Co na ocucaný paleček?

1078
6.12.06 12:50

Co na ocucaný paleček?

Ahojky,

malá od narození nechce dudlík a cucá si paleček. Ne moc, ale jen když je unavená nebo má žízeň . No a teď už jej má tak ocucaný, že je na celém jeho povrchu hodně kůže seschlá (malá má i atopický ekzém), jsou na te kůži i červená místa a mám strach, aby ji to neprasklo. Ten paleček má fakt škaredý. Čím ji to namazat , aby se to zase krásně zahojilo? Nechci tady řešit jak odnaučit cucání.
Děkuju moc

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
6.12.06 13:23

:o)

ahoj

Excipial mastný krém :o)

ten nám předepsala před dvěma týdny kožařka… vyschlý je neměl, ale udělaly se mu na nich jakýsi puchýřky (až dodatečně jsem zjistila že to má z mýdla johnson) - na ty puchýřky nám dala zinkovou mast a ten zinek to tak dokonale vysušil že měl palečky úplně jak stařec - vyschlý a zarudlý … takže hned jak se puchýřky ztratily, napsala nám ten Excipial mastný krém (když si ho necháš napsat od dr. je tam doplatek jen 30 kč)

a hodně taky dělá mýdlo které používáte na mytí ručiček… co jsem hodila Johnsona do koše a pořídila Seba med - tuhý mýdlo bez mýdl. pří:,–(, tak se to celkově zlepšilo

A proč nechceš radit jak odnaučit cucat palec???? já bych nějakou radu chtěla… jenže myslím že by mi stejně byla naprd, jelikož náš zatvrzelej cucavec se svýho palečku jen tak nevzdá.....

tak cucání zdar:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
6.12.06 13:32

Díky moc. Právě nechci radu z toho důvodu, který píšeš. je v tom zatvrzelá a už jsem zkoušela mazat vším možným. utře si to do kalhot a pokud chce cumlá dál

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
6.12.06 14:28

Tak nevím radit nebo neradit :lol: ,

napíšu naši zkušenost. Julka si cucala prstíky intenzivně od cca 4 měsíců. Nebyl to paleček, ale ukazováček a prostředník. Před dvěma měsíci měla jeden prstík trochu odřený, tak jsem jí říkala, že tam má bebí (zrovna měl manža zlomenou nohu, tak věděla, jaké že to bebí až může být), no nevím, každopádně jí to hodně zaujalo, tak jsem využila okamžiku a prstík zalepila. Nejdřív obyč náplastí a pak takovou veselou dětskou (to se jí líbilo mnohem víc). Nedávala jsem tomu velké naděje, ale je fakt, že hned první noc prostě nenucala. Jen jsem ji viděla, jak ve spánku přibližuje ruku k pusince a pak dává zpátky a říká bebí. Byla opravdu statečná a já musím zaťukat, cucat přestala. Myslím, že zpočátku jí to trochu chybělo, ale ne tak jak, jsem se já obávala. Ještě mne k tomu napadá, že jsme měli náplast cca týden téměř pořád a pak už jen na spaní a pak............ :wink: .

Ať se palečky brzy zahojí Meda+Julka (18m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
6.12.06 20:03

Ahojky,

no tak to já bych potřebovala poradit jak odnaučit, Anička si hrozně cucá paleček, při usínání a když se uklidňuje, nebo má hlad. Ale jsou jí teprve 3 měsíce a je plně kojena,takže nápady jako namočit palec do pepře nepřicházejí v úvahu, to kdyžtak později :lol:

díky
Míšenka+Aninka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
6.12.06 20:08

Ahojki

tak můj nemladší také velice rád cucá paleček… Naštěstí (nebo ne?) nemá žádný jiný problém než že se mu láme nehtík o trochu více než ostatní… Ale zatím nemám tu sílu mu paleček vzít - možná okolo 2let?

Jinak na odnaučování - někde jsem četla (na rodině je myslím i celá diskuze), že v lékárně by měli mít nějakou tinkturu, která po namazání na palec je nějaká příšerná - nevím, nezkoušela jsem to, ale na té rodině si to několik maminek chválilo…

Cucání zdar

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí