Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj
,
potřebuju radu, co koupit malý za „botičky“, když stále ještě chodí kolem nábytku, ale do capáčku(těch do kočárku) se už nevejde. Nožku má 12,5 cm, ale má i dost vysoký nárt a z posledních kočárkových capáčků vyrostla včera- prostě už jí tam tu nožku sotva narvu jen ve slabých punčocháčkách. A teď přemýšlím co co dál. Koupit jí botky jen tak, aby jí nebyla zima, když jdeme ven třeba na hřiště, nakoupit, ..... . Nebo existuje něco mezi capáčkama a botičkama?
Existují i větší capáčky, např. capacky.cz. Pokud dítě stále ještě většinu času leze, tak by nemělo mít boty s pevnou podrážkou.
Na ven je v tomto počasí nechávám (je ve fusaku) nebo máme obyčejné sněhulky. Chodícímu bych je nedala, ale takhle stačí. Nebo nějaké měkké kožešinové botičky, třeba.
Ahoj řešila jsem stejný problém. Mrňous měl v 10 měsících velikost nohy 23. Přes net jsem měla strach kupovat nevyzkoušené boty. Tak jsem v obuví sehnala pěkné lehké botasky za 150 Kč a ty nosil do kočárku.
Já koupila do kočárku (a do autosedačky, prostě na ven) vyšší botičky s kožíškem v bazaru.Byly jako nové, nejspíš taky koupené pro tento účel:-). Dcerka měla v zimě rok, ve sněhu ještě chodit neuměla, byly jen kvůli teplu.