Co na kašel, pokud nechce sirup?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12154
1.8.07 14:48

co na kašel?

Ahoj holky, prosím, co dáváte dítěti na kašel, pokud nechce sirup? Malá kašle asi 2 dny, tečou jí z nosu soplíky, má mírnou teplotu (kolem 38˚C). Volala jsem naší doktorce, zítra tam jedeme, aby si malou poslechla a koukla se na ni. Řekla mi, ať si zatím koupím Mucosolvan sirup pro děti, ale malá tyhle sirupky úspěšně blije a „není boha“ to do ní dostat. Mimochodem mi blije i Nurofen a Paralen sirup, tudíž srážíme teploty vždycky Pralen čípky. Bylinkové čaje se taktéž míjí účinkem. Zítra to určo proberu s doktorkou, ale i tak mi někdo, prosím, poraďte, jak zmírnit ten hrozný kašel. Děkuju za rady a přeju hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
1.8.07 15:43

Jedině mě napadá cibule s medem nebo cukrem a nebo některé sirupy mají i lékovou podobu (tablety). Ty se dají rozdrtit v džusu nebo čaji a nějak vpravit do dítěte. Ale nevím, konkrétně které a zda to můžou děti - myslím Mucosolvan a Sinecod je i v tabletách. Zkus se zeptat v lékárně, tam určitě poradí.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
1.8.07 15:47

Ahoj,
já mám vyzkoušeno dávat sirup do pití, které má syn rád…čaj, šťáva, jujice… :) málo kdy se stane, že to pozná…
Jinak mě se osvědčuje na kašel Jitrocelový sirup - docela zabírá, syn po něm pěkně začne vykašlávat a dá se míchat také s čajem atd. :wink:
Nemám ráda sirupy - typu Mucoslovan atd. - mám pocit, že se vždycky ještě víc zahlení…a pak se dáví a zvrzací… :(
Tak hodně štěstí.
evelínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
1.8.07 21:23

Nám se taky osvědčil jitrocelový sirup (stojí asi 25 kč), zkus ho dát do toho pití. Jo a nedávej už tak po 18:00, aby jí to v noci nedráždilo na kašel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
1.8.07 21:26

Ahoj Radúno,
nám se moc osvědčil na vlhký kašel a zahlenění acetylcystein /ACC 100 šumivé tablety/ - pro váš věk by bylo dávkování 1/2 tbl 2-3×denně. Rozpouští se ve vodě, já jsem rozpouštěla v čaji a malý to pil bez problémů - jinak je na různé sirupy taky dost přecitlivělý.
Buďte brzy zdraví!
 Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
1.8.07 22:51

Nedám dopustit na Hedelix. Ať již sirup, když byl menší, tak teď už i kapky (těch zase stačí jen pár, takže nemusí polykat lžíci). Je přírodní a fakt mu vždycky zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
2.8.07 08:40

Ahoj

pokud nechce sirupy--- ani rozředěné - se nedivím mě je z nich taky šoufl - tak je dobrej stuptussin - je určen už pro děti od měsíce (náš druhorozený ho bral v šestinedělí:o( a není to sirup ale normální kapky - ale zase pálí… synům to ale nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.8.07 13:59

Ahojky, dneska mi tchýně přivezla pro malou z lékárny kapky na kašel Silomat. Ale malá je skoro úspěšně vyblila taky. Mám takový pocit, že si to blití umí záměrně vyvolat na cokoliv, co nechce, aby jsme do ní vpravili.. :evil: :evil: . Tak nevím, co s tím. Zkusila jsem nejdřív fintu: malinké množství čaje + kapky, ale poznala to. Tak jsem jí ty kapky nacpala do pusinky holé - skoro se vyblila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.2.15 20:30

Holky, jaký kapky jsou nejlepší na kašel? Takový ten dráždivý, co těsně před kašláním lechtají průdušky a při kašlání to může „utrhnout plíce“ to je bolest, hrůza. Které? Mám sinecod a stoptussin. Mám zítra koupit něco jiného? Co? Pomóóć.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
24.2.15 20:38

@terinka4444 já bych klidně zůstala u těch dvou, co píšeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.2.15 20:39

A který jsou lepší, můžu se ukašlat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
24.2.15 20:39

Nic. ono to beztak nefunguje. snížit teplotu doma, zvlhčit vzduch, dost pít.
když už, tak nauvonění hlen, se mi zdálo že pomáhá ACC long.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
24.2.15 20:45

@terinka4444 dej si na noc Sinecod, u nás všem zabírá bezvadně a spíme celou noc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.2.15 20:47

@Lama Lama tos mě potěšila :mrgreen:

@kokomo děkuju, jdu na něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
24.2.15 21:04

Případně zkus ještě Stopkasel sirup. Ale mezi dobroty teda nepatří. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí