 23:32

co na bodnutí sršněm?

Je to přesně týden, co mi bodnul asi sršeň, teda všici ostatní si myslí, že to byla vosa, ale já sem přesvědčená o sršni, ta vosa byla totiž divná a ještě nechala žihadlo, vidim to na mladýho sršně:-( místo vpichu mi od začátku hnisá a ještě se mi udělal 10cm dlouhý červený flek dolu… po chlazení nebo octovým obkladu to je lepší, ale říkám si, že už to mám dlouho. máte nějaký tip na domácí léčbu nebo už radši k dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
20.5.14 23:34

U doktora jsi měla být ve chvíli kdy to začalo hnisat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
20.5.14 23:41

@mattule může to být alergická reakce, jdi k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
20.5.14 23:42

@mattule doktorovi bych to urcite ukazala… Jinak bych si to hned mazala jodem 5%. Ovsem, pokud to namazes hned, tak doktor neuvidi zarudnuti. Treba to bylo nejake priotravene :-( 10cm je hodne, ja bych se bala nejake otravy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
20.5.14 23:44

Stalo se mi něco podobného před několika lety, taky jsem myslela, že mě bodla vosa, do horní části paže. Řešila jsem to standardně (fenistil + šumivé kalcium), jenže za dva dny jsem měla ruku pořád jako balón s příšernou rudou mapou od ramene až k lokti a bolelo to jako čert, takže jsem valila na pohotovost. Nakonec jsem skončila na ambulanci infekčního oddělení, kde mi dali antibiotika.
Takže být tebou, už neváhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
20.5.14 23:45

Krom fleku, kterej už postupně mizí a hnisu mi celkem nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
21.5.14 00:00

@mattule k doktorovi…mě když bodla sršen tak stačila jen cibule a ocet, ale já neměla alergickou reakci, kterou ty asi máš

• Citovat
  • Upravit
3251
21.5.14 00:02

Ok, zítra tam zavolám a poradím se s dr.jen mě děsí, že sem před měsícem dobrala velmi silný atb a nerada bych je brala znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
21.5.14 06:13

@mattule pokud ti zustalo zihadlo, nemohla to byt srsen.Spis vcelka, ta je i „jedovatejsi“ nez srsen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
21.5.14 07:05

Tak první co mě napadlo bylo počůrat :mrgreen: ale to chce „začerstva“ a na onom místě asi i s asistencí (vím, co dím, manžel je hmyzomil). Ale pokud ti tam něco hnisá a mokvá tak bych také trajdila na pohotovost. A teplotu nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
21.5.14 07:42

Já loni dostala žihadlo od včelky, do nohy. Po třech dnech, co jsem měla tak nateklé chodidlo, že jsem se nevlezle skoro do žádných bot, bylo to červené a furt horké…ale nehnisalo to, jsem šla k doktorce - byla tam otrava + možná alergie (a to mě včela ďobne skoro každý léto a nikdy nic..), dostala jsem na 3 dny ATB a nějaký protialergický prášky. Musela jsem k doktorce i na převaz…a hlavně dbát na hygienu a nejít s tim třeba do rybníka.
Jinak mi taky nic nebylo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.5.14 08:00

Tak ti nevím, sršeň stejně jako vosa nenechává žihadlo a stačí cibule nebo ocet, případně natřít fenistilem. Jednou se mi v Chorvatsku stalo, že mě píchlo cosi po čem se mi ruka nafoukla jak balón a měla jsem teplotu. Na pohotovosti mi dali kalciovku a za pár hodin to splasklo. Mě to ale nehnisalo. Mimochodem, teď ještě vos moc není, jen vosí královny, jsou větší, takže si jí se sršněm spleteš snadno. Každopádně k doktorovi bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
21.5.14 08:19

Já nejsem alergická na bodnutí vosou, sršněm…ale jakmile mě jednou bodl sršeň, hned jsem musela spolknout nějaký prášek (otec byl lékař). Takže bych vůbec nečekala a jela k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.5.14 08:58

Když syna před rokem taky něco bodlo a měl tam veliký flek, tak mi doktor vysvětloval, že to mám hlavně hlídat a ve chvíli, kdy by se místa bodnutí začaly skrvny táhnout do dálky (pruhy), tak to znamená otravu krve a okamžitě na pohotovost.
Chápu, že atb jsou nepříjemná, taky je nesnáším a vůbec jekékoliv léky, ale zdraví je přednější.
Takže rozhodně návštěvu lékaře neodkládej! Flek ti může pomalu mizet, ale nikdy nevíš, co se ti děje v krvi a zda se to nešíří dál a nezasáhne to nějaké orgány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.5.14 09:09

Vosa a sršeň nenechají žihadlo. :think: Jinak já alergická nejsem, ale už 2× jsem měla z bodnutí hmyzem otravu krve. Takže pokud tě před týdnem něco ďoblo a pořád to není OK (což už by dávno být mělo), tak si s tím určitě zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí