Jak často můžu mazat afty genciánou?

9548
24.7.07 09:55

Afty

Ahoj, prosím, jak často můžu Anežce mazat afty na pusince genciánou? Po každém jídle, kdy se jí to skoro smyje, nebo třeba jen ráno a večer? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
24.7.07 10:58

Genciánou vůbec !!! Sliznice se sní už mazat nesmějí, obsahuje karcinogenní látky…
V lékárnách je spousta gelů na afty do pusy i pro malé děti, např. Solcoseryl, Kamistad. S oběma mám velmi dobré zkušenosti, na afty trpím… :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.7.07 12:19

a co borůvková šťáva a borůvky? Ty gely jso usice fajn, ale malé dítě blbě spolupracuje a spolupráce je třeba, aby to fungovalo správně

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
24.7.07 12:41

Ahoj,
my používali Kamistad, ale tím můžeš jen dvakrát denně. Genciánu mi dětský dr. doporučil, ale já ji nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.07 12:56

Ano, genciálka je sice karcinogenní, ale při dlouhodobém používání a na velké plochy. Čili, pokud má malá afty poprvé a budeš to já nevím - pět, šest dní mazat, tak se nic nestane a rozhodně nebude mít rakovinu.
Pokud by trpěla na afty často a ve velkém, tak už by to třeba bylo na uváženou, aby se použilo něco jiného.
Já bych jinak mazala podle toho, jestli to malou bolí nebo ne. Ten proces neurychlíš, je to virové a musí si to projít ta svá stádia.

Jinak moje zubařka ma na afty laser. Já jsem jeden čas měla šílené potíže, neustále aft plnou pusu, ani jíst jsem nemohla a ten laser mi moc pomohl. Nevím ale, jak je to u dětí. Za optání jistě nic nedáš.

• Citovat
  • Upravit
28414
24.7.07 14:37

Netvrdím, že její dcera dostane rakovinu 8) , ale že obsahuje karcinogeny. Já bych genciánku do pusy tedy nedala, ale mi afty momentálně neřešíme, tak co… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
24.7.07 19:31

Děkuji za odpovědi :-) Já už to samozřejmě o těch karcinogenech v genciáně taky slyšela, ale myslím si, že když jí to natřu párkrát, snad se nic nestane… Navíc se jí to po dvou napatláních opravdu úplně ztratilo! To jsem fakt zírala 8O Teď večer už tam neměla ani flíček. Je mi jasné, že se to rádo vrací, já sama trpím od děcka na opary, neminul měsíc, aby mi nějaký nevyrašil a období, kdy jsem jich měla na obou rtech několik, nebylo málo… Takže bych nerada zrovna toto Anežce předala do vínku :( Teď na noc jsem zkusila Kamistad, naštěstí jsem ho měla, protože se nám do toho prořezávají zoubky. Jen mě tak napadlo, jestli to třeba nějak nemůže souviset? Ale nejspíš to bude tím, že jak jí bolí zoubky, cpe si všechno do pusy a ožužlává to, uhlídat ji samozřejmě nejde, co si budem povídat :roll:
Každopádně díky za tipy!
Jo, tu borůvkovou šťávu jí mám na ty afty patlat, jo? Může už borůvky v necelých 11měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí